SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2296. Svart hål?? –med cyanväte?? –upptäckt i vår vintergata??

Två hundra ljusår från centrum av vår vintergata finns ett svart hål?? –hundratusen gånger tyngre än vår sol?? En lekman kan ju inte förstå att ett hål kan väga så mycket??

Hålet måste vara extra ogästvänligt för oss?? --ty det är dolt i ett moln av giftig gas?? –som cyanväte och kolmonoxid?? Allt enligt en vetenskaplig rapport i Nature Astronomy, refererad i The Guardian.

Stora hål kan vara ett problem även i det dagliga livet?? –likafullt så måste vi hantera dem?? Kanske till och med flytta på dessa svårhanterliga objekt??

Flytt av hål i Lund anno 2017-08-31

Det finns verkligen farliga hål även här på jorden?? –man kan ju nämna hål tillverkade av människor, som gruvhål?? De har vi gott om i landet utom sig och håll god uppsikt i skog och mark. Mycket farligare hål är vulkanernas kraterhål?? –och de kan var stora?? –som till exempel huvudkratern på Etna. Rådet är att inte gå så nära som min assistent Ninni gjorde:

Ninni på kanten av Etnas krater


Inlagt 2017-09-16 07:35 | Läst 3705 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
1,892 biljoner kilometer bort, det är långt det. Som du säger så får man väl akta sig för mer jordnära slukhål. Fin bild den sista.
😎
Svar från Bob Bovin 2017-09-16 08:58
Hej,
Vulkankratrar har en magisk dragningskraft. Det är naturlig skräck, inte konstlad. Dagens ungdomar skulle behöva sitta där, om de törs. Det skulle få dem att förstå sin roll i universum.
Ha det bra
Bob
2017-09-16 22:31   Pontus
Kolmonoxid\\ -Där kan man snacka om miljöproblem!!!! Kan dom klara det så kan väl vi\\
Å vulkaner ska man akta sej för\\ Läste om en familj som föll ner i en häromveckan i italien, läskit!!! Finns det svarta hål förresten\\
Svar från Bob Bovin 2017-09-17 08:13
Hej,
Olyckan i Solfatara var olyckligt. De bubblande lerhålen i den kraftern kan vara läskiga, men de är inhängande. Vi har faktiskt campat i den kratern, det varmt å gött. Jag har skrivit en blogg om detta här på FS.
Ha det bra
Bob