Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6244 // Sommartid e lästid!

Vad gäller lästid så har LP-katalogen kommit och Forskning & Framsteg har kommit och så köpte vi tre "billiga" böcker i Nyköping och hittade även en del läsning när vi skulle parkera! Informationen vid parkeringen vid Nyköpings hus och vilka olika alternativ det finns för att betala det påminner nog en del om tolkningen av Rökstenen! Svårt att tyda liksom, om man inte e specialist! :) Och då man måste ange registreringsnumret på bilen, och den funktionen inte fungerar, så föll en del betalningsalternativ bort! Men vi hittade i alla fall ett telefonnummer där man kunde meddela att apparaten inte fungerade, men personen som skulle svara på det numret va nog på lunch! Vi ringde kommunens växel, som skulle koppla oss, men efter det kopplingsförsöket så blev det tyst i telefonen! Vi talade även med parkeringsbolaget, som också hänvisade till det numret där man va på lunch!
Ok, jag vet vad alla ni besservissrar tänker: Moment 22! :)

Men efter litet spaning så hittade vi en parkering på fyra timmar med skiva! Det e tur att man e rörlig som pensionär, både i ben och huvudet! :) Väl inne på Nyköpings museum köpte vi ett bokpaket på tre böcker för 50:- kronor!! Frågade flera gånger om det va rätt pris! Spännande läsning, en bok om utgrävningarna vid Åkroken, en bok om runstenar i Sörmland och en bok om hur några kvinnor skötte ett eget jordbuk på 1930 och 1940-talet i Sörmland!
Men fiket inne på Museet va inte som förr, så vi bestämde oss att fika inne i sta'n i stället!

Och annan intressant läsning, Markus Wilhelmson, redaktionschef på VI skriver!
" Jag kom att tänka på detta när Novus i veckan presenterade en undersökning som visar att åtta av tio svenskar över 45 år har svårt att föra samtal på restauranger och kaféer på grund av ljudnivån. Plötsligt kände jag mig inte lika ensam och gubbstruttig. Jag älskar mat och älskar musik, men tycker inte om att bli spottad i örat av någon som sträcker sig över bordet för att överrösta Zara Larsson. Så många gånger jag känt mig som min 100-åriga farmor som nickade och svarade ”Arne Weise” när jag frågade om hon tyckte om dillköttet. Vi:s musikskribent Johan Norberg skrev i våras att ”Människor står inte ut med tystnad, vad som helst men inte det”, efter att han frågat sin lokala DJ på gymmet om de kunde skruva ner technomusiken. Den mest intressanta siffran i Novus undersökning är nog ändå denna: 97 procent tycker att det är viktigt att kunna höra och föra ett samtal när de träffar andra på restaurang och kafé.
De där resterande 3 procenten blir jag nyfiken på. Hur resonerar de? 

Äh, det spelar ingen roll vad du säger, jag har ändå redan hört allt. "

Annars rätt varmt i värmen, men nedkylningen av vår våning inför natten fungerar, men man måste ha ytterdörren öppen till framåt 23-tiden! Men det e inga problem, vi kollade på en deckare på SvT under tiden! Sedan håller sig sovrumstemperaturen 21 till 22 grader hela natten! Eureka som han sa! :)

Och att fota just nu, hur kul e de? Ökenfoto i grönsakslandet! ;)
Det e bara kvälls och nattfoto som lockar mig just nu! Tog några bilder under kvällspromenaden i går!

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2023-06-17 09:48 | Läst 599 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6243 // Långsamhetens lov, är en bok av Owe Wikström!

"Owe Wikström resonerar om vår tids stora bristvaror: livsnjutningen och det djupa allvaret. Han reflekterar kring behovet av lättja och dröjande samtal, mystikens lockelse och människans rädsla för att påbörja resan till sitt eget inre. Ibland sammanfaller den inre och yttre resan. Owe Wikström berättar om resor till Budapest, Sankt Petersburg och Assissi vilka blev ett slags pilgrimsfärder. Långsamhetens lov manar till motstånd mot samtidens jäkt så att livet inte blir som att åka genom Louvren på moped: Vad var det jag aldrig hann uppleva?"

För övrigt så va vi i Nyköping idag, släntrade runt litet, mest i skuggan, fikade på Hellmanska gården, innan lunchrusningen, och gick sedan genom Gamla Bryggeriet och träffade där en konstnär, Morgan Yngve, där det blev blev ett längre samtal! Morgan berättade bla. hur han får inspiration till en del av sina målningar genom att lyssna på olika språk! Jag tog några bilder på Morgan med M6:an!

