SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3503. Viktiga transporter??

Det moderna samhället är mycket beroende av transporter?? –inte bara av elektroner?? Utan minst lika viktigt är flödet av pengar, post och gods?? Dessutom av människor och kunskaper??

Seniorplåtis är lite förundrad över att i dessa tider av farlig pandemin inte har påverkat världen mer än det har gjort?? De mest ansträngda funktionerna av samhället har blivit inom omsorgen och vården av äldre?? En räddning i den svåra situationen har nog varit just transporten av elektroner?? De är idag så avancerade att de kunnat hålla många funktioner i samhället till ”business as usual”??

Transporten av paket och post rullar på till och med mer effektivt nu?? Transporten av betalningar har allt mer övergått till elektroner?? –men cash bäres fortfarande för hand??

Post och pengar på väg i Lund anno 2021-02-03

En annan viktig transport är överförandet av kunskap och nyfikenhet från generation till generation?? Barnen måste vara viktigast??

En märklig följd av det industriella samhället är transporter av enorma mängder avfall?? Vad som är avfall och nyttig förnyelseprodukter måste omdefinieras om inte klotet skall bli en sophög??

Barn och sopor på väg i Lund anno 2021-02-01

Inlagt 2021-02-08 08:06 | Läst 2053 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bra illustrativa bilder här! Trots att det väl är den mest kunskapsintensiva tiden nu i mänsklighetens historia så gäller det ju också att människor tar till sig all kunskap som är så viktig just nu och inte istället tar till sig 'fejk' information, vilket en del gör även här på FS.. man har liksom stängt av mycket av ny kunskap.. men det är klart det fanns ju t.om. presidenter alldeles nyss som gjorde likadant.. tur att han fick sparken, även av sitt eget parti!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2021-02-08 14:54
Hej,
Man tackar.
Tyvärr är mycket fejk idag. Det är nackdelen med ett öppet nät. Ingen ansvarig utgivare.
Vetenskapliga resultat kollas kollas ju av andra forskare så där finns en granskning.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Jeg undrer mig over "pengemandens" bistre udtryk - gad vide om han så en potentiel trussel i dig :-)
Med mange venlig hilsner fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-02-08 14:55
Hej,
Jag tror inte säkerhets gubbar gillar kameror.
Ha det väl
Bob