Här kan du följa med mig i mina tankar innan, under och efter fototillfället...

Lappugglan skapar möten...

Som jag har grubblat på hur jag ska formulera mitt första blogginlägg och på innehållet. Jag hade tänkt att berätta om hur det började, mitt fotograferande och mitt intresse för naturen men det hinner jag med att skriva om vid senare tillfälle. Denna otroliga lappuggla har jag haft turen att få uppleva de flesta gångerna jag besökt området där den verkar trivas och även fått till ett par bilder vilket jag är väldigt tacksam över såklart. Jag hade dock inte räknat med alla otroligt härliga människor jag skulle träffa på, vi har skrattat, utbytt historier. beundrat ugglan och jag har känt mig rikare i själen efter varje gång. Mitt första inlägg blir kort men som ett tack till lappugglan som skapat fantastiska möten.

Inlagt 2017-04-16 21:30 | Läst 1440 ggr. | Permalink
Det var minsann ingen dålig början, dig kommer jag nog läsa flera gånger! Och vilken fin bild, gillar mycket att miljön finns med. Välkommen!/ Björn T
Svar från Retrocolor 2017-04-16 21:51
Tack Björn, vilken fin komplimang!
Hur ska detta sluta.. när du börjar så här.. :-) Jisses! Håller med Björn att det är fint att 'miljön' också är med! Närbilder i all ära men jag gillar nog bäst att miljön är med.. sen är det ju ändå inte fel med en och annan riktig närbild om man har haft den turen!
Hälsn!
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:42
Nu får jag hoppas att jag kan fortsätta leverera också, tack snälla!
Jag det har blivit fler närbilder än bilder med miljön då jag fotograferat fåglar, men är tacksam när det blir bra med miljön till. Önskar dig en trevlig vecka!
Naturupplevelsen är väldigt central i mitt eget fågelskådande och fotograferande, men visst är det kul med alla personer man träffar som delar samma passion som man själv har.
Väldigt fin bild på lappugglan, som jag ännu inte har fått chansen att fota.

Mvh Magnus
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:58
Hej Magnus, kul att du hittade hit. Oftast är jag som du säkert uppfattat ute och fotograferar med min sambo, men vi både uppskattar verkligen naturupplevelsen också. Det känns fint att ha någon att dela den med och som förstår ruset en kan ha efter en bra dag. Lappugglan ger en hel del väntan och då är det trivsamt att ha ett gäng att prata med och få tips, höra äventyr och lära känna andra med samma passion. Men ibland, då vill jag bara vara i "tystnaden" annars är det lätt att missa ett guldläge.

Önskar dig en trevlig vecka!
Mäktigt möte och en bra start på bloggen tycker jag! Riktigt fint ögonblick då fångat ugglan i!
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:55
Tack Mikael för komplimangerna. Det är mycket som spelar in under fotoläget, fokus, ljus, sinnesnärvaro osv. Har en hel del "spökbilder" så jag är väldigt tacksam att det ändå gav några resultat. Sedan är det väl bara att öva vidare.

Önskar dig en trevlig vecka!
Välkommen! Du skriver och fotograferar väl. En vacker fågel på bilden, ser stor ut.
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:53
Tack! Ja, den är verkligen stor. Trots storleken är den inte alltid så lätt att hitta. Jag har fått uppleva ugglan några gånger i år men innan dess har jag bara sett lappuggla i fångenskap. Gör sig mycket bättre i det fria.

Önskar dig en trevlig vecka!
Härligt !
Lappugglan sätter visst fart på oss. För mig var det just en lappuggla som startade mitt intresse för fåglar, 2012. Har upplevt massor sedan dess.
ing-marie
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:47
Va roligt! För mig var det nog småfåglar, men denna uggla har gett mig en stor rikedom genom fina möten både med den och med skådare/fotografer. Blir en del väntan och jag gillar att höra andras historier och passion.
Önskar dig en trevlig vecka!
Grattis Maria till ditt första inlägg. En lyckad bild av den imponerande lappugglan har du också lyckats med att fånga. Önskar dig välkommen åter med flera intressanta inlägg, oss läsare till glädje. / Hans
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:49
Hej min vän! vad glad jag blir över att se att du hittat mig här! Tackar så odmjukast för möjligheten du har gett mig att fotografera flera häftiga fåglar. Hoppas vi ses snart igen
Kram!
Tjusig bild på lappugglan och om du håller den här stilen kommer jag garanterat att läsa ofta i din blogg :-)
Hälsningar Lena
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:50
Tack för dina fina ord Lena. Då hoppas jag att jag kan fortsätta att leverera.
Hoppas du får en strålande vecka!
Imponerande snygg bild..föredrar också bild med miljö..ser framemot en trevlig fortsättning..
Mv/Gunte..
Svar från Retrocolor 2017-04-18 14:52
Tack! Många timmar som jag har spenderat i väntan och hoppet så det är alltid kul när det blir bra.
Lappugglan är otroligt mäktig så det är nästan svårt att förstå att jag faktiskt fått uppleva den så måmga gånger. Blir inte alltid fotad, hänger lite på ljuset den väljer att jaga i. Men tacksam, det är jag.

Önskar dig en trevlig vecka!
Hej Maria, fin bild på Lappugglan.
Trevligt att se att du kommit igång med bloggen här på Fotosidan :)
Visst är det kul mad alla olika människor man träffar på på olika ställen man åker till :)
Hoppas få se flera trevliga blogginlägg framöver :)
Mvh
Fredrik
Svar från Retrocolor 2017-04-21 06:55
Hej Fredrik! Det var lite på tiden att börja blogga & detta känns som ett fint forum för just den typen av blogg jag önskar att driva. Hoppas att jag kan bjuda på fler intressant inlägg också. Ha en strålande helg och vi ses säkert igen :)
/Maria