SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#992. Den smala?? --lysande vägen?? –är inte så lätt att gå??

Vad vill du jobba med?? Jag skall bli en kändis?? –en popsångare?? –en lotterivinnare?? Varför går ingen den svåra, hårda, lärorika, nydanande vägen?? –som leder till ett upplyst samhälle??

Standarden i matematik sjunker i vårt land!! Är det en trend i att vi vet allt mindre?? De unga vill inte lägga ned hårt arbete i att lära sig grunderna?? –så att de kan gå den upplysta, smala vägen till djupa kunskaper.

Många föredrar att gå den breda vägen mot slätstrukenhet, okunskap, och självförverkligande?? Samverkan för att öka kunskapen och skickligheten står lågt i kurs?? Köp en trisslott eller gå med i grannyran och vinn pengar på ingen prestation??

Hur kom jag att tänka på detta?? –efter att ha gått i skolan hela livet?? Jo det var en bild från fotoflanerandet?? –som petade där uppe i sågspånet!!

Lund anno 2014-01-08

Inlagt 2014-01-15 07:05 | Läst 2833 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du har hittat ett härligt ljus och ett intressant blänk i kullerstenarna.
Vovvarna verkar i alla fall gå disciplinerat på den smala linjemnn! ;-)
/Niklas
Svar från Bob Bovin 2014-01-15 08:09
Hej Niklas,
Tack. Vovar verkar ha nos för den rätta vägen.
Ha en fin fotodag i snön
Bob
Jag vill gå den smala vägen till Grand och äta deras Grandiosa räkmacka... :)
Men lite mer allvarligt, så kan jag fråga mig om det är så illa som du beskriver? Och jo, det är det nog!?
Men jag har sagt det förrut och jag säger det igen. Det vi har idag, är det vi "fostrade" igår... Så vi kan inte skylla på ungdomarna! Den svenska skolan, utan betyg, utan auktoritet, likformigheten där alla ska va lika.
De som har svårt får dåligt med hjälp, de som är duktiga "nedmuntras" till medelnivån. För "du ska ju inte tro att du är nått"... Alla ska va lika, i messverige. Och det enda accepterade sättet att bli rik på, är genom sport eller lotteri. Kul, grattis!! Vi får nu lite belöning efter många år av förfall. Nu kommer det att ta många år att svänga skutan igen. Grattis Sverige!!??
Men, det finns också många duktiga ungdomar!! Just nu är vi runt och kollar på olika gymnasieskolor, för en bra och stimulerande utveckling. Och igårkväll va det minst sagt fullt, föräldrar och elever! Som sagt...
Det vi fostrar idag, är det vi får i morgon... :) Livet, är inte ett lotteri!! :) //Peter
Svar från Bob Bovin 2014-01-15 11:03
Hej Peter,
Jo för dom som glider fram på en räkmacka så Grands trappa rätta vägen.
Helt rätt, det finns många ungdomar idag som är på rätt väg. Djupt begåvade och smarta i sitt vägval. Jag har förtröstan dessa unga människor.
När nu skutan är på fel kurs så krävs det förändring hos den generation som växer upp nu.
Uppfostran är A och O i framtida framgångar.
Livet är på ett sätt ett lotteri, men när det så börjat så gäller målmedvetenhet.
Ha en driven dag
Bob
syntax 2014-01-15 12:34
Visst är det så. Felen ligger flera generationer tillbaka. Föräldrarna och deras föräldrar - och till och med i sin tur deras föräldrar, vilket torde vara den generation som jag själv tillhör - bär ansvaret för en nära nog brottslig naivitet och godtrogenhet. På något vis hade man omedvetet för sig att det är Gud som har beviljat välståndet i Sverige!? Det var alltså bara att luta sig tillbaka och leka med allehanda mer eller mindre befängda sociala experiment.
