UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#717. Jag trodde ridande polis hade annat att göra??

Mer poliser, läser vi i pressen?? Men blir fler brott uppklarade?? Ridande poliser är ju insatta i svåra situationer!  Det var dock lugna gatan i Lund?? –den här dagen när två poliser red omkring i Lund.

Det var kyligt och lite regnigt, mest pensionärer och tidigt väckta småbarnsföräldrar var på väg till ännu en varm latte?? –med kanelbulle. Vi blev förvånade när vi såg två kvinnliga poliser patrullera?? –sittande på två granna hästar! Det var verkligen lugnt på stan, inte en huligan i sikt?? Kanske var det för att polisen var ute och kontrollerade oss?? Åtminstone verkade det som om de var ute och kollade bebisarna??

Lund 2013-04-12. Olympus E-PL1 + Summicron 35/2.

Postat 2013-04-15 07:07 | Läst 3695 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

#716. Var har vi gentlemännen idag?? –ska hon bära allt??

Jag vet att vi går mot mer jämnlighet, men det kanske inte betyder att man måste hårddra det till den grad så hårt?? –som den här unge mannen. Tjejer är starka! –och kan ta i, ibland bättre än män!

 Det var dags för leverans i stan!! –budbilarna stod på rad?? –å lasterna delades ut till affärerna av unga speditörer. De stora firmorna litar på ungdomar idag. Inget nytt dock?? –vår dotter körde postens budbil i Uppsala, under sin studietid!

Så det var ju trevligt att se att teamen som delar ut leveranser kunde bestå av en kille och en tjej. Det underliga var att arbetsfördelningen var lite udda?? –minst sagt!

Lund 2013-04-12. Olympus E-PL1 + Summicron 35/2.

Postat 2013-04-14 06:59 | Läst 3208 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#715. Indianreservart i USA?? – bilder ”in style of Winogrand”?? –eller en liter bensin kostade 1,7 kr!!

Solen steker landskapet när vi svänger av motorvägen och kör in i det enkla samhället?? Indianerna bor i enkla i trähus?? Ett stort lager av gamla bildäck brinner?? –och sprider en stinkande rök!!

När vi körde ut i ökensamhälle, kom jag att tänka på den märkliga fotografen Garry Winogrand?? –som skildrade USA på ett enkelt sätt?? Ofta i bilder av förvirrande komposition, och med ett mystiskt innehåll.

Naturligtvis fanns det en enkel kyrka i samhället?? –och en hund vilade i dess skugga?? Hästar sprang vilt omkring!! –även på den enkla kyrkogården. Det här var vid den tiden då en gallon bensin kostade 92 cent?? –och skulle vi försöka räkna om det till idag?? –så skulle det bli tre och femtio litern!! Garry hade just gått ur tiden?? –men inte hans stil.

Postat 2013-04-13 07:09 | Läst 5118 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#714. Nya Leica M?? –ä inte bättre än en femteklassare??

Gravad lax med potatissallad?? –dä ä gott!! –serverad av en lunchrestaurang i Östermalmshallen!! Jag brukar unna mig det när jag är i huvudstaden?? Bakom mig satt två ”börsmäklare” å prata Leica M!!

Det är roligt att unna sig lite lyx ibland?? –som att besöka saluhallen på Östermalm!! Den i Sverige unika miljön härbärgerar flera restauranger, där man kan förplägas välsmakande gravad lax med sammetslen potatissallad!! Medan jag skar in på den nästan sönderfallande laxen, med härlig sås, hörde jag hur två yngre man språkade om nya Leica M?? De såg ut som trettioåriga ”börsmäklare”?? –ja, de hade slätkammade hästsvansar!! –som skattmästare Borg och bollkickare Zlatan!!

Jag tjuvlyssnande!!  --som vanligt?? –medan jag sippade på det halvtorra vita vinet!! –en halvpava!!

-       Jag beställde en svart Leica M igår, sa den ene.

-        Du ä knas, med en ny glugg?

-       Ja, ja har ju nåra redan, men den nya APO-femtian lär ju va kalas, så ja beställde den.

-        Du ble alltså luggad på mer än hundratio laxar??

-       Jepp, det är det säkert värt --den har ju fått fantastiska tester!

-       Har vi läst samma bloggar?? –ja tror inte den är bättre än en femteklassare!!

-       Kolla DXOMark testen?? --allt nästan i topp!!

-       Jag kollade oberoende LensRentals och de visade att upplösningen va ju bara elvahundra linjepar per bildhöjd som max!! Inte bättre än NEX 7!! –med Sigma-glugg!!

-       Jo, jo men dä här ä en fullframe?? –å du vet dä ä Leica-känslan!! –å den har live-view genom gluggen!!

-       Ja, men den har ju inte autofokus?? –å live sökaren är ju inte inbyggd, utan samma som på Olympus!!

-       Ta du å titta på Thein´s bilder!! –så fattar du vilka kanonbilder den här kameran tar!!

-       Ja trodde dä va du som tog bilderna??

Nu kom det in flera gäster och åt lunch?? –och slammer och sorlet blev högre, jag hörde inte mer?? Kanske var det, det goda vinet och efterrätten som tog över??

Jag vågade inte visa ”hästsvansarna” vad jag hade i min ryggsäck?? –men ni på fotosidan kan få se!!

Postat 2013-04-12 07:01 | Läst 2870 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#713. Malplacerat päron och vissen julgran?? –hänger det ihop??

Ibland undrar man, vart vi är på väg?? –vi vikingaättlingar?? Vart tog ansvaret och medkänslan vägen?? –tänker vi bara på oss själva?? –utan att ta hänsyn till att det finns ett ansvar för medmänniskorna.

Det är två saker som förvånat, de senaste dagarna.

Hur kan man bara komma på tanken att kasta ett päron på en fotbollsspelare?? Man har ju kommit för att se en fotbollsmatch?? –och det blir ju ingen match?? –utan att det är två lag som spelar!! Det går inte att förklara det här med att den som kastade päronet?? –var ett päron också!! Nä det hela måste ligga djupare?? –kan det va så?? --att ett helt samhälle  har förändrat synen på hur man tar ansvar för varandra?? Där gemenskapen betyder att man måste visa hänsyn till varandra. Hjälpa varandra och göra tillvaron positiv för alla?? Inte kasta päron på en glad medmänniska!!

Eller tro att någon annan skall ta hand om den vissnade julgranen?? –den gran man låtit barnen dansa kring?? Bara för att den inte gick ned i behållaren för hundskit??

Båda händelserna visar på en obegriplig inhumanitet!!

Lund 2013-04-09.

Postat 2013-04-11 07:08 | Läst 2807 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 6 Nästa