SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1351. Symmetri?? –bara spegling??

Vår tillvaro är i stort uppbyggt av symmetrier?? –från det lilla till det stora?? Utan att gå in på detaljer?? –så är spegling en symmetrioperator?? –som vi ofta kan se?? –i vardagen.

Märkligt nog så uppfattar vi symmetrier som något positivt?? –rent mentalt?? Nästa alla av oss ser alltså ett foto med många inslag av symmetri?? –som spegling?? –som en behaglig upplevelse. Även om regnet står som spö i backen?? –och en medmänniska arbetar för fullt??

Eller hur??

Stockholm anno 2015-01-02

Inlagt 2015-01-09 07:54 | Läst 2930 ggr. | Permalink

"Här har klockorna blivit som två ögon därför hamnade min blick där först mitt bland allt det andra som pågår i bilden. Speglar fascinerar många. Många kan inte leva utan dessa .... Så är det faktiskt. När jag tänker efter är jag bland dessa. Hört en underbar konsert i kväll på webben. Ni har säkert hör den live någon gång. Hälsningar Gun-Inger"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul med spegelbilder, framför allt när tiden blir olika.....!!
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2015-01-09 10:16
Hej,
Då är det bara att bestämma sig om man lever i förmiddagen eller eftermiddagens värld.
Ha det bra i vilken som
Bob
Här höll du på att locka in mig i en längre diskussion! ;)
Intressant ämne i alla fall! :)
Och i sammanhanget en fin bild!
/B
Svar från Bob Bovin 2015-01-09 13:00
Hej,
Jag hade nog inte kunnat hänga med så bra, då jag är skeptiker och realist. Ständigt ifrågasättande..
Dock tror jag på symmetri.
Ha det bra
Bob
Spännande. Jag både använder symmetri och bryter mot den, såväl i mitt fotograferande som i annat skapande men har har aldrig funderat över symmetrins betydelse på det här sättet.
Kanske betyder symmetri helt enkel en trygg förutsägbarhet. Ett sätt att på ett lätt och energibesparande sätt strukturera upp intrycken.
Symmetri i konst, inredning eller arkitektur ger ett behagligt intryck medan bruten symmetri antingen kan betyda en mera spännande upplevelse eller upplevas som störande. En lugn bild kontra en bild med nån sorts energi. Kom att tänka på mode. Förr skulle det vara nära nog otänkbart, att använda olika tyg eller mönster på de detaljer, som följer kroppens symmetri. Då var det lite Pippi Långstrump över dylika försök. Idag ser man ofta just det. Men skulle man kunna tänka sig ett par glasögon med olika form på bågens olika sidor? Om inte - varför?
I ett spegelfoto, där allt är symmetriskt tror jag, att en ensidig detalj är det, som skulle höja bilden.... Jag tittar på din bild och konstaterar, att den må vara delvis symmetrisk men inte liksidig. Och det är de delar, som skiljer sig som fångar mitt intresse och ger bilden den där rörelsen.
Någon har redan påpekat den spegelvända klockans betydelse. Min egen ögonrörelse fastnar vid leksaksdjuren och följer deras tänkta blick mot mannens fötter (skor), som i sin tur binder ihop bilden med hjälp av skorna i skytfönstret. Det finns alldeles säkert fler möjligheter men dettta är ett exempel på hur jag tänker mig assymetrin som en tiilgång i din symmetriska bild.
Ha det gott!
Eva
Svar från Bob Bovin 2015-01-10 22:37
Hej,
Tack för din fina och djupgående analys.
Symmetri är en viktig del av naturen, tänk på dubbelhelixen i DNA.
Ha en lugn kväll i blåsten
Bob och Ninni
Här har klockorna blivit som två ögon därför hamnade min blick där först
mitt bland allt det andra som pågår i bilden.
Speglar fascinerar många.
Många kan inte leva utan dessa ....
Så är det faktiskt.
När jag tänker efter är jag bland dessa.
Hört en underbar konsert i kväll på webben.
Ni har säkert hör den live någon gång.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2015-01-11 09:09
Hej,
Några kanske sitter för länge vid spegeln i vår tid, då självfixering tycks bli en del av vardagen. Ta en selfi och bli lycklig.
Nä det var länge sedan vi var på konsert. Det va visst hästjazz den gången.
Ha en blåsfri söndag
Bob och Ninni