SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4780. Mondo hoppar högst av alla?? --med hjälp av en lång pinne

Tro inte att seniorplåtis vill va ironisk?? –han är en supernörd och beundrar Mondos unika skicklighet att hoppa högst av alla?? Bob skulle ge vad som helst för att få vara OS-fotograf i Paris.

Bob tog sina första sportbilder 1955 i Falkenberg där t ex Rod Laver och det Amerikanska friidrotts landslaget tävlade? Några år senare var han freelandsfotograf på Östgöten och Corren i Linköping?? I början på sextiotalet spårade Bob ur och blev lärare och forskare vid Lunds universitet??

Idag skulle han gladeligen byta ut det yrkeslivet mot att vara sportfotograf.

Om man skall blir bäst i världen inom en gren som Mondo så måste man ha rätt talang, och rätt gener och måste träna på heltid, med en hel stab av tränare, många år?? –med andra ord det är ett heltidsyrke. Men når du toppen som Mondo så är det lönsamt och du blir ett litet företag med många anställda.

Bob fick aldrig chansen att plåta Mondo, men bloggens corre Maria i Stockholm har varit funktionär vid tävlingar på Stadion där Mondo tävlat. Vi har visat bilder av Maria tidigare men vi tar oss friheten att fira Mondos OS-guld med två bilder från Stadion:

Mondo Duplantis dubbel OS guldmedaljör tävlar också i Stockholm ibland

Inlagt 2024-08-07 00:14 | Läst 419 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Beundransvärd är han! Hoppa upp till den höjden och sedan ramla ned! Om jag stod på över sex meters höjd skulle jag inte våga titta ned, än mindre våga låta mig falla. Utom förstås, om dom skulle stapla mjuka dynor upp till så där fem meter, då skulle jag nog våga släppa taget :-)
Svar från Bob Bovin 2024-08-07 10:28
Hej,
Det är en anmärkningsvärd höjd. Man har ju stått på 5 meters nivån i badhuset och gått ner igen. Tre meter har man klarar när man va ung.
Mondo är att beundra ur all aspekter,
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Självklart såg vi även Mondos uppvisning. Jag misstänkte honom för att ha rivit ner med flit i de första 2 försöken på rekordet - coolt.
På dansk TV fick vi en liten bakgrundshistoria om honom och hans familj. Han har ju praktiskt taget fått stavhoppat ind med modersmjölken. Redan som 3-åring kunde han hoppa över soffbordet med ett kvastskaft :-) Efter det jobbade hans pappa något ute i trädgården så han kunde öva där.
Jag minns väl Maris bilder.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2024-08-07 21:38
Hej Erik,
Tanken har förfäktat mig också. Men så lätt är det inte att ta världsrekordet. Det är nog för mycket som måste klaffa.
Han har haft en bana i trädgården och det är nog en förutsättning för att kunna leka.
Ha det gott
Bob
Erik Madsen 2024-08-07 22:34
Hej igen.
Jag tror han hade armen ut åt sidan i de 2 försöken, vilket han inte hade tidigare i tävlingen och inte heller i rekordhoppet. Super och cool show framförd med stor skicklighet.
Vänliga hälsningar. Erik.