SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1776. Tidningarnas överlevnad?? –utan fotografer??

Det är nog låg sannolikhet för det?? –mer sannolikt, om tio år finns det inte en tidning på papper?? Varför skulle det finns det?? –dagens ungdom läser inte nyheter på papper??

De läser på skärm?? Vi andra finns inte efter ett tag?? Träden ger jorden syre?? --i stället för nyheter?? Mer sunt om jag får säga det?? Böcker då?? –de måste ju tryckas på papper?? Måste de det?? –har du hört talas om e-böcker??

Dagens tidningar avskedar alla fotografer?? --Nerikes Allahanda är undantaget, de anställer nya?? De andra tror att de skall rädda tryckta tidningar på det sättet?? Allt tyder på att det är precis tvärt om?? Utan skickliga fotografer?? –allt sämre tidningarna på papper och på nätet??

Seniorplåtis var aktiv på friidrotts SM bland mindre än tio proffsfotografer?? Två stora Bildbyråer var där; TT och Bildbyrån. Proffs på sportfoto?? –troligen täckande samtliga tidningar i Sverige?? Man kunde se deras bilder i många nättidningar dagen efter?? Bra bilder, bättre än de jag tog. Alla fotografer med Canon eller Nikon med jättegluggar?? –bara seniorplåtis med spegelfri kamera??

Enkelriktning på gång?? –naturligtvis?? Men då är textrapporterna ändå mer hopplösa?? Ingen rapportering som angav vad som hände?? –dåligt expertis om vad friidrott är??

Fotograferna vid inomhus SM i friidrott i Malmö

Inlagt 2016-03-08 07:34 | Läst 1681 ggr. | Permalink

"Har kikat på din text och bilderna tidigare i dag men var inte inloggad då i stora datorn... härligt detta med alla fotografer som fångats av en fotograf på detta sätt... visst är det så att finns inte bra bilder i tidningarna så kommer upplagorna att sjunka...det går så bra läsa på paddan... det gör vi båda med ortstidningen...det är till och med så att bilderna blir bättre där än i tidningen... En annorlunda tid kommer det att bli i tidningsbranschen helt klart. Varit på underbar jazz i kväll både Jonen och jag. Sov nu gott du och Ninni med hopp om fin dag i morgon för det var det i dag Gun-Inger"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag är ingen ungdom och läser heller inte nyheter på papper. Jag har nog bara läst nyheter på papper vid enstaka tillfällen de senaste 15-18 åren. Text-tv var under många är ett utmärkt alternativ.
Svar från Bob Bovin 2016-03-08 08:39
Hej,
Även vår generation har fångat upp det bekväma med digitala medier.
Vi läser inga papperstidningar sedan länge. Jag brukar skoja och säga att jag läser bara bilderböcker numera.
Ha en bra digital dag
Bob
Dagens ungdom är morgondagens pensionärer. Saker och ting svänger fortare än man anar. Att framskriva utvecklingen längs en rät kurva med hänvisning till "dagens ungdom" funkar nog inte. När dagens ungdom blir lite äldre kanske det blir helt andra bullar - men då är vi inte med, så strunt samma.
Svar från Bob Bovin 2016-03-08 10:28
Hej,
Kurvan över antalet tryckta dagstidningar tror jag inte vänder uppåt igen.
De tidningar som finns kvar idag satsar allt mer pengar på digital nyhetsförmedling. Det finns en anledning till det, pengar.
Dagens ungdom läser mycket lite tryckta tidningar och att de skulle ändra beteende tro jag inte på.
Ha det bra
Bob
syntax 2016-03-08 10:40
Nej, för dagstidningarna är det nog kört, men boken har en stark ställning - som dessutom verkar ha en tendens till att stärkas ytterligare.
När dagstidningarna försvinner innebär det dessvärre inte att motsvarande kvalitetsmaterial kommer att läsas på skärm. Andelen obildat folk är i stigande (dagens ungdom?).
De tryckta dagstidningarna har antagligen inte framtiden för sig. Om betalningsviljan varit större för att läsa nyheter på webben så hade ännu fler tryckta tidningar varit nedlagda, men vi hade haft mer välmående medieföretag.
Svar från Bob Bovin 2016-03-08 16:44
Hej Magnus,
Pengar styr allt idag. Det borde finnas tidningar i framtiden. Om inte så att granska makthavarna.
Hälsa grabben i Dalby
Ha det bra
Bob och Ninni
Jag läser tidningen varje morgon, i pappersformat.
och de kommer jag nog att fortsätta med.
Då jag var yngre var Expressen något jag bläddrade i varje dag pappa hade den med hem.
I dag har jag helt slutat läsa kvällstidningarna.
Svar från Bob Bovin 2016-03-08 20:56
Hej,
Undrar om du är typisk för din ålder. Troligen inte.
Ha det bra
Bob
begust 2016-03-08 21:07
Ingen aning om jag är typisk, en man i sina bästa år. 😉 Jag är uppväxt med papperstidning. Jag gillar att bläddra fram och tillbaka. Det går inte att få samma överblick i digitala media. Tycker det är billigt att prenumerera med tanke på att man även får tidningen hem i brevlådan.
Har kikat på din text och bilderna tidigare i dag men
var inte inloggad då i stora datorn...
härligt detta med alla fotografer som fångats av en fotograf
på detta sätt...
visst är det så att finns inte bra bilder i tidningarna så kommer
upplagorna att sjunka...det går så bra läsa på paddan...
det gör vi båda med ortstidningen...det är till och med så
att bilderna blir bättre där än i tidningen...
En annorlunda tid kommer det att bli i tidningsbranschen helt klart.
Varit på underbar jazz i kväll både Jonen och jag.
Sov nu gott du och Ninni med hopp om fin dag i morgon
för det var det i dag
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2016-03-09 07:23
Hej
Ni är ena lyckostar som får lyssna på jazz. Det är så kul och berikande.
Här är det en fin morgon. Snart kommer rörmokaren och hjälper oss.
Ha en fin dag
Bob och Ninni