SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1849. Så va dä dä här med geometri?? –eller var skall jag placera gubben??

Bildkomposition det är knivigt?? –alla tycker olika?? Var skall jag ställa huvudobjektet i den här bilden?? Gyllende snittet?? –nä det är ingen som bryr sig längre??

Sist jag tog upp det här blev det mest snack?? –och lite verkstad. Så jag sätter upp en bild så får vi se vad det blir för reaktioner?? –om några. Jag satte in gubben med pärmen, på en plats så att han hade lite kvar att gå i bilden?? Då kunde han begrunda det skrämmande skuggmönstret.

Spöklik tillvaro i Lund anno 2016-05-13

Inlagt 2016-05-20 07:30 | Läst 2603 ggr. | Permalink

"Ingen lätt bild det här...jag tycker nog också att gubben är ganska rätt placerad...om jag får vara petig skulle jag vilja ha honom nååågot lite mer åt vänster för att få liiite mer luft mellan pärmen och den lodräta (stocken?) linjen. Samtidigt som jag tycker bilden får en väldig tyngd åt höger med både gubbe och markanta linjer mot bara luft och lätta skuggor till höger. En obalans som både kan kittla och irritera...som sagt; ingen lätt bild att få styr på.... Norrköpingshälsningar!"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mot denna fond är han perfekt placerad. Alltid bättre med motivet placerat i någon av kanterna, och oftast bättre med luft framför. Men det finns undantag som vanligt. Finns tom tillfällen då det funkar med motivet mitt i. Längre till höger i denna bild hade inte blivit bra, då hade han fått stockar i huvudet åt alla möjliga håll och kanter :)
Svar från Bob Bovin 2016-05-20 11:28
Hej,
Tack för din kommentar. Jag håller med dig i det här fallet. Föremål i rörelse blir lite annorlunda än statiska objekt.
Ha en fin dag
Bob
Ingen lätt bild det här...jag tycker nog också att gubben är ganska rätt placerad...om jag får vara petig skulle jag vilja ha honom nååågot lite mer åt vänster för att få liiite mer luft mellan pärmen och den lodräta (stocken?) linjen. Samtidigt som jag tycker bilden får en väldig tyngd åt höger med både gubbe och markanta linjer mot bara luft och lätta skuggor till höger. En obalans som både kan kittla och irritera...som sagt; ingen lätt bild att få styr på....

Norrköpingshälsningar!
Svar från Bob Bovin 2016-05-21 08:22
Hej,
Jag tycker du har bra synpunkter. Skuggan är för mig en viktig del av bilden, med sin spöklika, eller ugglelika, karaktär.
Här kommer Lundahälsningar
Bob