Jag kommer ihåg att jag på min tid talade mig blå i truten mot det som vi nu ser konsekvenserna av. Det fick jag göra till ingen nytta - jag ansågs vara förstockat reaktionär som krävde bildning och ansvar av den yngre generationen. Jag kunde inte påverka annat än mitt närområde.
Numera, sedan jag har fyllt 70 år, så skiter jag i saken - så länge det inte ser ut att finnas något större hot inom närtid. Dom som har ställt till det får svettas
ha´re!
Peter-L 2014-01-15 12:53
Jag håller med dig!! Och det är, som du skriver, väldigt Viktigt, att ha Tidsperspektivet klart för sig här!! För detta är i grunden inte "politik", utan ideologi!! Tyvärr, är det inte de som "ställt till det", som får svettas. Det är de som är ungdomar idag!! De som fick en "fri uppfostran", där betyg var överflödiga och klasskapande... Jag tycker synd om dem! De, svettas idag... Tidsperspektivet är viktigt!! Och att skylla på "Reklamen", är just gammalt Fluff och Flum.
syntax 2014-01-15 13:12
Vem gillar inte medhåll... ;-)
Visst får dagens ungdom svettas oförskyllt. Jag tycker väldigt synd om dem! Men deras föräldrar som nu är i medelposition i samhället var med och ställde till det. Dom får och skall svettas. Deras föräldrar i sin tur är skyldiga så att det bara visslar om det. Dom är på väg ut, men får på ett välförtjänt sätt känna eftertankens kranka blekhet gripa om hjärtroten.
Man får inte svänga vänster och samtidigt måste man svänga vänster? Lite otydlig skyltning där,,,
Svar från Bob Bovin 2014-01-15 11:04
Hej,
Livets vägvisare sitter ibland fel. Det gäller att veta var.
Ha det bra
Bob
Reklamens makt e stor med att föreslå olika sätt att leva livet! ;)
Reklamens makt har tagit över både föräldrar och skola och samhälle!
"Tänkte inte på det!" ;)
B)
Svar från Bob Bovin 2014-01-15 11:08
Hej Bengt,
Ja låt bara inte reklamen från Holland led ditt liv.
Jag tror inte på reklamen, det finns inget so ljuger så öppet. Hoppas att ungdomarna struntar i reklamen.
Jag funderar på att gå över till att bara plåta.
Ha en bra dag med Roffe
Bob
Det är märkligt att den Finska skolan ligger i världstopp, medan vi i Sverige fört en experimentpolitik där tokiga politiker fått löpa amok o leka specialister. Det ena hugskottet efter det andra har succesivt trappat ner kvaliteten och minimerat lärarnas status. Svenska lärare ligger i botten lönemässigt i Europa och viljan att bli lärare gör att det räcker med minimibetyg för att komma in på Lärarutbildningarna. Den här onda cirkeln bryter man inte i en handvändning, men nåt måste göras. LO
Svar från Bob Bovin 2014-01-15 12:51
Hej,
Håller helt med. Det började med Palmes reformer på sextiotalet. Var lärare då, så jag anande negativa förändringar. Vi kanske skulle kopiera den finska skolformen.
Tyvärr är det nog inte så enkelt, men en startpunkt kunde det va.
Även denna skuta måste vändas.
Ha det bra
Bob
Dina forskartankar är ibland fantastiska när det gäller koppla ihop
tankarna till en bild
men att du gör det i dessa tider är helt förklarligt...
men hur vi skall få de som tvingats vara på smala vägen
skall få rättighet vara på den breda är svårlöst just nu...
våra fina ungdomar måste på alla sätt nu få den
hjälp som behövs...
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2014-01-17 08:40
Hej Gun-Inger,
Jag har ingen lösning på detta problemet. Det kräver en kraftansträngning av de som förstår.
Här har vi snö idag, borde ut å plåta.
Ha det försiktigt
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2014-01-17 23:07
Hur skall vi kunna ha det när inte de som skall ha det har det.
gia.