UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2098. Domkyrkans användning?? --sett som två sätt??

Kyrkan är centrum i den akademiska bondbyn i syd?? –ständigt uppskattad av turisterna som kommer till vår landsända?? Därför får den en mångsidig användning?? –i stadens  kulturliv??

När de sällsynt snöflingorna faller härstädes?? –blir turisterna så glada?? –att de formar snöbollar och kastar på domkyrkans runda fönster?? –i all tacksamhet till de övre makterna??

Japaner kastar snöboll på domkyrkan anno 2017-02-07

Vill man finna värmen kan man söka sig in till värmen i domkyrkan?? Här råder det behaglig lugn stämning?? Har man tur kan man få höra kyrkomusik övas?? Orgelspel höres då och då?? –kanske till och med ett stycke orgelmusik av Bach?? Seniorplåtis gästades av en professor i mineralogi, Paul Moore, i mitten på sjuttiotalet. Han var en tusenkonstnär?? –universitetsmästare i tennis, expert på fjärilarnas parning, och organist. Han blev så imponerad av orgeln i Domkyrkan att han genast satte sig och spelade Bach. Kyrkans organist hörde det och kom fram och hälsade?? Han startade den stora orgeln för Paul?? Den dagen förstod jag storheten i Bach.

Övning i Domkyrkan anno 2017-02-07

Postat 2017-03-02 07:12 | Läst 2693 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#2097. Container dykning?? –på gång??

Det är bra att vi återvinner?? –använder och använder?? Det är för mycket av slita och släng?? –av fortfarande brukbara ting?? Därför kan man bara se ”container dykning” som något positivt??

När man renoverade en institutionsbyggnad i den akademiska bondbyn i syd för ett antal år sedan så kastade man nästan all inredning i stora containrar?? Det var bara det att institutionen byggdes i mitten på sextiotalet?? –och inreddes då med hundratals Bruno Mattson fåtöljer i bökträ?? De var säkert billiga då ”en masse”?? -- idag står de i 10 laxar styck nya och begagnade på nätet!! Seniorplåtis lyckades rädda två i det egna kontoret?? De står idag i vårt vardagsrum?? Det är återanvändning??

De här containrarna är nog inte utsatta för dykning?? –utan lastning?? Men med vad??

Påfyllning av containrar i Lund anno 2017-02-16

Postat 2017-03-01 07:21 | Läst 1998 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7