SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1597. Vad vi glömmer lätt?? –kommer du ihåg det här? –farmors jordgubbar??

Dokumentärfoto är inte bara de stora världshändelserna?? –då skulle vi inte komma ihåg de små händelserna i vardagen?? Det är det som är det verkliga livet?? –hos oss all??

Fotografiet kan spela en viktig roll i framtidens historieskrivande?? Hur skall man annars veta hur den lilla människan levde?? Livet är inte bara presidenter och kändisar??

När historien skall skrivas om tiden efter 1800 så kommer fotografiet spela en stor roll?? Tiden fram till idag kommer att kunna beskrivas med hjälp av fotografi.

Efter år 2000 kan det bli problem?? –för få bilder är sparade arkivbeständigt?? Trots att det togs miljontals bilder varje dag??

Jag kommer alltid att komma ihåg min farmors jordgubbar?? –trots att jag bara var 4 år gammal året 1947. Då var farfar, Halvar Emilsson, banvaktare i Kyrkerud i Värmland. Han bodde där med farmor, Maria, och naturligtvis hade de en egen trädgård med det nödvändiga i livet??

Maria och Halvar Emilsson i Kyrkerud anno 1947

Inlagt 2015-09-12 07:46 | Läst 1646 ggr. | Permalink

"Underbart få se dessa bilder. En text och två personers tankar är detta. Så viktiga alla våra bilder är av våra förfäder, av oss själva när vi växte upp. En annorlunda tid än den som är nu. Det är vår historia... Härliga bilder du visar här. Glad jag fick se dem. Sover gott hoppas jag du och Ninni gör precis som Jonen. Gun-Inger"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Underbart få se dessa bilder.
En text och två personers tankar är detta.
Så viktiga alla våra bilder är av våra förfäder, av oss själva när vi växte upp.
En annorlunda tid än den som är nu.
Det är vår historia...

Härliga bilder du visar här.
Glad jag fick se dem.
Sover gott hoppas jag du och Ninni gör
precis som Jonen.
Gun-Inger