Annons

Fågelidentifikation

Oj, tänkte väl att det skulle smyga in sig några fel. Kniporna ska såklart vara honor och skedanden en hane, får skylla på den lite mindre datorskärmen jag satt vid förut... ;)

Ang, den lite halvluriga bilden hann jag tänka i ganska många banor, inklusive bläsand, men jag tyckte den tydligt avgränsande vita "ringen" kändes konstig på bläs, och satte vigg, fast det inte riktigt kändes 100%. Men du har nog rätt, det är nog en hane bläsand, kanske det vita är nån ljusreflex?

/Rasmus
Jag är inte heller säker på den men den känns som en bläs. :)
 
Orm eller bi? Var i skruv med 5 andra i samma storlek, västerås.
Du skall nog invänta en till som säger det innan det är "klart", men efter tipset jag fick för en 10-inlägg sedan när jag hade samma fråga så har ormvråken det ljusa bröstbandet... och det ser ju den här ut att ha - så jag säger då ormvråk.
 
Ormvråk eller örn?

Såg denna idag ute i Upplands-Bro.

Såg rätt så stor. Kan det vara en örn eller är det bara ytterligare en ormvråk? Ursäkta den dåliga bildkvaliten - originalet kraftigt underexponerat.
 

Bilagor

  • ÖrnFråga.jpg
    ÖrnFråga.jpg
    71.2 KB · Visningar: 594
Ser ut som en 1K fisktärna för mig, en skräntärna har väl aldrig en såndär liten pluttnäbb, och dessutom mörk?

/Rasmus
Ja det gick nog lite snabbt där så du har nog rätt Rasmus. :) Vad gäller mörkheten så vet jag inte hur mycket bilden återger rätt men hur som helst så ger en andra blick såklart snarare fisk.

Trött i mössan asså! ;-)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.