Bara bilder
Slottslejonen
Lejonen i lejonbacken är gjorda efter originalet i Villa Medici i Rom av den franska skulptören Bernard Fouquet (1640 - 1703)
Slottslejonen göts i gjuthuset på Norrmalm 1704 för att ställas upp på lejonbacken som en kunglig maktsymbol. Bronset till lejonen kommer från en brunn tagen som krigsbyte från Kronoborgs slott under Karl X fälttåg i Danmark. Sockeln är gjord i granit och är: 1,9 x 2,7 x 1,2 meter och själva lejonen är ca 1,7 x 2,7 x 1 meter.
Påskafton
Påskafton var fastans sista dag och då firades Jesu uppståndelse. Enligt de kyrkliga högtiderna är det dock först på påskdagen, eller vid midnatt påskafton/påskdag som den "riktiga" påsken startar. På påskdagen började man ringa i kyrkklockorna igen och orgeln spelade på gudstjänsten.
En passande grå dag
Långfredagen sägs vara den dagen då Jesus pinades på korset och dog. Under den katolska tiden hände det att man därför piskade varandra på morgonen med fastlagsris som en påminnelse om Jesu lidande. Det gällde att vara först uppe på långfredagens morgon, för dem som låg kvar i sängen fick smaka på riset. Det var fritt fram för alla att risa vem de ville – drängarna kunde risa sin husbonde och barnen sina föräldrar. Det här kallades för påskskräcka eller risning. Dagen var under många år en lång och sorlig dag då man inte fick göra nästan någonting, barnen fick inte leka, allt var stängt och man fick inte besöka vänner utan man skulle bara vara hemma i stillhet.
Fritt fall i Stockholmsnatten
Beckholmsbron
Natt i paradiset
22:20 efter en middag på vår Vietnamesiska favoritrestaurang.