SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4755. Corrarnas bilder från semestern??

Våra corrar har valt helt olika semester?? –Jan tar en rundresa i västra USA under en månad?? –medan Maria njuter den svenska sommaren som gemene svensk??

Jan rapporterar att vi i landet utom sig ligger långt efter i den kulinariska utvecklingen av Hamburgare med stort H?? –nä C som i Kolburgare?? Jans familj kör just nu den legendariska Highway 1 från LA till Frisco!! Det är en naturskön tur längs ett underbart kustlandskap. Sträckan är så lång att man bör övernatta minst två gånger under turen. Jan och Mia gjorde resan på samma sätt redan 1979 som sju- och nioåriga i baksätet på en katalysator bestyckad SAAB körd av pappa.

Jan tog in en unik burgare på den här restaurangen vid det förta motell stoppet??

Restaurang some where along Highway 1 anno 2024-07-11 19:36 local time

Detta något eleganta burger stället serverade brödet helt förkolnat?? Eller hade man blandat aktivt kol i mjölet??

Burgare med svart brioche bröd smakade bra enligt Jan

Det är väl känt att man kan intaga aktivt kol för att kurera en krasslig mage, det går lika så bra med vissa zeoliter. I båda fallen fastnar dumma joner på eller i dessa jonbytare. Det visste nog inte kocken på denna restaurang utan det är nog en cool grej med kol??

 

Maria, som är i den mer hundra år gamla familjehuset i Riddarhyttan, har valt att hantera en pensel fylld med vit målarfärg för att bättra på en del komplement till reparationer av taken. Ser lite farligt ut ur gubben Bobs erfarenhet men allt gick bra. Katten Gumman inspekterar Boa samtidigt för att kolla om något behöver bättras på där.

Typiska sommarjobb på stugan i landet utom sig anno 2024-07-11

Vår corre Maria hinner dock med lite utflykter i trakten och finner ett museum i Hembygdsgården i Västanfors för det lilla folket.

Västanfors hembygdsgårds museum för de korta i rocken

Inlagt 2024-07-13 01:35 | Läst 562 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?