Här kan du följa med mig i mina tankar innan, under och efter fototillfället...

Dalarna, jag tröttnar aldrig på dig!

Ibland är det bra med en kortare tripp, att rensa knoppen och umgås med dem en älskar samt få lyxen att spendera lite tid med ens favoritfågel.

Helgen som var spenderades i Särna. Ni som läst mina tidigare inlägg har nog greppat min kärlek till Dalarna. Jag tycker att det är så häftigt hur naturen alltid kan vara så vacker, oavsett väder, oavsett årstid. Riktig vinter dessutom. Mängder av snö som formar ett helt annat landskap än vad jag tidigare sett under mina besök. Kylan som biter en rejält i kinderna men som ändå glädjer en då en kan ta på sig redigt med kläder och inte tänker på hur en ser ut.

I lördags chansade vi gällande vädret och åkte till Fulufjällets nationalpark. Har du inte varit där men  har möjligheten så rekomenderar jag ett besök. Framkomligheten är såklart sämre under vintertiden men det är allt bra magiskt ändå. Vinden besökte oss och vi fick umgås med småfåglarna en stund. Lavskrikan gjorde en uppvisning men försvann sedan. Misstänker att det kanske går får mycket energi för en större fågel att ta sig till och från en matning i kraftig vind. Lite grinig på mig själv som inte hann ta en bild på lavskrikan under lördagen. (Skulle ni fråga min sambo skulle han nog påstå att jag var mycket grinig)

Inte världens skärpa men här syns det att det blåste...

Vinden blåste runt snökristaller

Talgoxen kom bara förbi vid ett tillfälle när vi var där under lördagen, men lyste upp med sin gula färg.

Under söndagen gjorde vi ett nytt försök. Vi fick även sällskap av en ny bekantskap som jag följt i sociala medier. Väldigt trevligt! Solen sken och denna dag visade fem lavskrikor sin närvaro. Det var väldigt glädjande för det är nog min favoritfågel även om gärdsmygen slåss om den platsen.

Förhoppningsvis så dröjer det inte så länge tills jag får umgås med dem igen och jag är så tacksam över de reservat som finns där fåglar som dessa kan få fortsätta leva.

Bjussar på några bilder tagna med mobilen med.

Så mysigt med spår från djuren och det magiska landskapet.

Det finns en liten stuga med eldmöjligheter, vilket för vår del innebar grillad korv till lunch.

Det här med selfies är inte riktigt min grej, men gör ett undantag och bjussar på en ändå.

Tack för att du tog dig tiden att läsa mitt inlägg!

Inlagt 2018-03-01 19:33 | Läst 1963 ggr. | Permalink
Alltid roligt, och inspirerande att läsa dina blogginlägg Maria!
Mvh /Thomas
Svar från Retrocolor 2018-03-01 19:46
Tack Thomas, härligt att du läser dem!

/ Maria
Mycket fina bilder på lavskrikorna och även de andra fåglarna. Din vinterbild med spåren i snön är också en riktig höjdare.
Hälsningar Lena
Svar från Retrocolor 2018-03-01 19:47
Tack Lena. Jag ska erkänna att det var av lathet jag fotade med mobilen men ibland är det dumt att underskatta den. Jag blir så glad av spår i snön, de berättar om livet jag inte kan se.
Ha en trevlig kväll / Maria
Många fina bilder av olika slag. Fåglar med lite snöinslag höjer också
Svar från Retrocolor 2018-03-01 19:50
Tack Peter. Ibland kan snön försvåra men jag gillar hur den skapade en känsla i bilderna denna gång och lite variation för annars är risken att bilderna blir rätt lika oavsett årstid. Tyvärr var jag inte så rörlig pga av snömängden så variationen på lavskrikan blev inte så stor men jag ser det som en bra träning.

Önskar dig en fin kväll

/ Maria
Fina bilder på lavskrikan! Den är speciell.

MvH
Johnny
Svar från Retrocolor 2018-03-02 11:04
Tack Johnny och jag håller med.

Önskar dig en trevlig helg / Maria
Så himla fina bilder! Man vet att det blåser när tofsmesen har luvan på sned.
Svar från Retrocolor 2018-03-02 11:05
Tusen tack Stefan. Ja, det är inte så ofta en får se tofsen på sned minsann, lite roligt då den annars ser rätt så kaxig ut.

Hoppas du får en fin helg!
/Maria
Vad fint! Vintern har mycket bra att bjuda på om man anstränger sig lite, och klär sig rejält.. Och vackert är det överallt dessutom!
Hälsn!
Svar från Retrocolor 2018-03-02 11:07
Jag håller helt med dig, med rätt kläder och envishet så går det.

Önskar dig en trevlig helg / Maria
En fröjd att bläddra igenom dina bilder. Och som dalmas och nu återigen typ halvtidsboende i Dalarna håller jag ju med förstås...../ Björn T
Svar från Retrocolor 2018-03-02 11:06
Härligt och halvtid är ju inte så pjåkigt!
Var i Dalarna om jag får fråga?
Ha en fin helg / Maria
Khalad 2018-03-02 11:23
Född i Falun, uppvuxen iLudvika och numera fritidshus i Korsheden utanför Söderbärke :-)
Svar från Retrocolor 2018-03-02 11:27
Ah ja, men Ludvika och Söderbärke passerar vi när vi åker mellan Köping och Särna.
Falun är bra vackert med :)
En fröjd att bläddra igenom dina bilder. Och som dalmas och nu återigen typ halvtidsboende i Dalarna håller jag ju med förstås...../ Björn T
Härliga vinterbilder !
Tofsmesen är ju för tuff.
Och lavskikorna är ju speciella med sitt sociala sätt, fina bilder på dom också.
Vi har ju lavskrikor bara ca 3 mil från oss ( skall visst vara det sydligaste reviret ) men nu är vägen totalt igensnöad så det finns ingen chans att ta sig fram där.
Skall jag ha lite miljöbilder så får oftast mobilen rycka in.
ing-marie
Svar från Retrocolor 2018-03-02 11:09
Det har jag hört om, det har skett en del skövling i närheten va?
Inte varit där men om det är platsen jag tänker på så är det populärt.
Mobilen är faktiskt ett bra komplement för att få med miljöbilder under sina äventyr.

Ha det så fint!

/ Maria
Har varit till Fulufjället några gånger och det är ju en sådan där plats som man aldrig blir färdig med fotografiskt. Ingen kan väl låta bli att fascineras av lavskrikans oräddhet. Fast man har massor med bilder så måste man ta fler så fort man ser den. Lappmesen är också en som jag blir lika glad av när man ser den. ( för min del i Jokkmokk ). I skrivande stund så är mina två barnbarn i Särna och jag hörde att det riktigt kallt. Gillar spårbilden speciellt mycket då man ser mycket av miljön.
Sten
Svar från Retrocolor 2018-03-02 11:13
Exakt precis just så är det Sten, det går inte att sluta fotografera den. Jag blir som förtrollad. Andra fåglar kan jag "tröttna" på efter några bilder men lavskrikans blickar och närvaro får mig att fortsätta knäppa bilder. Lappmesen skulle vara trivsam att se, hört att läget är lite sådär för den även att ett namnbyte kan vara aktuellt om jag minns rätt.
När vi lämnade Särna var det -30 och kom hem till -5 i Köping och min mamma som bor där har fortsatt informera om temperaturen och det är ju rätt bitigt. Men Särna med omgivning är ju bra vackert.

Jokkmokk har jag varit i får många år sedan, växte upp i Piteå. Dock hade jag inte samma fotointresse då men tacksam att jag har det nu.

Önskar dig en trevlig helg / Maria