SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#879. Resa i svartvitt!! –Christer Strömholm i Spanien??

Poeten Lasse Söderberg har gett ut en bok?? –berättande från en resa i Spanien 1962!! –med legendariska fotografen Christer Strömholm?? Bilder visas just nu på Galleri Persson i Malmö.

Det är inte ofta nya bilder, för publiken, visas från Christer Strömholms kamera?? –men poeten Lasse Söderberg  har pockat fram sin anteckningsbok från deras resa 1962-63 i Spanien. Det blev underlag till boken som heter ”Resa i Svartvitt” och kan köpas i bokhandeln och på nätet för lite mer än 150 spänn. Berättelsen skildrar en månadslång bilresa på landsbygden?? –och den fokuserar på hur folk lever under Francoregimens tid. Det är ingen fotobok i allmän betydelse?? --utan är mer styrd av litteratur, konst och film. Film mastern Luis Buñuel spelar en viss roll i vart resan går eftersom Söderberg verkar vara väl insatt i hans produktion. De flesta av Christer Strömholms bilder är inte visade tidigare ??

Bilderna är nu utställda på Galleri Persson, under några veckor. På vernissagen i lördags var det knökafullt!! –och ingen lugn och ro att se bilderna utförligt. Men jag fick intrycket att bilderna var lite för enkelt monterade?? –med fotohörn på kartong!! –och med bilderna liggande mot glaset i ramen! Några bilder var monterade med riktig montering och det var bilder som man sett förut!! Personligen har jag aldrig varit en hängiven dyrkare av Christers bilder?? –många tycker jag mycket om, men en hel del tycker jag är bara bra!! Samma var det i den här utställningen?? –några har typisk geometriskt fin form, med skugga och högdager och föremål på rätt plats. Några är rätt triviala reseskildringsbilder av människor i enkla små byar.

Här kommer några bilder från vernissagen. Jag köpte en bok till assistent Ninni, som hon fick signerad av Lasse. På ”paddan” i sista bilden finns en bild vi tog 1968 i Spanien. Vi återkommer om detta i en senare blogg.

Inlagt 2013-09-24 07:20 | Läst 4190 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det ser ju trevligt ut... och man kan ju inte gilla allt. Men jag tror och hoppas att det mesta ändå tillför i någon form, som är bra!!?? Precis som din bild i paddan... Man ser, vilket tunnt rött vin nunnor bör dricka... Nattvard i modern tappning ;) Ha en fin dag Mr Bob! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-09-24 09:32
Hej Peter,
Ju äldre man blir ju tunnare vin får man. Så är reglerna.
Ta dagen som den kommer
Bob
Intressant! För böcker som inte bara e bilderböcker kan också vara intressanta!
/Bengan
Svar från Bob Bovin 2013-09-24 11:17
Hej Bengt,
Texten i den här boken är nog mer bärande än bilderna. Om man är intresserad i gångna tider i Spanien så är den mycket läsvärd. Lasse Söderberg verkar vara en beläst poet.
Ge Roffe en klapp
Bob
Benganbus 2013-09-24 11:30
Roffe hälsar och tackar så mycket för klappen! :)
/B
En intressant tid minst sagt.
Tack för boktipset!
/H
Svar från Bob Bovin 2013-09-24 17:14
Hej,
Det hände mycket då, när alla trodde på framtiden. Boken kostar ju mindre än två utländska fototidningar.
Ha det bra i läshörnan
Bob
Tack för det boktipset. Jag har nu beställt boken.
Hälsningar
Jon Anders
Svar från Bob Bovin 2013-09-24 22:45
Hej,
Det är värd att se och läsa.
Lycka är att se
Bob
Var boken bra tycker ni eller...
Vi köper sällan böcker lånar för det mesta.
Beror på vi rensat ut så många så det är gjort.
Ha det gott nu kaffedags
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-10-02 18:33
Hej,
Jag tycker inte boken var någon höjdare. Låna den på sin höjd.
Det blev kaffe ute
Ha det bra
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2013-10-02 23:53
Tack skall kika på biblioteket nu har massor bibliotek slagit sig ihop i Skåne verkar bra
gia