Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

En vägg är inte bara en vägg...

Utanför Norrköpings stadsbibliotek 29/6-20

Jag har alltid fascinerats av arkitektur. Särskilt den moderna. Det är nog de raka linjerna och enkelheten i formerna som gör mig knäsvag. Men också materialet; glas, stål och betong - vem kan motstå det?

Och ett av mina nya sommarprojekt är att fotografera betong. Jag skulle vilja få till en serie bilder med betong i fokus. Får se hur det går. 

Imorgon ska jag dock måla väggarna hemma i mitt vardagsrum; tre väggar betonggrå, en kastanjebrun. Där tänkte jag hänga svartvita foton. Det tror jag blir fint!

En vägg är inte bara en vägg.

Inlagt 2020-06-29 18:46 | Läst 3288 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tänk så olika vi är när vi söker våra motiv :-) Men jag ser gärna mer av dina betongbilder och jag tror absolut på ditt inredningsförslag. Vi har precis tapetserat ett vardagsrum och det gäller att tänka till vad det är min vill sätta upp på väggarna, oavsett om man målar eller sätter tapet. Lycka till!
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2020-06-29 22:51
Jag hade samma tanke när jag fick se din ljuvliga färgsprakande sommarbild precis efter jag publicerat det här inlägget - kontrasterna fullkomligt skrek... 🙂
Men apropå fotovägg så har jag länge velat haft en fondvägg för svartvita foton...tänker att det jag sätter upp ska få växa fram vartefter.
Kul att vara kreativ på många sätt nu när man tvingas till hemester.
TACK Lena.
Det låter som ett spännande projekt du startat. Lycka till med det! Även roligt att du ska måla om hemma för att hänga upp bilder, personligen är jag lite slö med att byta ut bilder hemma. Kanske ett projekt för mig i sommar att byta ut lite av mina bilder.
Svar från Lena Eriksson 2020-06-29 22:57
Känner att kameran legat så länge nu på hyllan så jag måste vara lite sträng mot mig själv med egna projektplaner. Det är ett sätt att komma igång.
Jag tänker ha en vägg där jag kan skifta bilder...skulle kanske funka för dig också?
TACKAR för kommentaren!
Hej Lena.
Det låter intressant. För att sätta ett mål och göra det till ett projekt var vi många som kunde lära av.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Eriksson 2020-06-29 22:57
Man måste hjälpa sig själv igång lite...
TACKAR!
Å, Norrköping, min favoritstad. Bodde där en kort men fin tid, och tillbringade mycket tid på det biblioteket. Då tyckte jag det var ganska fult, men med tiden har jag förstått det, och ser nya detaljer varje gång. På den tiden gillade jag inte Lars Tunbjörk heller, när Kontor visades på Arbetets museum. Man växer upp och blir klokare. Det du visar här är bra exempel på detaljer man ser först när man fördjupat sig lite. Fint! Och det låter som ett bra projekt.
Svar från Lena Eriksson 2020-06-30 16:12
Får försöka att upptäcka Norrköping mer aktivt den här sommaren - även om jag saknar Sthlm där jag fotat mest de senaste åren. Men nu är det som det är, det blir hemester och då är det kul med lite skapar-projekt. Jag behöver också komma igång lite med fotandet igen efter nästan ett år med kamerorna på hyllan. Man lägger av sig.
Men hur kommer det sig att Norrköping är din favoritstad om du endast bodde här en kort tid?
TACK för kommentaren!
MattiasL 2020-06-30 21:31
Jag växte upp i Linköping, och som barn var det alltid spännande att åka till grannstaden. Sedan valde jag att flytta dit när jag flyttade hemifrån. En del är väl färgat av det spännande i att börja forma sitt eget liv på allvar, skaffa ett riktigt jobb och så vidare. Annat är mer "objektivt". Norrköping har ett väldigt fint kulturliv med bra museer, bra symfoniorkester, jazzklubb och all vacker industriarkitektur.
Så härligt nördigt att du blir salig av brutalismens material och formspråk. Jag skulle vilja tipsa dig om boken - Sverige Brutal: arkitektur med attityd under 60- och 70-tal av Tove Falk Olsson. Har du inte läst den så tycker jag att du helt klart ska göra det.

Hälsningar Jörgen
Svar från Lena Eriksson 2020-07-02 11:21
Sthlm brutal har jag i min bokhylla sen några år tillbaka. Köpte den när jag var som mest aktiv att lära känna den staden. Att det finns en "Sverige brutal" visste jag inte, så jag tackar för tipset! Boken är beställd. Och när jag googlade på boken såg jag till min förvåning det färggranna Spiran-parkeringshuset några kvarter från min bostad, på omslaget. Det har jag flera bilder på. Får se när jag blir klar med min målning här hemma, blir nog några nya bilder då...kanske även på det färgglada parkeringshuset.
TACK så mycket för tips och kommentar!
Jag tycker också det moderna med sina raka linjer är spännande och även det som är förfallet och lite "fult". Snygg bild och bra med personen som bryter symmetrin. Din vägg hemma blir säkert jättefin!
Hälsningar, Bjarne