SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1079. Svårt att förstå sambandet mellan nötkött och smältande glaciärer??

Forskarna och sedan politikerna har en gigantisk pedagogisk uppgift?? –när de skall förklara för massorna, att äta mycke nötkött?? –leder till klimatförändringar??

Ha du funderat på att det kanske finns ett samband?? –kan det va så att oxfilén du stoppar in i gapet?? –med en stor klunk välsmakande rött vin?? –orsakar att Perita Moreno-glaciären och andra  inlandsisar smälter fortare?? Avger kossan?? –som står där och idisslar på åkern, så mycke metangas?? –från rumpan?? –att växthuseffekten förvärras??

Detta är vad den senaste rapporten från FN:s klimatpanel IPCC kommit fram till i sin senaste rapport. Man får hoppas att våra politiker läser den här rapporten?? –faen trott, sa Colingen??

Inlagt 2014-04-12 07:36 | Läst 4907 ggr. | Permalink

"De menar nog att produktion av nötkött ger mindre växthusgaser än produktion av fläskkött. Men de har fel i grunden, den största skillnaden är om köttet kommer från ekologiska gårdar eller ej. I ekologiska gårdar betar djuren mestadels ute och på mark som inte konstgödslas och får även annat foder som inte kommer från konstgödslad mark. Då blir det +/- noll i utsläpp eftersom de bara äter det som finns ovan jord i atmosfären, ett slutet kretslopp. Djur som äter foder från konstgödslad mark bidrar till att tillföra atmosfären växthusgaser som inte finns naturligt i kretsloppet (mängden av de ämnena ökar, alltså mängden som inte är naturlig). Gödseln produceras med hjälp av ämnen som finns inneslutna i mark och berggrund (t.ex fosfor P och kväve N som bryts i gruvor, tllförs även kalium K blir konstgödsel NPK). Detta gör att atmosfären tillförs växthusgaser i en mängd som inte ingår naturligt och det gör att temperaturen höjs och klimatet ändras. Givetvis tillkommer avgaserna från olika transporter mm, men där är det nog ungefär lika oavsett ekologiiskt eller ej. Så köp och ät ekologiskt producerat kött, då minimeras tillförseln av ämnen som inte ingår naturligt i atmosfärens kretslopp."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nog är det så att det pruttande kossorna har en påverkan, men dom är inte ensamma! =)
Grymt snygg bild den sista!
Ha en finfin helg och hälsa Ninni!
Svar från Bob Bovin 2014-04-12 09:22
Hej,
Men du vet det är många kossor. Glaciärer kan va vackra.
Ha en fin helg
Ninni hälsar tillbaka här från 08
Bob
Nu ger de sig också på de oskäliga djuren. Har de ingen skam, miljötalibanerna?
De menar nog att produktion av nötkött ger mindre växthusgaser än produktion av fläskkött. Men de har fel i grunden, den största skillnaden är om köttet kommer från ekologiska gårdar eller ej. I ekologiska gårdar betar djuren mestadels ute och på mark som inte konstgödslas och får även annat foder som inte kommer från konstgödslad mark. Då blir det +/- noll i utsläpp eftersom de bara äter det som finns ovan jord i atmosfären, ett slutet kretslopp. Djur som äter foder från konstgödslad mark bidrar till att tillföra atmosfären växthusgaser som inte finns naturligt i kretsloppet (mängden av de ämnena ökar, alltså mängden som inte är naturlig). Gödseln produceras med hjälp av ämnen som finns inneslutna i mark och berggrund (t.ex fosfor P och kväve N som bryts i gruvor, tllförs även kalium K blir konstgödsel NPK). Detta gör att atmosfären tillförs växthusgaser i en mängd som inte ingår naturligt och det gör att temperaturen höjs och klimatet ändras. Givetvis tillkommer avgaserna från olika transporter mm, men där är det nog ungefär lika oavsett ekologiiskt eller ej. Så köp och ät ekologiskt producerat kött, då minimeras tillförseln av ämnen som inte ingår naturligt i atmosfärens kretslopp.
Svar från Bob Bovin 2014-04-13 08:05
Hej,
Bra kommentar.
Jag tror dock att det även är mängden kritter som är det stora problemet. Kolla in farmarna i Texas, som exempel.
Ha det bra
Bob
Jag tror tydligare tecken måste komma för att fler människor skall förstå sambandet!
Fler skyfall, fler stormar, fler skogsbränder,längre torrperioder, osv, osv...
Men då e det försent! :)
/B
Gun-Inger Arvidsson 2014-04-12 23:21
Du har så rätt så ...
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2014-04-13 08:07
Hej,
Kanske vi redan ser sådana tecken. Flera verkar dock vägra att se det.
Klappa Roffe från mig
Bob
Du vet exakt vad jag tror och tycker

men om köttbilden tycker jag inte gillar inte se rått kött..
hoppar över alla sådana annonser...

men om glaciärer tycker jag ...mycket om att se...
vad vackra de är och spännande. Minns när vi tältade i fjällen
och de kalvade mitt i natten. Första gången blev jag så rädd.

Tur du har så många bilder för i framtiden kan man kanske inte få se glaciärer på detta sätt.
Ha go dag på er i morgon
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2014-04-13 08:10
Hej,
Ja det är för mycke kött i omlopp.
Glaciärbilder har vi i parti och minut. Den här var tagen av vår son Jan.
Ha en fin söndag
Bob och Ninni
Så det är kossornas fel alltså. Hmmm...
om jag bara äter vegetariskt..som kossorna.. då är mina gaser farligare än gaserna från den som åt upp kossan?
Bara en tanke...

//Johanna
Svar från Bob Bovin 2014-04-13 08:52
Hej,
Det är bra med tänkande medborgare. Men vegetarianer är en naturlig del av kretsloppet. Stordrift av kor sker med föda som inte är en naturlig del av kretsloppet.
Ha en fin söndag
Bob
Iwa 2014-04-13 10:06
Det som sällan kommer fram är att 90 procent av växthusgaserna består av vattenånga. 9 procent är koldioxid och 1 procent övriga gaser, exempelvis metangas. Kossornas väderspänningar är således helt betydelselösa, de är bokstavligen en fis i rymden. De stora miljöbovarna är i stället världshaven.

Just att vattenångan utgör så stor del gör att man kan ifrågasätta hela teorin. Personligen tror jag att man om tjugo år kommer att skratta åt vår tid, när man trodde att koldioxid var farlig. I alla tider har det funnits domedagsprofeter som predikat att världen kommer att gå under. IPCC är bara den senaste varianten.