Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vilken är platsen?

Produkter
(logga in för att koppla)
Maxieboy skrev:
Shenzhen, närmare man inte komma!
Ja visst är det Shenzen i Kina. Byggnaden är Tian An International Building ( http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=tiananinternationalbuilding-shenzhen-china ).

Promenaden dit gick från tågstationen på Hong Kongsidan och över den hårt bevakade gränsbron. Passade på att ta en dum risk och tog denna bild. Det hade kunnat kostat på om jag blivit upptäckt. Detta var alltså före Kinas övertagande av Hong Kong.

Även här släcktes ju facklan...

Din tur Max!
 

Bilagor

  • bron.jpg
    bron.jpg
    45.1 KB · Visningar: 208
Nej, nu orkar jag inte längre. Stället känns bekant, doftar engelskt, och det är nog ett ganska känt ställe. Men efter att ha googlat i två da'r (ja, inte hela tiden förstås) slänger jag in Castle Howard som en kvalificerad gissning.
Om inte annat för att röra om i grytan.
 
Maxieboy skrev:
Helt rätt. Tråden är din. (Du har tydligen också varit där?)

Nej, jag har aldrig varit där. Sanningen sägandes så är jag en analfabet vad det gäller Storbrittanien. London (och ett gäng mellanlandningar på Heathrow) är allt. När Kenneth rörde om i grytan så kunde jag inte låta bli att leta. Eftersom jag uppfattade det som att Kenneth hade letat på "castle" utan att hitta så gick jag på "house" och tidsperiod. Där fanns det gott om matriel om Chatsworth House och bilder tagna från samma punkt som din och även bakom så att bron syns på bilden.

Detta var för övrigt en kul och engagerande bild att klura på. Jag är svag för dylika gåtor.

Min bild är av dålig kvalitet då den är inscannad från en bild från en engångskamera. Denna bild är från min tid som reseledare och jag var på denna plats med en gruppresa. Vad heter byggnaden?
 

Bilagor

  • cdc.jpg
    cdc.jpg
    52.1 KB · Visningar: 116
Kijana skrev:
Det är väl inte Fredrikstens fästning utanför Halden...?


/
Kenneth
som inte slutat röra om

Om man rör om så slipper man äta vidbränd mat!

Nej, detta byggnadsverk är betydligt äldre. Det finns på UNESCOs världarvslista. Man tror visst att fyra tusen byggnadsarbetare förolyckades under byggandet.
 
Det finns en stad i nuvarande Jordanien som heter Petra, och som varit med ett tag. Sägs vara världens äldsta stad, eller nå't sån't.
 
Kijana skrev:
Det finns en stad i nuvarande Jordanien som heter Petra, och som varit med ett tag. Sägs vara världens äldsta stad, eller nå't sån't.

Nej, inte Petra (staden som är uthuggen ur klipporna) men det är fortfarande rätt del av världen. Som sagt så tror jag att byggnaden nämns i Arnböckerna men av en speciell anledning så tror jag knappast att Arn besökte den.
 
Ska vi flytta oss norrut?
Gissar på Syrien.
Duger inte det drar jag till Libanon.
För jag anar att det är från korsfarartiden.


Bara gissningar (kvalificerade hoppas jag). Har inte tid med detektivarbete just nu..
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.