The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6243 // Långsamhetens lov, är en bok av Owe Wikström!

"Owe Wikström resonerar om vår tids stora bristvaror: livsnjutningen och det djupa allvaret. Han reflekterar kring behovet av lättja och dröjande samtal, mystikens lockelse och människans rädsla för att påbörja resan till sitt eget inre. Ibland sammanfaller den inre och yttre resan. Owe Wikström berättar om resor till Budapest, Sankt Petersburg och Assissi vilka blev ett slags pilgrimsfärder. Långsamhetens lov manar till motstånd mot samtidens jäkt så att livet inte blir som att åka genom Louvren på moped: Vad var det jag aldrig hann uppleva?"

För övrigt så va vi i Nyköping idag, släntrade runt litet, mest i skuggan, fikade på Hellmanska gården, innan lunchrusningen, och gick sedan genom Gamla Bryggeriet och träffade där en konstnär, Morgan Yngve, där det blev blev ett längre samtal! Morgan berättade bla. hur han får inspiration till en del av sina målningar genom att lyssna på olika språk! Jag tog några bilder på Morgan med M6:an!

Nu e det kväll och vi sitter med öppen dörr och kyler ned huset inför natten! Det fungerar bra än så länge, vi har mellan 21 och 22 grader i sovrummet på natten, överkomligt!

I morgon skall jag ta några bilden med Sonnaren som syns på bilden här ovan! Sonnaren var gjord för de nytillverkade Jena Contax 1947!

.

Just den här Sonnaren som jag har på min M Leica, finns avbildad på en fabriksbild från Jena 1947! Sedan hur det objektivet hittade vägen till mig här på 2000-talet, det är en helt annan fråga! :)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2023-06-15 21:39 | Läst 1033 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sonnaren är kung i min värld