8 | Skillnad
Jag vaknar tidigt av mig själv vilket inte tillhör vanligheterna. Cyklar genom Pålsjö skog, hör ovanligt mycket fågelkvitter och vindbruset i öronen. Det är som vanligt kallt men jag har lärt mig vid det här laget så jag fryser inte. Turen går ut till Brödkultur 2.0 som är inhyst i en del av en länga tillhörande Sofieros gård.
Lite lustigt namn kan man tycka men första upplagan låg i en liten hörnlokal nere i fashionabla Norra hamnen. Det var så pyttelitet att man max kunde vara 3 kunder som var inne i lokalen samtidigt och då var det trångt. Det gick väldigt bra, det var omskrivna i mattidningar, vann tävlingar och det var massor med kunder som ville ta del av deras fantastiska bröd.
Men det låg som sagt i gatuplan i ett bostadshus. Jag skulle tro att det var de boende runt omkring som framförde klagomål på ljud när man normalt sett bör sova. Ja alla behöver inte sova, framför allt inte bagarna. Men de tyckte det var tråkigt att grannarna klagade och la ner verksamheten. Jag frågade dem vad planerna var men fick undvikande svar att man inte visste, man fick se helt enkelt. Katastrof, det bästa surdegsbageriet har lagt ner.
Men jag skulle tro att det tog några år innan de öppnade i denna lokal som blev tillfixad för just deras behov antagligen. Här ser man som förut rakt in i bageriet, man kan fika inne och ute. Inga sovande grannar som undrar vad som händer när degknådaren hoppar igång mitt i natten. Mycket folk som vanligt, ännu mer så klart, de har nog dubblat personalstyrkan ser det ut som. Kul och mycket gott.
***
Ett inspirerande ställe verkligen.
Ha det bra själv!
/mats