SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1293. Snacka om mardröm?? –i stadstrafiken i 08??

De flesta stora städerna i världen är ingenting annat än ett kaos?? Men vem vågar köra omkring på en cykel i dessa ”gaskammare”?? –få är de dessa modiga män!!

Jag fick detta tydligt visat för mig i den stora lilla staden?? –med områdeskoden 046 08?? Han stod där i avgaserna?? –till synes en aning villrådig?? Vilken väg skulle han ta??

Stockholm anno 2014-10-30

Inlagt 2014-11-12 08:04 | Läst 2120 ggr. | Permalink

"Håller med Margareta! Och även dig Bob! ;) Jag har cyklat i Stockholm sedan 1950-talet. Och de sista åren när jag arbetade, så cyklade jag under cykelsäsong till och från arbetet! När vädret kändes bra! (ToR Rönninge och till Sergelstorg!) Men det blev mer och mer jungelns lag under åren! Jag som tidigare tävlat på cykel, kunde inte förstå att man kunde köra så fort på trånga cykel/gångbanor, och även vid cykel/gångtrafikantmöten! Jag kunde slappna av först då jag kom ut i förorten, och det blev breda vägar! Då lade jag i tunga växlar, och då blev det åka av! :) /Bengan"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nä, här laddar du snarare situationen med dina egna fördomar. Han ser varken villrådig eller bortkommen ut. En helt vanlig cykelpendlare i normal morgon/kvällstrafik. Dessutom med en, för ändamålet, ytterst praktisk cyclocross. Avvaktar en vänstersväng in mot Kungsträdgårdsgatan för vidare färd söderut. Däremot kan man skönja en viss undran över varför han blev fotograferad i hans uttryck. Inte konstigare än så.
Svar från Bob Bovin 2014-11-12 08:51
Hej,
Jag har svårt att tro att någon tycker detta är en lämplig miljö att vistas i. Även om man är välutrustad. Jag tror att han hade föredragit att köra ute i skogen.
Det enda lovande jag ser i bilden är kollektivtrafiken.
Håller med dig, han är nog inte villrådig, även om det såg så ut. Han stod nästan still där i mitten, letande efter ett hål i trafiken.
Ha det bra
Bob
Livsfarliga män som dundrar fram på sina snabba cyklar i tron om att de är med på Giro d'Italia och tror att det är avstängda vägar de forsar fram på. Troligtvis inte den här cyklisten som verkar se sig för och ta det lite lugnt men tyvärr är de alltför många.
En cyklist hade väldig tur att jag var på en för mig okänd gata och lite tveksam om vilken väg jag skulle ta och tvekade lite annars hade jag kört på den cyklist som kom dundrande mot rött. Fotgängare verkar också vara lovligt byte för en del av dem.
Men det är klart djungelns lag råder i trafiken numer och jag skulle nog inte våga mig ut på cykel i stan. Röran är väl illustrerad.
Svar från Bob Bovin 2014-11-12 10:36
Hej,
Du har rätt. Farten är mycket hög även här i syd. Enkelriktat och gångvägar passeras med lite hänsyn. Vi långsamma fotoflanörer får ha ögon i nacken.
Studenterna kommer alltid i sista minuten, så stressen är svår.
Men vi måste uppmuntra cykeln som transportmedel, den är enda lösningen.
Håll dig undan
Bob
Killen gillar leva farligt. Staden kryllar av cykelbanor eller körfält avsedda därför.
Svar från Bob Bovin 2014-11-12 10:37
Hej,
Det är en av problemen, där det finns cykelbana så skall den användas.
Ha det bra
Bob
Håller med Margareta! Och även dig Bob! ;)
Jag har cyklat i Stockholm sedan 1950-talet. Och de sista åren när jag arbetade, så cyklade jag under cykelsäsong till och från arbetet! När vädret kändes bra! (ToR Rönninge och till Sergelstorg!)
Men det blev mer och mer jungelns lag under åren! Jag som tidigare tävlat på cykel, kunde inte förstå att man kunde köra så fort på trånga cykel/gångbanor, och även vid cykel/gångtrafikantmöten!
Jag kunde slappna av först då jag kom ut i förorten, och det blev breda vägar!
Då lade jag i tunga växlar, och då blev det åka av! :)
/Bengan
Svar från Bob Bovin 2014-11-12 10:45
Hej Bengan,
Så talar den erfarna cyklisten. Situationen är allvarlig i cykeltrafiken. Jag tror dock att det behövs inte så mycke förändringar. Stressa av och njut av turen i stället. Gå upp lite tidigare.
Det förvånar mig inte att Du drog på när du kom ut på landet. Du siktade väl mot att hänga med Fåglum.
Anhåller om klapp till Roffe
Bob
Benganbus 2014-11-12 12:18
Vet inte om jag e på rätt spår,
men tycker att man idag vill göra allt på en gång liksom numera..?
Så när man åker hem på cykel, så skall det gå fort, och så tränar man samtidigt, och lyssnar samtidigt på radio, eller sköter några jobbsamtal!

Jag har även sett människor titta på Tv, sköta mobilotelefonen, och samtidigt som man talar med barnen och lagar mat!

Undar vad som händer i sängen senare på fredagskvällen!? ;) :)
Om jag får gissa, så blir det nog litet okoncentrerat det man ev gör! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2014-11-12 13:44
Hej,
Nu skall vi inte gå djupare in i det här. För då kommer den här bloggen att anklagas för att vara för publikfriande och riskerar att komma in i någon tabloid.
Jag vänd just upp och ned på en Oppigårds
/Bob
När jag tittar på hans placering i korsningen, så måste han trängt sig fram mellan bussarna. Ett helt klart olämpligt sätt att cykla i den trafiken.
Jag ser här hemma på Mariedalsvägen alldeles för många som gör en vänstersväng i rusningstrafik i bilarnas vänsterfil. Oftast utan ljus och utan hjälm. Då gäller det att lita på biltrafiken! Ett säkrare sätt är ju att cykla i högerfilen över korsningen till bortre hörnet och avvakta grön ljus. Om man nu över huvudtaget måste cykla på den trafikerade Mariedalsvägen som inte ha cykelbanor.
Svar från Bob Bovin 2014-11-12 13:46
Hej,
Det är sällan man ser någon cykla genom en korsning på ett korrekt sätt här i Lund. Man får va glad att det inte händer mer olyckor.
Ha en bra vecka
Bob