Nu e det kväll och vi sitter med öppen dörr och kyler ned huset inför natten! Det fungerar bra än så länge, vi har mellan 21 och 22 grader i sovrummet på natten, överkomligt!

I morgon skall jag ta några bilden med Sonnaren som syns på bilden här ovan! Sonnaren var gjord för de nytillverkade Jena Contax 1947!

.

Just den här Sonnaren som jag har på min M Leica, finns avbildad på en fabriksbild från Jena 1947! Sedan hur det objektivet hittade vägen till mig här på 2000-talet, det är en helt annan fråga! :)

Nog för nu!
/Bengan

Postat 2023-06-15 21:39 | Läst 1029 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6242 // Ganska fantasilöst e det!

De va inte jag som sa det, ganska fantasilöst, men jag håller med efter några månader av prövande! Men visst kan man även köpa färdigmat och värma i micron! Det e populärt numera och man överlever! Jag tycker i alla fall att snabbmat påminner en del om att läsa DN på platta i stället för på papper! Ursäkta mej! ;) Men allt e en smaksak! Även hur man äter! ;) Så vi tar nog tillbaka den riktiga DN i höst, med tidningsprassel och med lugna och stillastående nyheter! :)

För övrigt en tur till Trosa idag med Leica M6! Vi har några ärenden att göra och vi tar nog en fika där och kollar även om det finns Ramslök kvar! Vi har lovat att berätta om läget! Inte så mycket annat att rapportera om just nu!

/Bengan

Ps. Det blir varmt idag!

Postat 2023-06-14 07:10 | Läst 859 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 6241 // Fantastisk framtidsteknik! Om drönare alltså! Å så litet om sommarvärme!

Hittade en inlägg som jag såg för några år sedan, och som jag nu tycker blivit ännu mer aktuellt!
https://www.youtube.com/watch?v=TlO2gcs1YvM

För övrigt vad gäller framtiden, så kommer värmen verkar det som! Det nya i vädret är nog mera fastlåsta situationer! Det kan regna veckovis på vissa platser och på andra platser kan det vara varmt i veckovis! Men här i Sverige blir det nog bara uppåt 30 gradet i dagarna! Såg att nere på Arabiska halvön, nedanför Riad, kan det nog bli närmare 50 grader under veckan!

För övrigt så tog jag några bilder i går kväll med Leica IIIf och en Biogon! Sunny 16 på kvällen! :) Framkallning kanske i dag!

/Bengan

Postat 2023-06-13 06:02 | Läst 644 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6240 // Det ser ut att bli en bra sommar!

I alla fall så har sommaren börjat bra vad gäller värme och sol här i Södra Sverige! I går morse när jag va ute med Sessan, den lilla hunden som va på besök hos oss, så kände jag vibbar av ett Medelhavsklimat! Jag kände dofter som av en tidig morgon nere i södra Europa, när nattfukten och en liten friskhet fortfarande finns kvar men att dagsvärmen va på gång! Så vi får se framöver, medelhavsklimatet kanske kommer närmare! Men det finns dom som säger att så här har det alltid varit, litet varmt då och då!
Ok, då kanske det inte e så mycket att oroa sig för!

Vi sover just nu med öppet fönster, litet öppet i alla fall, och det fungerar bra! Nattemperaturen i sovrummet ligger på c:a 20-21 grader! Men vi får se framöver i veckan om temperaturen under natten går upp då får vi försöka hitta på något!
För den som vill, så finns intressant klimatläsning här! Från Forskning & Framsteg!

Vad gäller annat, så får jag inte riktigt till det vad gäller att härma film i en digitalkamera! Fick en undran av en närstående nyss, "varför försöka härma, fota med film i stället så slipper du härma!"  Jag svarade att det här e litet mer komplicerat än så! "Hur då" fick jag till svar!
Suck, fritänkare e jobbiga! ;) :)
Jag fortsätter i alla fall att testa ett tag till, och återkommer i ämnet!

/Bengan

Ps. Vad gäller kamerabilden här ovan i bloggen, så kändes fotograferandet enklare för! Och mer äkta liksom! Och inte så himla komplicerat! Och kanske, ursäkta, litet mer utmanande än va det är i dag! Om nu utmaningar e så viktiga! ;)

Postat 2023-06-12 07:33 | Läst 953 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa