SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#358. GH2+Noctilux 50/1.0!! –eller sothönor fightas för plats i dammen!!

Revirtänkande är vanligt bland däggdjuren!! –plats att sätta bo!! –och möjlighet till att hitta mat. Föda upp barnen och uppfostra dem. Kampen om utrymme kan bli mycket häftig!! –men för det mesta symbolisk!!

Längs vår dagliga promenadväg finns det en liten dam där två sothönspar tycks vilja sätta bo. Dammen är liten!! –sådär 30 m i diameter med kaveldun växande runt kanterna. En komplikation är ett gräsandspar som också tycks gilla dammen. Folk som passerar stannar ibland och matar invånarna i dammen.

Panasonic GH2 är en mycket kompetent videokamera. Jag ha valt att spela in enkelt med formatet hos ”.mov”. Tidigare har jag skrivit att det är möjligt att spela in med ”EX.TELEKONV”, som ligger i menyn under videobild, påsatt och då blir brännvidden förlängd 7,7x. Det betyder att när jag nu leker med Leitz Noctilux 50/1 på kameran så blir brännvidden nästa 400 mm och fortfarande bländare 1. Tyvärr har man ingen bildstabilisator i kameran, varför man får ha stativ med sig!! –åtminstone ett enbent. Eftersom det är möjligt att ta en bild under videoinspelningen med storleken 1920x1080 pix så kan man få bilder för nätet på samma gång.

De två sothönsparen lever just nu ett stilla liv i dammen!! –mestadels dykande ned och ätande nyspirande grönska från botten. Jag har lagt ut en video på YouTube och du kan ju ta en titt på vad som kommer ut av en 50/1.0 lins. Ställ bildkvaliteten till HD 720 på YouTube filmen.

Tar man en stillbild mitt I videoinspelningen så blir den ganska bra också, med lite filande i Lightroom.

Sothöna. Panasonic GH2 + Noctilux 50/1.0 @1.0

Inlagt 2012-04-21 07:07 | Läst 3845 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob! Det verkar vara en trevlig kamera,ni har skön promenad väg ,som jag förstår av dina bilder,och bilderna blir bra som vanligt....
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-04-21 14:03
Hej Rolf!
Tack för din kommentar. Det är en trevlig kamera, dock för tung med Noctilux. Jag föredrar mindre objektiv. Det är dock intressant att testa extremer.
Ha det bra
Bob
Film och bildkvalitén är ju riktigt bra. Noctiluxen är gjord för att teckna ut 4ggr större yta än M43 så det kanske finns andra gluggar (t.ex. för APS-C eller mindre). Behöver du så ljusstarkt objektiv? Det är ju ändå vår i Sverige nu (sägs det).
Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-04-21 15:37
Hej Johan!
Det här är inte det bästa objektivet jag har i hyllan. Det är ett Olympus Zuiko 50/1,4 och det är mycket mindre. Sedan finns det ju flera bra zoomar till m43. Det är bara lite kul att testa Noctiluxen, den har sovit 25 år i hyllan här hemma.
Det är nu vår i Sverige, magnolian i trädgården sätter just nu ut de första knopparna. I norr är det dock snö.
Ha de bra
Bob