UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2550. Skitdåligt?? –av den lilla akademisk bondbyn i syd??

Det är ju själva xxxx!! –att man inte kan städa?? –ens på lokal nivå?? Hur skall det då va på global nivå?? I byn där seniorplåtis bor finns det en Stadspark?? –men parkförvaltningen kan inte hålla rent??

Seniorplåtis har e-postat och påpekat missförhållandena, men inte ens till nationaldagen  var det städat?? Inte tusan fick man något svar eller såg någon effekt i den stora dammen?? Den ser fortfarande ut så här:

Den skitiga Stadsparken i Lund anno 2018-06-03


Postat 2018-06-15 07:55 | Läst 3126 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2549. Kungen och skylten??

Fotografer har i alla tider fascinerats av skyltar?? –och följaktligen plåtat dessa i de mest underliga miljöer?? Skyltarna berättar ju något om den tid de verkar i?? –och samverkar med människans situation.

Många stora fotografer har någon gång med bilder med skyltar i sina böcker. Några har till och med gjort intressanta böcker med bara skyltbilder. Ett fint exempel är Walker Evans bok ”Signs”.

Seniorplåtis jagar ständigt skylt-bilder!! Och blir glad när han kan finna det minsta lilla sammanhang mellan skylt och bildinnehåll?? –så att det blir ett nytt bildinnehåll??

Så när corren, Maria, i Stockholm skickade upp bilder på kungafamiljens kortege?? –så tyckte vår redaktör; seniorplåtis; att det fanns ett sådant samband i en bild??

Kungen på väg till representationsvåningen i Gamla stan anno 2018-06-06

Postat 2018-06-14 07:48 | Läst 2182 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2548. Man blir så ledsen?? –plastskräp och PFAS i nord- och sydpolen?? –å överallt!!

Mänskligheten har satt sig i en nästan hopplös situation?? –genom att överkonsumera naturprodukter?? –och tillverkat produkter som påverkar livsmiljön på ett livsfarligt sätt??

Om vi här bortser från överkonsumtion av naturresurser?? –och fokuserar på vad vi tillverkar syntetiskt?? Vi har tillverkat miljontals olika kemikalier vilka vi tror kan vara till nytta?? –eller skapa mer pengar i rikas fickor?? Många av dessa är stabila och bryts inte ned i naturen?? –många lagras i levande varelser och anrikas i  många djur och därmed människor!!  Med kända och okända påverkningar av livet??

För att förvärra situationen så tror vi ju att vi kan dumpa skräpet i havet?? –för det är ju så stort?? Jo, det har våra politiker också trott?? Nu kan vi se följderna tydligt:

-- i norr kan man plocka plastskräp även i ”vildmarken” som Svalbard

--vid sydpolen kan man finna mikroplast i havet

--isbjörnarna har perfluorerade alkylsyror (PFAS) i kroppen

--nyfallen snö i Antarktis innehåller PFAS

Seniorplåtis har också fullt med PFAS i kroppen och det har garanterat du också!! Vi har använt dessa vatten- och fettavstötande molekyler i mer än sextio år i hela världen?? Du har garanterat föremål hemma med dessa molekyler och du dricker dem i vattnet varje dag?? Seniorplåtis har själv sett en turist stå å pinka i Antarktis!!

Gulliga pingviner har säkert PFAS i blodet

Mikroplaster då?? –jo, du borstar tänderna med dem varje dag och fleeströjan du har på dig är gjord av mikroplast?? All plast bryts ned till mikroplast när vi dumpar plasten i havet?? På några plaster på jorden driver strömmarna plastskräpet till anrikningar stora som länder!! Svalbard ligger i Golfströmmen och har massor med plast på stränderna?? Seniorplåtis har själv sett plastskräp i Antarktis!!

En typiskt skitig strand på Svalbard

Vad skall vi göra?? –kort och gott SLUTA MED ATT SKITA NED!!

Postat 2018-06-13 08:05 | Läst 7353 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#2547. Den röda årstiden??

Allt är tidigt i år?? –kan det vara värmen tro?? Blomningen av träden bara exploderade?? –undrar om skomakaren fick någon semester i år?? –mellan hägg och syren??

De stora träden som kastanj blommade som tokiga?? –bara för någon dag?? Sean föll blommen till marken?? Undrar just om de kämpande bina hann med att njuta??

De röda kastanjerna i den lilla akademiska bondbyn i syd la ut sin röda matta av blom så tidigt och snabbt?? –så seniorplåtis han knappt med att plåta:

Den röda mattan i Lund anno 2018-05-27

Postat 2018-06-12 07:54 | Läst 1831 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2546. Körsbär?? –kan det va nått?? –för fåglar??

Om du har ett körsbärsträd i trädgården?? --så vet du att det finns flygande tjuvar som gillar dem?? Seniorplåtis har studerat vilka bärknyckarna är?? –och det har naturligtvis skett på okänd ort??

Det kan generellt sägas att det är medstora fåglar som kommer och äter de inte ännu mogna frukterna med kärna?? Lite oväntat så är det vanligt med duvor:

Duvor knycker gärna körsbär

Det är inte oväntat att trastarna är stortjuvar?? En vanlig gäst är den helmörka koltrasten?? –som äter några bär och sedan flyger iväg med ett i näbben till boet??

Koltrasten, den vanliga tjuven av körsbär, jonglerar lite med stil

Seniorplåtis hade ingen aning om att koltrasten har en så krokig näbb??

Kroknäbbig koltrast

Den vanligaste trasten i trädet är utan tvekan björktrasten (jag tror inte det är en taltrast):

Björktrast (?) med fångst

Björktrast i flykt

Även björktrasten klara lätt av att jonglera med ett körsbär:

Inte leka med maten!

När det så är dags för leverans till boet bär det av med fart:

Björktrast på väg med mat till boets ungar

Ovanliga gäster i trädet är också skator?? –men inga riktigt bra bilder har fångats ännu.

Vi återkommer med fler bloggar från denna intressanta tjuvmiljö.

Postat 2018-06-11 07:43 | Läst 3353 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 6 Nästa