SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#241. Är det möjligt!! –extremväder ökar!! –klimatförändring??

Vilka tider?? –stormar här och där!! –översvärmningar på många platser?? Har det extrema vädret ökat på jorden?? Kanske är det bara så att tidningarna har inget krig att skriva om, å då blir det vädret??

Det smyger sig på en känsla att väderbilden av jorden börjar ändras?? –det blir allt mer allvarliga vädertyper som dyker upp?? Vi har stormar här i lugna Norden och det är varmare än vanligt!! Igår natt tog vinden i på allvar här i Bergslagen!! Stora grenar på en tall bröts av!!

Assistent Ninni med dotter röjer stormfälle!!

Jag blev tvungen att skicka ut assistent Ninni med dotter för att ordna stormfälle röjning!! Jag minns aldrig att farfar behövde skicka ut fru Maria att göra det!!

Ja vindarna var så hårda att en studsmatteställning, från grannens tomt, blåste tjugo meter in i norra boaväggen!! Den lämna inga spår i snön så den måste flugit dit!! Som tur var träffa den inte bilarna som stod strax intill!!

Studsmattans väg till vår boavägg!!

Vår värld förändras snabbt och förbränningen av fossila bränslen har ökat växthusgaserna i atmosfären!! Det orsakar en förändring av balansen i vårt komplicerade vädersystem!! Kanske har vi redan passerat jämviktspunkten och vi rusar mot en total obalans med extremt väder som följd??

Det lilla skal av syre som människan kan leva i är mindre än 1 mil!! Jordens radie är 637 mil och jämför det med ett ägg, så skulle dess skal vara ungefär 0,05 mm och det är ju minst 1 mm. Vi har inget tjockt skal av syre att leva i, betänk detta!!

Inlagt 2011-12-27 07:13 | Läst 3154 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob! Nio miljoner,en miljon tänker som dig,en miljard tänker inte något om miljön!
Vi kör med en som drar 0,4 l per mil,vi värmer vårt hus med luft,vi går till ica,
Gott nytt år till dig och till dina.
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2011-12-27 11:48
Hej Rolf!
Du är ett föredöme! Du och de dina kan fira ett Gott Nytt År.
Mvh Bob
Bara att inse att världen kan förändras dramatiskt eller i smyg. Inget vi kan göra åt saken, vi är påverkad av många andra länder och även om vi förbättrar miljö kan vi inte räkna med naturen. Det är mycket som vi inte vet, inte ens professor kan lista ut det =) vetenskap ändras med jämna mellanrum efter händelser. Säger mycket om hur bra koll vi har egentligen. De upptäckte att skog ska brinna och därefter växer upp nytt som har legat under jorden i hundra år. Hindrar vi skog att brinna så kanske hindrar vi något som behöver hända? Ja inte lätt.. Ska vi lyckas med miljön måste vi påverka andra länder också. Det är bra in vi Sverige blir bättre och bättre så ökar påverkan på andra länder men det är segt.