SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2335. Storskarv i den lilla akademiska bondbyn??

Natur inpå knuten?? –finns ofta i den urbana miljön?? Nya arter flyttar in allt efter hand, tillgången på mat styr allt?? Speciellt när den allt varmare vintern drar in här i syd?? Då kommer skarven.

Den senaste tiden har fågelskådarna kunnat se storskarvar gästspela i den lilla ”sjön” i Stadsparken i Lund. De är storfiskar under ytan och det är gott om guldfiskar här??

Det är granna fåglar, men hatade vid häckningsplatserna?? Deras skit dödar ofelbart boträdet?? Detta kan man se tydligt vid kolonin vid Vombsjön.

Här i ”sjön” fiskar de bara?? –och kanske man en dag kan få det på bild?? Men här blir det bara några stilstudier:

Storskarv i Lund anno 2017-10-06

Inlagt 2017-10-25 07:48 | Läst 2318 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Skarven har de senaste 10 åren kommit även till min sommarvilla på Åland. Ännu häckar dom inte där i trakten, men markägarna (där alltså även jag ingår) har i lönndom börjat diskutera på vilket (olagligt) sätt man lämpligen plockar bort dem.
Dina bilder är fina. Den första mycket estetisk, och den andra visar exakt hur skarven sitter på ett lågt skär. På ytgrynnor i havsbandet sitter dom som på ett långt pärlband. På lite håll ser dom ut att sitta på vattenytan.
Svar från Bob Bovin 2017-10-25 16:18
Hej,
Det är på något sätt underliga fåglar med glans.
Ha det bra
Bob
Är en fin fågel jag inte kommit särskilt nära. Försökte mig på och fota dom en gång utanför Båstad, men trots teleobjektiv kom jag inte så när som jag önskade.
Dina bilder visar hur vackra dom är!"
Svar från Bob Bovin 2017-10-25 16:19
Hej,
Tack. De verkar inte va så skygga här. Kanske för att det är gott om mat.
Ha det bra
Bob
Den finns tydligen överallt... nästan.
Härliga färger i första bilden, löven som guldfiskar de med.
Svar från Bob Bovin 2017-10-25 17:15
Hej,
Idag finns stora grupper i södra landet, upp till mellan landskapen. De har sin charm, men är vanligen hatade i kustbandet.
Ha det gott
Bob