Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

I VÄNTAN PÅ SOMMARVÄRMEN

Jag håller mig kvar uppe på kolonilottsområdet i några dagar ytterligare...

Idag visar jag ett par restbilder från i måndags och imorgon hoppas jag på bra fotoväder för då vet jag att den chilenska kvinnan Hilda jag gjorde ett reportage om förra sommaren skall upp på sin odlingslott och jobba lite, tillsammans med sin dotter. Så imorgon tänkte jag ta med kameran och gå dit och hälsa. Jag har inte sett Hilda sedan i höstas. Och så hoppas jag förstås kunna fånga några odlar-ögonblick... :)

Den här senaste veckan har jag ju varit missnöjd med röriga bilder, något som jag omvärderat lite. Är det rörigt i miljön där man fotar så får väl bilderna spegla det. Och bör kanske till och med göra det. Något som jag däremot känner mig nöjd med är att jag har varit bra på att ta kontakt med okända människor och riktat kameran mot just människor under de här senaste promenaderna uppe på odlings-området. Att vända kameran mot människor var ju en av min utmaningar i det här Blogg 100 projektet. Även att jobba med bilder i svartvitt. Jag kan dock tycka att just uppe på odlingsområdet kan det vara rätt fint att behålla färgen många gånger, så det får bli det som känns bäst från gång till gång, och från bild till bild.

Idag blir det i alla fall svartvitt.

.

.

Okända (unga) odlare på Gustavsbergs odlingsområde 11/5

Den här unga kvinnan kom fram och pratade med mig. Jag berättade om mitt fotoprojekt och att bilderna kan hamna i min fotoblogg...

.

...och så kom den här söta tjejen fram och var nog också lite nyfiken på mig

.

Två trevliga nya möten blev det, och två bilder.

.

.

.

.

På återseende!

Inlagt 2015-05-13 22:52 | Läst 2020 ggr. | Permalink

"Det syns ju lång väg att du etablerat fin kontakt med den första kvinnan! Och lika tydligt ser jag att den unga tjejen är aningens avvaktande, alldeles självklart och så fint att det syns i bilden. Två utmärkta bilder och ett jättefintresultat av dina föresatser!/ Björn T"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det syns ju lång väg att du etablerat fin kontakt med den första kvinnan! Och lika tydligt ser jag att den unga tjejen är aningens avvaktande, alldeles självklart och så fint att det syns i bilden. Två utmärkta bilder och ett jättefintresultat av dina föresatser!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2015-05-14 23:46
Den första lite äldre kvinnan gillade att bi fotad...och gillade nog tanken att hon skulle kunna komma att hamna i min blogg... :) Den yngre tjejen var också intresserad, men som du säger lite avvaktande också...sunt i den åldern.

Måste försöka komma på något bra sätt att kunna delge länk till min blogg när någon frågar. Jag har också tänkt lägga in ganska mycket av de bilder jag tar på odlingsområdet, här i en eller två mappar, även de som inte är helt lyckade...så finns bilderna att titta på om någon odlare är intresserad. Men det är det här med tiden....

Kul att du tycker att mina svartvita bilder är utmärkta. jag har dragit själv i spakarna på Ps...har inget Silver E i min laptop här i Norrköp.

TACK Björn! Godnatt...
Jag gläds med dig när jag ser bilderna och förstår du nu fått så fin kontakt med
så många nya människor.
Denna nya generation kommer säkert fortsätta odla om de inte skaffar hus.
Ha det härligt i morgon gissar det blir sol.
Sov nu gott först
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2015-05-14 23:49
Jag har lätt att få kontakt med människor, det är roligt! Men det är inte lätt att både prata, tänka och fotografera på en gång...!!!!

TACKAR! Godnatt!
Äntligen börjar ju komma människorna nära, fint o bra Lena! Glad helg, LO
Svar från Lena Eriksson 2015-05-14 23:50
TACK för besöket! Glad helg tillbaka!
Trevligt med sådana bilder Lena och ditt tema i området är ju toppen tycker jag! Ha det fint i helgen o lite sol idag iallafall!
Svar från Lena Eriksson 2015-05-14 23:55
TACKAR Dan! Sol har vi haft, härligt!
När jag gick i 'mitt' koloniområde för en handfull år sedan tog jag några porträttbilder på en liten tjej i 10-års åldern. Med några gester bad jag både henne och hennes föräldrar om tillstånd först. För att återgälda deras vänlighet printade jag ut en av bilderna och ramade in. Jag ville lämna över den till dem personligen men de var aldrig på plats när jag gick dit, så jag lämnade en liten påse lutande mot deras lilla stuga. Några veckor senare ringde det på dörren. Utanför stod den lilla tjejen med en kasse fylld av grönsaker som hon lämnade över med en liten nigning, pappan stod 15 meter bort och tittade på. Fina bilder fick du Lena, där den sista blir min favorit direkt.
Svar från Lena Eriksson 2015-05-14 23:54
Härlig historia!!!!
Jag vill inte generalisera men det är inte ofta jag mött sådan här öppenhet och gästfrihet hos svenskar som jag möter hos alla invandrare på odlingsområdet... Undrar varför????

Kul att du gillar min sista svartvita ruta...glad blir jag!
TACK!
Så trevligt att du fått kontakt och får lite historia till dina bilder.
kan det här vara början till en bok?
Svar från Lena Eriksson 2015-05-14 23:57
Jag vet inte vad det här är början till....den som lever får se hur det blir med fortsättningen!!!! :)

TACKAR och godnatt!
Härligt att läsa och fint att titta på.
Ha en skön dag!
eva
Svar från Lena Eriksson 2015-05-14 23:58
Dagen har varit skön...och trevlig.
TACKAR!