SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1275. De gamla trokännarna faller från?? –rensas ut?? –ungdomarna rycker in??

Det ligger i tiden?? –rensa ut de gamla?? –de kan va farliga??–låt de falla för bilan?? Lind eller Bok platsar inte längre trots lång trogen tjänst?? –inramandes de riktiga nöjena??

Det är inte undra på att deras värde urholkas?? –de mörknar från insidan?? –å kan trilla när som helst?? Då måste man ju förekomma deras fall??

Så fram med motorsågen?? –mitt i den akademiska idyllen?? Lundagård har många vackra lindar och bokträd, men nu faller de för ålderskrämporna??

Lundagård, Lund, anno 2014-10-24

Inlagt 2014-10-25 08:23 | Läst 3438 ggr. | Permalink

"De gamla går i pension och ungdomen tar över. Så härligt att se barn som leker och klättrar i träd, lekar som inte blir för gamla men ett tag trodde jag att även de skulle gå i pension för alla surfplattor, datorer och mobiler."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
De gamla går i pension och ungdomen tar över.
Så härligt att se barn som leker och klättrar i träd, lekar som inte blir för gamla men ett tag trodde jag att även de skulle gå i pension för alla surfplattor, datorer och mobiler.
Svar från Bob Bovin 2014-10-25 10:02
Hej,
Man skall klättra i träd och utveckla sitt 3D seende. Det är inte bra att bara stirra på paddan.
Ha en skön helg
Bob
Å herreGUD!

Men man får väl erkänna att en del av de gamla träden mest var levande lik. Har inte varit nere på några år; nu får jag nog vänta nät hundratal år till innan jag vågar mig dit igen....:-(
Svar från Bob Bovin 2014-10-25 10:23
Hej,
Ja inget står för evigt. De har nog tjänat väl i många hundra år. Nu får du säkert vänta några år för att se ersättarna.
Ha det bra
Bob
Man får hoppas att de inte kapar alla samtidigt. Då blir inte staden särskilt vacker...
Passande symbolik i sista bilden!
/Niklas
Svar från Bob Bovin 2014-10-25 15:23
Hej,
Vi får hoppas att de inte kapar alla. Det skulle inte se bra ut. Det bor ugglor i några träd.
Ha det bra
Bob
Aj aj..... det där gjorde ju nästan lite ont i hjärtat... Men som du skriver, tiden har sin gång men... Där kan man tala om långsiktighet. För mig är det promenader, promoveringar, föreläsningar, karnevaler, AF.... Oj... känns det som... Annorlunda än vid mitt besök för ett par helger sedan... En förändring i Lunds stamtavla...
Ha en fortsatt fin helg med Ninni!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2014-10-26 08:02
Hej Peter,
Ja den parken innehåller många minnen, sedan 1966, för Ninni och mig. Det största var nog när vår Mia var kransflicka 1975.
Men någon dag i framtiden står träden där igen och ser ner på professorsinstallationerna.
Här är det sol idag.
Ha det skönt i norr
Bob och Ninni