The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6244 // Sommartid e lästid!

Vad gäller lästid så har LP-katalogen kommit och Forskning & Framsteg har kommit och så köpte vi tre "billiga" böcker i Nyköping och hittade även en del läsning när vi skulle parkera! Informationen vid parkeringen vid Nyköpings hus och vilka olika alternativ det finns för att betala det påminner nog en del om tolkningen av Rökstenen! Svårt att tyda liksom, om man inte e specialist! :) Och då man måste ange registreringsnumret på bilen, och den funktionen inte fungerar, så föll en del betalningsalternativ bort! Men vi hittade i alla fall ett telefonnummer där man kunde meddela att apparaten inte fungerade, men personen som skulle svara på det numret va nog på lunch! Vi ringde kommunens växel, som skulle koppla oss, men efter det kopplingsförsöket så blev det tyst i telefonen! Vi talade även med parkeringsbolaget, som också hänvisade till det numret där man va på lunch!
Ok, jag vet vad alla ni besservissrar tänker: Moment 22! :)

Men efter litet spaning så hittade vi en parkering på fyra timmar med skiva! Det e tur att man e rörlig som pensionär, både i ben och huvudet! :) Väl inne på Nyköpings museum köpte vi ett bokpaket på tre böcker för 50:- kronor!! Frågade flera gånger om det va rätt pris! Spännande läsning, en bok om utgrävningarna vid Åkroken, en bok om runstenar i Sörmland och en bok om hur några kvinnor skötte ett eget jordbuk på 1930 och 1940-talet i Sörmland!
Men fiket inne på Museet va inte som förr, så vi bestämde oss att fika inne i sta'n i stället!

Och annan intressant läsning, Markus Wilhelmson, redaktionschef på VI skriver!
" Jag kom att tänka på detta när Novus i veckan presenterade en undersökning som visar att åtta av tio svenskar över 45 år har svårt att föra samtal på restauranger och kaféer på grund av ljudnivån. Plötsligt kände jag mig inte lika ensam och gubbstruttig. Jag älskar mat och älskar musik, men tycker inte om att bli spottad i örat av någon som sträcker sig över bordet för att överrösta Zara Larsson. Så många gånger jag känt mig som min 100-åriga farmor som nickade och svarade ”Arne Weise” när jag frågade om hon tyckte om dillköttet. Vi:s musikskribent Johan Norberg skrev i våras att ”Människor står inte ut med tystnad, vad som helst men inte det”, efter att han frågat sin lokala DJ på gymmet om de kunde skruva ner technomusiken. Den mest intressanta siffran i Novus undersökning är nog ändå denna: 97 procent tycker att det är viktigt att kunna höra och föra ett samtal när de träffar andra på restaurang och kafé.
De där resterande 3 procenten blir jag nyfiken på. Hur resonerar de? 

Äh, det spelar ingen roll vad du säger, jag har ändå redan hört allt. "

Annars rätt varmt i värmen, men nedkylningen av vår våning inför natten fungerar, men man måste ha ytterdörren öppen till framåt 23-tiden! Men det e inga problem, vi kollade på en deckare på SvT under tiden! Sedan håller sig sovrumstemperaturen 21 till 22 grader hela natten! Eureka som han sa! :)

Och att fota just nu, hur kul e de? Ökenfoto i grönsakslandet! ;)
Det e bara kvälls och nattfoto som lockar mig just nu! Tog några bilder under kvällspromenaden i går!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2023-06-17 09:48 | Läst 601 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra liknelse med Rökstenen! Dess svårtydda runor går ju över i ett allt mer svårtydbart poetiskt mummel som sen blir obegripligt.

Beror P-bolagens mummel på inkompetens eller att en del av dem har affärsidén att lura kunderna? En gång hade jag ytterst bestämt varnats för p-platsen vid Banverkets Göteborgskontor. Jag måste ändå använda den, i ett tjänsteärende. Kollade allt noga noga, betalade. Kom tillbaka innan tiden var ute. Och blev bötfälld.

Dom hade lurat mig precis som dom lurat den som varnat mig! Banverkets chef på platsen tog nog intryck av min redogörelse. Efter ett tag fanns ett annat P-bolag på plats.