SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#196. Katter och sol mitt på dagen!! --bilder i sömnig håla?? –eller Leica M bilder till platinatryck??

Det är en sömning håla i Toscan?? –solen gassar ned mellan husen –mitt på dan –nästan ingen är ute!! Överallt springer katter omkring!! –de glor nyfiket på mig, en främling drar fram på de smala gatorna. Han har en blank sak i handen?? Å brant är det!!

Jag längtar efter en kall drink, men alla luckor och dörrar är stängda!! Siesta, kanske eller allmän rast. Jag har kameran med mig, som alltid. En standard uppsättning av M2 + Summicron 35/2!! –använt sedan mitten på 60-talet. Troligen Tri-X, kan varit Plus-X. Turen va med mig?? –dagen innan hade tjuvar gått in på vårt hotellrum!! –men de va inte Leicafantaster??

Nära solsting började jag plåta katter!! Inte helt mitt huvudintresse, utan mest för att göra något fotografiskt?? Det dök faktiskt upp en gubbe på cykel!! --å en tant!! –å en hund!! –efter en stund! Gubben försvann snabbt in genom en hängig dörr!

Det verkade som om katterna smög på mig??

Långt nere i backen hittade jag en cafeteria!! –a limonada!!

Långt senare?? --under min ädelförfarandetid!! --hittade jag kattbilderna från Castiglione della Pescaia. Det blev omkopiering på stor film, dubbelvändning, och sedan kopiering med UV på platinalösning som sensor. Juniorerna får slå upp metoden på Wikipedia. Kopiorna blir garanterat arkivbeständiga!!

Inlagt 2011-11-12 07:34 | Läst 3745 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?