SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2353. Vågar du se det här?? –ett rovdjur som måste döda??

Det finns en tendens inom naturfoto?? –att det skall vara vackra och idylliska bilder?? I motsats till hur natur i TV skildras?? –där är det ofta ganska grymma, spännande scener?? --där den starke ofta dödar??

Det är motsägelsefullt?? –ty allt mer grym drama visas i film och TV?? –utan någon censur?? För att inte tala om kriminal programmen?? –där är det ond bråd död som visas och dissekeras??

Men i naturfoto har jag märkt att blodiga bilder?? –det vill man inte se?? Är det möjligen så att en stilbild förstärker skräckeffekten?? –det går inte att komma ifrån obehaget i bilden?? –den borrar sig in i medvetandet?? Medan en film snabbt tar bort scenen??

Godis för isbjörnen till kvällssnack

Vilket bordskick, blodet stänker

Kan det vara så att vi har dåligt samvete?? –ty vi är ju det farligaste rovdjuret?? –på denna planet?? Vi föder ju industriellt upp djur?? –och dödar dem i brutala?? –jättefabriker där maskiner sköter dödandet?? Vi ser aldrig dödandet när vi äter oxfilén med ett glas rött på fredagskvällen??

Seniorplåtis är son till en styckmästare?? –och som liten såg han hur benen vek sig under en häst i slakthuset?? –när slaktarens slaktbult sköt i pannan på hästen?? Det vill man inte se igen?? –tyvärr sitter den bilden där inristad i hjärnbarken??

Då är det roligare att ta en pilsner vid brasan i Svalbard?? –tillsammans med sin assistent Ninni??

En skön kväll i Svalbard för Bob och Ninni

Inlagt 2017-11-11 07:39 | Läst 4512 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Läste alldeles nyss bengt hansons blogg med en bild tagen på McDonalds. Apropå vårt undvikande att se dödandet så kommer jag att tänka på min yngsta son. Han jobbar på Sohlbergs ( Gudruns ) numera. Där avlivas inga djur utan man tillverkar bara produkterna. Han tycker skolungdomen som klagar på skolmaten men lever på hamburgare och pizza borde se hur djuren som McDonalds tillverkar sina hamburgare av har det innan dom avlivas. En liten film från produktionen i monitorn på McDonalds skulle kanske pigga upp.
Något jag retar upp mig på är detta slöseri med papper som ofta hamnar efter vägarna. En hel kasse med pappersskräp bara för att få i sig en hamburgare. På varje pappersbit står det dessutom FSC för att visa att man är miljömedveten.
Nu kom jag kanske utanför ämnet men hopps pilsnern smakade bra.
Sten
Svar från Bob Bovin 2017-11-11 11:53
Hej,
Ja om gemene man såg hur slakt går till i världen så skulle fler bli vegetarianer. En kött fri dag i veckan kunde va en början, även ur växthuseffektens synpunkt.
En pilsner är aldrig fel om man tar hand om förpackningen
Ha det bra
Bob
syntax 2017-11-11 18:51
Civilisationen, tack och pris - den skiljer människan från en gris.
Vårt liv skulle kunna förväxlas med hans - om inte civilisationen fanns!

Alf Henriksson
Du har redan skrivit det jag tänkte kommentera! Hur det går till innan matbordet!
Det vi inte vill se eller höra! ;)
/B

Ps. Vad gäller öl, så börjar jag få slut på mina lagrade Imperial Chocolade Stout! Har haft dom lagrade i källaren! Dom kan lagras i många år, men källaren ligger litet för nära! ;)
Svar från Bob Bovin 2017-11-11 14:12
Hej,
Du får gräva en jordkällare en bit bort. Kanske Roffe kan hjälpa dig
Ha det bra
Bob
Det är onekligen uppskakande att se det i verkligheten, dödandet som ligger bakom vår (eller isbjörnens) middagsbiff... Var för många år sen, i sällskap med nyligen bortgångne Tore Abrahamsson, med om kalvmärkning och höstrenslakt. Den där panikblicken just före skottet, följd av utslocknandet, det glömmer man aldrig. Hindrar inte att när sen hotellet av en grym slump serverade renstek just den kvällen så åt man med god aptit efter en kortare tvekan.

Eller som Alf Henriksson uttryckte det:
"Snällast är människan när hon är mätter
efter ett skrovmål på andras kotletter."

Visst f-n är vi rovdjur!!!
Svar från Bob Bovin 2017-11-11 16:02
Hej,
Så är det, vi behöver bara se oss om i världen.
Ha det bra
Bob
Nä det blodiga vill vi inte se i djurvärlden hur naturligt det än är där, naturen ska vara vacker. Eller hur!
Dödandet tycker vi hör hemma i trillern eller i gangsternas värld.
Fast det är livet i djurvärlden hur ska de annars kunna överleva.
Hade också en far som var styckmästare, fast då det va slakt fick jag inte vara med.