SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3394. Dä va inte öppet????

Fåglar kan va smarta?? –skatan är ju en känd tjuv?? –som gillar bestick och å blanka föremål?? Å vankas det möjlighet till mat?? –så håller den ju sig framme?? –till och med bland soppåsar??

Den här skatan hade snokat reda på en riktig fin restaurang?? --i de gamla lokstallarna vid södra stationen i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Han spanade in genom fönstret till Matrummet. Där fanns de blanka bestick och mat?? –men genom fönstret kom hen inte in?? Det var bara att flyga runt hörnet å finna vägen in?? Eller åtminstone vägen till soptunnan??

Ingen väg in, men kanske runt hörnet i Lund anno 2020-10-12

Inlagt 2020-10-22 07:43 | Läst 2339 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hahaha, fin serie och bra funderingar! Kråkfåglarna är smarta! Korpen kan räknar till 3, men bara "plus", inte "minus", har jag läst :-)
Svar från Bob Bovin 2020-10-22 10:58
Hej,
Det var ju minus. Men kanske kan de tolka något negativt. Räkna med minus är ju svårt även för oss moderna människor. Många har ju hamnat totalt i minus ekonomi.
Ha det väl
Bob
Hej. Kråkfåglar är smarta.
Jag kände till en hund som heter Dolly. När hon fick ett ett mindre göttben på en picknick med mycket gosaker kvar, .låg hon där på gräsmattan och gnagde på sitt ben, då kom det två kråkor och landade bredvid henne och tittade på. Den ena hoppade fram, mot nosen på Dolly, den andra mot baken. Som på en signal drog kråkan i bak Dolly i svansen, Dolly reagerade naturligtvis snabbt genom att vända på huvudet och skälla till.Blixsnabbt snodde kråkan vid nosen benet, och de båda flög iväg. Dolly var grundlurad på sitt goda ben.Jag fick en känsla av att allt var planerat i föreväg. Kul iakttagelse på skatan, som gjorde mig påmind om händelsen.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2020-10-22 11:01
Hej,
Vilka luringar. Koordinerad jakt som orka eller knölvalar.
Det finns ju ficktjuvar som agerar likartat.
Har dock inte sett några gatufotografer som agerar koordinerat.
Ha det väl
Bob
Bra fotat! Sista bilden underifrån runt hörnet.. har aldrig sett liknande vinkel på ett fågelfoto! Syns att 'sportfototakterna' sitter i.. respekt!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2020-10-22 12:04
Hej,
Tack, det värmer som sportfotograf.
Ha det väl
Bob
Intressant. Vi har skator som gräver upp våra rabatter. Letar eftergodsaker ner i marken. Som får jobba lite i alla fall. Hälsningar NL
Svar från Bob Bovin 2020-10-22 12:05
Hej,
Skator är ena aktiva tjuvar. Kanske ekorren sparat något.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Det som är bra med dig och denna situation är att du stannar och väntar på att något ska hända. Därför tar du också hem en trevlig serie - gillor. Och som också sägs här - sportfotografens erfaringer lyser igenom här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2020-10-22 13:05
Hej,
Tack för vänliga ord.
Nu skulle jag vilja sitta på baksitsen av en motorcykel på Girot. Uppe på toppen blir det fina bilder idag.
Ha det väl
Bob
Erik Madsen 2020-10-22 13:13
Hej Bob.
Jag kan inte se Giroen och "lyckligtvis" kan Fuglsang inte riktigt hänga med så olyckan är inte så stor för mig. Jag ser Vueltaen istället.
Vänliga hälsningar. Erik.