PMD
Aktiv medlem
Eller en retuscherad lejonhanne.Tänkte också på det, ser väldigt välnärd och fin ut. En kastrerad lejonhanne
Plusmedlemskap kostar 349 kr per år
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Eller en retuscherad lejonhanne.Tänkte också på det, ser väldigt välnärd och fin ut. En kastrerad lejonhanne
Peter Lik sägs ha fått 6,5 miljoner U$ för sin svartvita "The Phantom" och "Ghost" är exakt samma motiv fast i skrikigt rött. Den killen verkar verkligen veta hur man tjänar pengar. 6,5 miljoner utan färg. Sen är det bara att göra om tricket x-antal gånger om man vill i vilken färg ni vill . Rimligtvis borde hans framgång ha inspirerat rätt många vid det här laget.
https://www.google.se/search?q=pete...imgrc=5rv2yftO-jwQAM:&vet=1&spf=1560890933672
Det måste vara väldigt lockande för många att försöka göra sig ett namn inom "konstfoto" och vägarna dit är nog många. Verkar finnas mycket mer pengar att skörda där än inom det dokumentära avbildandet.
Min fru hittade en gammal T-tröja jag inte sett på länge, som jag köpte för många år sedan i Seattle. På den står det: "Vegetarian is just another word for bad fisherman". Vill man travestera det så skulle man ju kunna skriva: "Puritisk fotograf är bara ett annat ord för dålig affärsman". Nu retar jag säkert gallfeber på en del men jag tycker det verkar gå en väldigt skarp linje mellan de fotografer som håller fanan högt för det autentiska och de regler som omgärdar detta och de som gör det mesta de kan för att göra sig ett namn, vinna berömmelse och i slutändan tjäna så mycket det bara går på sina bilder.
Eller en retuscherad lejonhanne.
En ny artikel i DN, inte så mycket nytt. Vi som kommenterar detta på forum kallas numera nättroll
Annars det vanliga gällande dokumentära bilder. Det förs dock fram ett undantag och det är när bilder tjänar ett högre syfte, som att rädda människoliv (i förlängningen även djurbilder?) Att det skulle kunna legitimera manipulation. Baksidan av resonemanget blir att man ifrågasätter dokumentära bilder som äkta.
https://www.dn.se/kultur-noje/fin-grans-mellan-fix-och-fusk-i-fotografiet/
"13. Entries depicting any form of wildlife should be of “wild” animals – no images of captive wildlife (including farm animals, pets, zoo animals) will be considered. Rescue animals may be considered at the sole discretion of the organisers."
/Från Africa Geographic som bilden användes som tävlingsbidrag i under vecka 12 2016. Tävlingsregler från 11 dec 2015.
Nättroll antar åsikter de inte har och skriver inlägg de inte menar i syfte att starta diskussion och provocera så den som skriver troll om dig är outbildad och bör läsa på var ordet kommer ifrån (trolling, fiska med bete), eller så är personen själv ett troll och skriver ordet just i det syftet.
Du verkar tvärtom vara väldigt engagerad.
Bra artikel men väldigt snäll. Saknar tydlig poäng att det är lögnen om fotot som är problemet.
Syftet är att misskreditera motståndarna, för att de inte tycker att problemet med manipulation i djurbilder är ”mikroskopisk”
Eller så sägs det att man vill ha sista ordet när inläggaren inte kan eller orkar argumentera för sin sak. Insikt om fel brukar leda till tystnad.
Björn verkar tydligt ha åsikten att manipulering inte spelar någon som helst roll men artikeln bemötte detta förtjänstfullt. En artikel illustrerad av en bild som är fejk tappar sin trovärdighet.
Björn pudlar inte, tar inte upp de tidigare fusken.
Lejonbilden med ögonen, ja. Kommentaren nedan blir då märklig:Det är lejonbilden du refererar till?
Varför skicka in den till en tävling???
Lejonbilden med ögonen, ja.
Hade varit lättare med en kamera från Sony med ögon-AF för djur och lättare då att se vad det är som reflekteras.Med ögonen som är ur fokus...
Hade varit lättare med en kamera från Sony med ögon-AF för djur och lättare då att se vad det är som reflekteras.
Vem har skrivit artikeln?En ny artikel i DN, inte så mycket nytt. Vi som kommenterar detta på forum kallas numera nättroll
Vem har skrivit artikeln?
Han heter Leonidas Aretakis
"Fin gräns mellan fix och fusk i fotografie"
Rubriken är missvisande. Alla exemplen i artikeln är solklara manipulationer eller säger någon emot?
Det blir lite märkligt när ni sitter och diskuterar en artikel som ligger bakom betalvägg. Lite svårt för icke-prenumeranter att hänga med. Bättre att citera något specifikt i så fall.
Det blir lite märkligt när ni sitter och diskuterar en artikel som ligger bakom betalvägg. Lite svårt för icke-prenumeranter att hänga med. Bättre att citera något specifikt i så fall.