SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2893. Skaffa en gammal skruv-Leica??

Man blir inte riktigt klok på den här utvecklingen?? –kamerorna bli bara större och större?? Är det verkligen så att större alltid är bäst?? –tillverkarna tycks tro det?? Mer ä mer?? –ä tiden slogan!!

Kolla upp de senaste kamerorna som visas upp i stora ”press meetings”?? Där en stor 1,4 kg tung pjäs hyllas för superupplösning?? –eller där en m4/3 sensor liten kamera är större än klassiska fullformar DSLR.

Snackar inte kameratillverkarnas utvecklande ingenjörer med ”väskdängarna”?? Det finns en mycket sakkunnig artikel skriven av tidigare Hasselblads anställde Ming Thein!! Seniorplåtis tror att den traditionella kameraindustrin just nu skjuter sig i foten med en k-pist!!

När kommer det en förändring med utvecklingen av en kamera som är liten och lättanvänd?? –en kamera som kan ge bra bilder till bilder av storleken 30x40cm??

Panasonic GM5 + Olympus Limited black

Problemet är bara att den kameran har redan producerats!! –se ovan??

Vi når väl just nu toppen på slit och släng perioden av jordklotets historia?? –fortsätter vi så här går det helt enkelt med 1:a klass snälltåg åt helvete??

Ungdomens krav på gator och torg idag borde leda oss till att vårda våra ägodelar till en lång tid av användning!! SJ är ingen förebild här utan ett avskräckande exempel?? I stället är kvalitetstänkandet underhåll och kvalitet vi borde favorisera!!

Inom kameravärlden börjar redan ropet efter användning av gamla kameror med film skalla på nätet. Ta och läs den här artikeln av Hamish Gill där han uppmanar oss att skaffa en skruv-Leica. Seniorplåtis råkade redan före jul trilla dit på denna vägen?? –genom att köpa Leica Standard från 1932 för tre laxar!!

Leica II + Super-Angulon 21/4

På den vägen är seniorplåtis nu!! –i dagarna levererade en auktoriserad dödsbo uppköpare i Stockholm en intressant Leica II till vår Corre i Gamla stan??

Inlagt 2019-06-07 07:25 | Läst 2161 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Framtiden e vår! 😎
Svar från Bob Bovin 2019-06-07 09:11
Hej,
Om det vore så väl, men närmaste tiden kan bli kul.
Tårtan kan bli intressant?
Klapp
Bob
Men..? Har du missat Nikons och Canons senaste fullformats spegelfria kameror.. Dom är betydligt mindre och lättare än de likvärdiga 'stora' spegelreflex kamerorna med stor sensor, från samma märken! Känns som du kanske slår in redan öppna dörrar.. :-) Och snart är dom säkert även lika snabba i fokus och serietagning som de bästa spegelreflex kamerorna.. och de nya lättare och mindre objektiven som byggs till dessa kameror hyllas ju unisont för bildkvaliteten som dom levererar.. så..? Eller kanske du menar de betydligt större 'mellanformatskamerorna'..? Själv så ogillar jag de nya spegelfria från Nikon, dom känns för små i handen.. så jag lär fortsätta med FF dslr kamerorna även framöver..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-06-07 15:19
Hej,
Ja, du har naturligtvis rätt att Canon och Nikon kommit med spegelfria kameror, men de växer omkring .7 hg och med en vidvinkelzoom blir det ungefär 1.2 kg. Det går inte ned i rocken. Det blir tungt att flanera. Den nya Olympus kameran väger utan glugg över 1 kg.
Det är för tunga kameror för mig, men jag är lite udda flanör.
Ha det bra
Bob
The only way this is going to change – and we get interesting hardware that provokes a real want factor – is by asking with every new launch: what kinds of images can I make with this new piece of hardware that I couldn’t do with the one you tried to sell me last year?

Det här e intressant i artikeln du hänvisar till. 😎 /B
Svar från Bob Bovin 2019-06-07 20:26
Hej,
Ja Ming skriver skarpa artiklar. Bra fotograf också.
Du har fått Mail.
Klapp
Bob