SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#769. Jag tror på ungdomen?? –på alla plan?? –i skola och vetenskap!!

Det klankas på skola och ungdom?? –jag tror inte att det stämmer. Vi gamla mäter med en föråldrad tumstock?? Samhället idag är inte det samma?? --som när vi satt i skolbänken??

De ungdomar som idag sitter i ”skolbänken”, skall verka på alla nivåer?? --i vårt samhälle om 10-30 år!! De kan rimligen inte ha en utbildning som är samma som den vi genomgick för femtio år sedan?? De kommer att utföra sitt arbete i en värld styrd av snabba kommunikationer?? –och använda en teknologi som vi inte ens känner till idag!!

Det viktiga är att vi tar hand om våra begåvningar och låter dem förkovra sig så snabbt och grundligt som möjligt?? Då kommer vårt lilla land att klara sig bra!!

Jag kom att tänka på detta när jag såg processionen av godkända doktorer vandra mot promoveringen i Lunds domkyrka.

Promovendi i Lund 2013. Mer flickor än pojkar:

Det var nästan 300 nya doktorer!! –grädden av vår inteligentia!! –som skulle få doktorsringen i kyrkan. De hade kämpat i 4-5 år med forskning?? –och publicerat nya rön inom sina områden. Notera att forskningsresultaten är publicerade i internationell i konkurrens och har blivit granskat i det internationella vetenskapssamhället. Det här är den högsta utbildning man kan få i landet!

Hedersvakten vid kyrkan?? --kom från alla åldrar och de sköt också salut med kanon!!

Med i processionen fanns också flera unga professorer som idag leder forskningen inom avancerad teknik!!

Det är 38 år sedan jag promoverades i Lund!! --och mycke har hänt sedan dess?? –men en sak är alltid det samma?? –många av ungdomarna är mycket begåvande?? Några är mer begåvade än sina professorer!! –och när man träffar på dessa ungdomar så får man tillbaka tron på framtiden!!

Det är inte så som många säger?? –att alla ungdomar blir popsångare eller fotbollsspelare?? Å det är inte så att hälften av ungdomarna bara dricker latte?? –och den andra hälften kokar kaffet??

Det är inte så att det alltid är lunchpaus?? –i det här landet!!

Inlagt 2013-06-06 07:17 | Läst 3191 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det här gillar jag att du tog upp...precis om jag brukar säga det finns så mycket duktig samt framåt ungdom i vårt land men ibland märks de inte för de få som vill leva jävulskap skräna och synas.

En bra början på min dag (visserligen i sängen ännu) att få se dessa bilder. Nostalgi för dig som varit med i ledet och en bekräftelse för mig att det finns dessa som kan ta över Sverige och föra oss framåt.

Gissar det blir blågula foton i dag av er.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-06-06 09:37
God förmiddag,
Jag är inte mycke för flaggor. Men det blir nog en vacker dag. Assistenten är redan i ute i trädgården och påtar.
Ha det bra ur sängen
Bob
Man behöver inte vara sämre som ungdom, trots man inte doktorerar. Alla kan ju inte göra det. Det är lätt att bli elitistisk. Så heder åt alla ungdomar som kämpar var och en på sitt sätt. Vi bidrar alla till ett lands välfärd.
Må gott
/Hans-Åke
Svar från Bob Bovin 2013-06-06 10:15
Hej Hans-Åke,
Absolut inte, alla kan inte doktorera. Som jag skriver, på alla nivåer tro jag på dem. Jag ser inte ned på popsångare eller fotbollsspelare heller. De är mycket duktiga och gallrade i hård konkurrens. Flera drar sitt strå till stacken mycket bra.
Ingen ungdom är sämre, några behöver lite mer stöd för att nå sin nivå.
Ha det bra
Bob
Härligt Bob!! Det är som du skriver!! Och jag tror också på våra ungdomar, de är duktiga, fina och vår framtid!! Jag blir ärligt talat glad och stolt, när jag ser min dotter och hennes vänner. Varmt, fint, glatt... Och min lobbyism för att hon ska plugga i Lund har börjat och går nog ganska bra... :)
Det gäller att förstå, ha ett öppet sinne, för framtiden. Ungdomarna idag är kunniga, men upplever säkert samtidigt en tuffare miljö i det mesta.

Promoveringen i Lund har jag såklart sett många gånger och det är också fint. Härliga bilder, som för mina tankar till "examen i skolan", även om detta såklart är x antal steg till. Men, "hedersvakten", orkade den stå kvar under hela promoveringen?? ;)

Lund och ungdomen i mitt hjärta!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-06-06 10:21
Tack Peter,
Ungdomen behöver vårt stöd. Varje generation har sina svårigheter att kämpa mot. De äldre har ibland lite svårt att förstå vad som är på gång, men ungdomarna vet. De kommer att kämpa, även de som kommer till fina Lund. Här kan man ha roligt också. I Upsala har man inte riktigt kommit på det, mer än nästan.
Ha en fin nationaldag
Bob
Intressant inlägg, det är tur att det finns de som fortfarande vill forska och doktorera.

När jag gick ut Teknis så var det de som inte fick arbete direkt som fortsatte med forskningsstudier, det berodde väl främst på att alla ville ut i arbetslivet och tjäna pengar.
Man skulle antagligen få fler doktorander om man kunde forska på halvtid och arbeta samtidigt.

Dagens ungdomar är väl lika förtappade som vi var, fast kanske på annat sätt.
Det finns en skillnad, dagens ungdomar har svårt att välja, alternativen är för många och många gånger för otydliga, de har ingen aning om vad de vill göra.
Svar från Bob Bovin 2013-06-06 11:31
Hej Stefan,
Du har rätt, några går ut till industrin och gör ett fantastiskt jobb.
Den bästa examensarbetaren jag haft hon gick till ett danskt företag. Redan efter några år var hon en hög chef.
De flesta hittar sin plats eller platser. De begåvade kommer alltid fram.
Ha det bra
Bob