SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2495. Motion på cykel det är bra!!

Förra veckoslutet kördes Göteborgsendurot nära Slottsskogen. Mer än 300 cyklister körde fram i terrängen med sin MTB cyklar?? –över stock och sten?? –mest nedför?? Det är frisk motion??

Cykelsport är populärt i vårt land just som motion. Det finns stora lopp som Vätternrundan, 30 mil, för vanliga landsvägscyklar. För ”skogscyklar” finns det också traditionsrika storlopp som Cykel Vasan med 10 mil längs Vasaloppsspåret.

Till seniorplåtis stora glädje så idkar sonen Jan sig åt MTB cykling. Jo, i unga år drömde seniorplåtis om att bli en ny Svängis, men en kollision med en personbil, tidigt en morgon på väg till sommarjobbet, satte stopp för det?? Man kan ju inte bli toppcyklist med två olika långa ben?? Seniorplåtis fick bli cykelreporter i stället.

Vår son Jan, boendes i Kållered, ställde upp som motionär i Göteborgsendurot:

Jans selfi vid starten

Jan har gjort flera video på YouTube från framfarten i skogarna kring Götet:

https://youtu.be/F7jQZrf5LZY

Motion på cykel har fördelen att vara skonsamt för lederna på äldre dar?? –en  lagom cykelrunda är att rekommendera.

Inlagt 2018-04-21 07:58 | Läst 3664 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser väldigt kul ut, cykling är lyckokänsla.
Svar från Bob Bovin 2018-04-21 08:44
Hej,
Det är en fin motion.
Ha det gott
Bob
Hej Bob. Jeg holder mig også til at se cykelløb på TV. Mit transportmiddel er en MiniCrosser, men jeg holder mig til vejene og cykelstierne :-)
I Danmark er motionscykling også helt enormt, men vi får altså også nogle konkurrence cyklister ud af det også. Du ved hvad jeg mener :-)
Fin selfie og video.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2018-04-21 12:42
Hej,
Det är glädjande att motionscykel är så bred i Danmark och här. Det är ett fint sätt att se ditt land. När jag jag var ung körde jag längs den fina standvejen. Där är mycket att se.
Ha det gott
Bob