SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#442. Fotoflanör i Nikkō!! –solsken eller vad skall man vänta sig??

Solsken!! --dä ä nått för en fotoflanör!! –så varför int åk till Nikkō?? –som just betyder det!! Jo, Nikkō = solsken!! –så där borde man finna fint ljus för att plåta det urbana livet i Japan!! Så spännande, man begriper inte nått!!

Jag visste att man inte fick säga att något var vackert innan man hade varit i Nikkō!! –så det var bara att dra dit!! Dessutom är ju Nikons objektiv uppkallade efter samma begrepp?? –solsken, och Nikkor. Det var inte bara jag som ville åka till Nikkō den här dagen!! –en regnig och kall, fuktig dag i Tokyo. Tåget var fullastat med japaner i vinterkläder!! --ja inte alla, ty några hade golfklubbor med sig?? De klev dock av halvvägs på den 15 mil långa resan. Vi kom allt närmare bergen!! --och fönstren blev allt mer igenimmade?? Nikkō var ingen liten stad?? –stationen var stor och bussar tog folk upp i bergen. Jag strosade runt en stund och frös?? –jag borde begripit att december månad nära bergen kunde vara kallt.

Nikkō 1995.

Jag hittade, efter en del letande, en liten restaurang?? --som serverade varm miso soup?? Det började snöa ute!! Soppan var mycket varm!! --som alltid i Japan, och den hade olika grönsaker, tofu, och torkade små sardiner!! --som simmade omkring i den djupa skålen. Jag sörplade så högt och ljudlig jag kunde!! –för att visa att jag var nöjd med soppan!! --och svepte in godbitarna med pinnarna?? Jag satt kvar länge och värmde upp mig!! –innan jag gick ut i snön!!

Det fanns inget solsken här i Nikkō!! --utan det var bara snö och mörkt. I en park kämpade en ensam man med en skyffel?? –han försökte hålla gången fri från snö. Det behövdes för jag hade inte skor till att klafsa i blöt snö!!

Nikkō 1995.

Jag fick vända om och dra mig till stationen och återresan till Tokyo. Så numera har jag tillstånd att säga att något är vackert!! –så jag säger att Riddarhyttan är vackert!!

Inlagt 2012-07-14 07:20 | Läst 2236 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tack för de fina bilderna av min favoritplats i Nippon.
Jag har några bilder därifrån låsta i den analoga eländet men jag skall nog ta en vända med skannern snart.
Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-07-14 08:29
Tack Johan!
De här va låsta i det analoga eländet också. Nu är de fria.

Härliga tider, polka dot, fortfarande!

Ha det bra
Bob