SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#505. London -67?? –bara Swinging?? –bara Carnaby street?? –knappast!!

Det är lätt att drömma sig tillbaka?? –nöje, dans, mode å håll igång!! För några kanske?? –men merparten levde ett tufft liv?? London var på väg upp i topp?? –efter krigets svåra liv??

Ungdomens musik kom från London?? –ledande och vi tog åt oss här i Norden. Vi ville se och uppleva London!! Assistent Ninni och jag kom dit 1967?? –med hemsydda kamerajackor i orange!! Två kameror och vi tog in på ett liten vitt hotell nära Albert Hall!! Matsal i källaren med kypare i frack!! –serverade engelsk frukost med knaperstekta bacon. Vi var storögt nyfikna?? –och drog ut varje dag med dubbeldäckare och tunnelbana!!

Första hållplats var naturligtvis Carnaby Street!!

London 1967. Leica M2 med Summicron 35/2.

Det var kommers här!! –kort kjol gick som …..?? LP skivor stod högt på listan?? –med ”rock and roll”. Men en bit bort i Covent Garden såg det annorlunda ut?? –förfallet!! --med blom- och grönsaksmarknaden!! Gubbvälde?? –väldigt få kvinnor!!

Covent Garden 1967. Leica M2 med Summicron 35/2.

Det här var centrum för all handel med grönsaker i London 1967!! –idag är det ju ett nöjescentrum med affärer och teatrar. Assistent Ninni och jag tyckte det var mycket spännande att gå runt här och plåta arbetet.

Miljön ser trist ut, men det fanns arbetsglädje också!!

Blombärare i Covent Garden. Minolta SR7 med Soligor 250/5,6.

Varje kväll vi kom till hotellet var vi trötta i fötterna och den enkla maten smakade bra?? –och när man tog av sig skjortan så var kragen svart av sot?? London smoggen var fortfarande härstädes!!

Inlagt 2012-09-15 05:47 | Läst 3109 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul läsning. Ska till London i oktober och hoppas på bra gatufoton. Andra bilden är riktigt trevlig med mannen som tittar fram i skymundan.../PE
Svar från Bob Bovin 2012-09-15 15:37
Tack Peter,
Lycka till med foto London. Lite annorlunda idag.
Med vänlig hälsning,
Bob
Hej Bob! Sköna bilder,....
från en skön tid.....1967 var jag och min chef på italiensk Rivieran
och mot monte carlo ,den tiden vill jag ha tillbaka....
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-09-15 16:47
Tack Rolf!
Det var en fin tid. Så är det ofta när man ser i backspegeln.
Ha det bra
Bob