SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#319. Bob!! –vad har du i fickan där?? –jo, en liten bildmakapär!!

Storleken spelar visst roll!! –oavsett vad andra säger! Den skall vara så liten som möjligt!! –men ändå ha bra prestanda!! Den skall va lätt!! –å den skall få plats i rockfickan!! Kameran skall vara enkel och proffsig!!

  

I fickan skall den få plats!! Den lilla Panasonic G3 med X-zoom.

Vi valde den här kameran för att den skulle få plats i fickan eller axelväskan. Lätt att ta med sig och den skulle vara lätt att använda. Den skulle ge utmärkta bilder och den skulle vara en bra videokamera. Kameran G3 börjar bli något så när billig nu, något över fyra tusen, men kit-objektivet är lite för stort att stoppa i fickan. Men så har Panasonic kommit ut med ett nästan pannkake-zoom objektiv med asfäriska linser och tyst zoom. Objektivet har den populära X-beteckningen, som allt i fotoväg skall ha nu.

Den här kameran är lätt att använda, som en auto kamera, men den är också mycket avancerad om man vill bli ett ”proffs”. Video inspelningen finns i både AVCHD och motion- JPG i FullHD.

Första testbilden med kameran ser ut så här rakt av:

Jag fick inte komma in!

Vi kommer med mer rapporter om hur den här kameran fungerar!!


Inlagt 2012-03-13 06:15 | Läst 1967 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är bara att gratulera dig till ditt köp Bob. Jag köpte en Lumix G3 för 2500 kronor för ett par månader sedan och jag är mycket nöjd med vad den presterar. 3200 ASA är inget problem och i kombination med 20/1,7 som är riktigt skarpt på 1,7 och inte behöver bländas ned för att leverera bra resultat så blir det en riktig mörkerkamera. En amerikansk kollega som reser runt i världen har sålt av hela sin Canonutrustning som bestod av två bjässar och en massa tunga L-objektiv från 14-600 och har istället valt att satsa på två Lumix G3, en Leica M9 och några små och smidiga objektiv.
//Mikael Good
Svar från Bob Bovin 2012-03-13 08:33
Hej Mikael!
Tack för din kommentar. Bra att höra positiva erfarenheter från kameran. Jag tror att den kommer att vara liten och smidig, mindre än min GH2 som varit med i Arktis och fungerat bra. Flera av m4/3 objektiven är ju verkligen mycket bra och smidiga. Telezoomarna är också bra. Så någon dag kommer nog också min Canon uppsättning att flytta.
Mvh
Bob
Chasid 2012-03-13 09:18
Jag kommer faktiskt att sälja av resterna av min Canonutrustning under våren. Jag har tröttnat på släpa på dyr och tung utrustning när skillnaden i bildkvalitet ändå är marginell. På min senaste resa använde jag en Leica M8 med 40/2,0 och en Lumix G3 med 20/1,7 och 14-140. Det enda som du behöver tänka på är att Lumix G3 är mer batteritörstig än GH2 och därför kan du behöva ett par extra batterier för att vara på den säkra sidan.
//Mikael Good
Svar från Bob Bovin 2012-03-13 09:53
Tack för tipset om batteri till G3. Det mesta lutar åt lätta kameror för resor.
Mvh
Bob
Äntligen börjar fabrikanterna leverera kapabla smidiga små maskiner. Jag har testat Lumix G3 och blev riktigt sugen. Men det blev en Sony NEX5.
Smidig med pannkaksobjektivet, snabb serietagning, bra bildkvalitet inte minst vid höga ISO. Funkar utmärkt med gamla objektiv med rätt adapter.

En diskret kamera är inte bara bekväm den är just diskret. Bra i dessa tider för att inte väcka uppmärksamhet vid gatufoto eller locka till sig tjuvar.
Svar från Bob Bovin 2012-03-13 12:20
Hej Björn!
Det sprider sig, små kameror dyker upp mer och mer. Det har många fördelar.
Diskretion är viktigt vid fotograferande.
Mvh
Bob
Jajamen..kameror är för tunga..fram med lätta kameror som tar kvalitetsbilder..

Jag orkar helt enkelt inte fara med väska å 3 linser med till skogs..å bara en kamera på axeln eller armen väger..mer än för mycket.
Jag har sista tiden sagt flera ggr ..att framtiden blir det för de som tar fram lättare utrustning..väntar ett tag till å ser vad som kommer..kollat Nex5 bl a..
Svar från Bob Bovin 2012-03-13 16:26
Hej Lena!
G3 är en lätt och kompetent kamera. Det finns flera lätta telezoomar, ända upp till 600mm med crop-faktor. Jag har testat dem uppe bland isbjörnarna och de funkar bra.
Om du funderar på Sony så ser NEX 7 mycket bra ut.
Mvh
Bob