Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Högt där uppe

...likt en pappersdrake över hustaken, har jag en dröm som svävar omkring. 

Beijing någon gång för länge sedan...

.

Det är en dröm om en ny kamera.

Sedan min kamera gick sönder för några år sedan har jag faktiskt inte ägt någon egen. Visserligen har jag ändå haft tillgång till bra kameror, eftersom det finns de som generöst lånar ut. Tack, tack, tack - den generositeten har förmodligen räddat mitt liv! =)

Men nästa år fyller jag 60, faktiskt precis på dagen om ett år! Och strax därefter blir jag också förhoppningsvis färdig med mina högskolestudier, så då jäklar ska jag fira med att köpa en ny kamera! Men lite, lite, har jag redan nu börjat att fundera på vilken kamera jag ska köpa. Men jag tycker inte att det är lätt. Det är ett trixigt val mellan tung fullformatare som ger den kvalité jag vill ha på bilderna och något smidigare och lättare, att bära omkring.

Fast jag hinner ju fundera mera förstås. Och tills dess får jag väl fortsätta att drömma...

,

Inlagt 2017-11-14 20:53 | Läst 2878 ggr. | Permalink

"Bilden är jättefin, aha det är smog som ger det här diset.. det är ju synd! Det har säkert stor betydelse att ha tillgång till objektiv att låna! Själv har jag Nikon D800E och Nikon D750, men det är oftast jag använder D750 den har lite bättre/snabbare fokus och även snabbare serietagning, men den är också nyare än D800E och tystare.. det är rätt så viktigt! Men D800E levererar fantastiska och stora bildfiler, man har mycket att beskära ur.. Själv vill jag nog alltid ha 'fullformat' i alla fall.. Hälsn!"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vacker bild med fin kontrast mellan de tunga, jordbundna byggnaderna och träden och den lilla nästan friseglande draken. Och gultonat känns rätt i Kinabild!
Du kommer få tusen olika förslag om kameraval. Vill bara säga att väljer du spegelfritt går det alldeles utmärkt att kombinera fullformat och högsta kvalitet med låg vikt. Min Sony (A7RII) är en 42 Mpix fullformatare , väger 625 g och garanterat hög bildkvalitet. Ligger just nu second hand på Blocket för 17-18`
Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2017-11-14 21:48
Hej Björn! la in en ny bildfil för himlen drog för mycket åt gult såg jag, särskilt om jag tittade på laptopen...himlen är mycket mer rödtonad när jag sneglar på originalet. Jag stod mitt i Beijing och luften var full av smog/dis redan då...men det var nästan magiskt vackert med det orangefärgade diset och eftermiddagssolen.
Ja suck jag tycker det är svårt med kameraköp...och jag hinner givetvis att fundera 100 varv till.. och få många goda råd. De jag använder nu är ju Nikon så till dem finns det ju objektiv...men det finns ju andra kameramärken också...
TACK för kommentaren!
Bilden är jättefin, aha det är smog som ger det här diset.. det är ju synd! Det har säkert stor betydelse att ha tillgång till objektiv att låna! Själv har jag Nikon D800E och Nikon D750, men det är oftast jag använder D750 den har lite bättre/snabbare fokus och även snabbare serietagning, men den är också nyare än D800E och tystare.. det är rätt så viktigt! Men D800E levererar fantastiska och stora bildfiler, man har mycket att beskära ur.. Själv vill jag nog alltid ha 'fullformat' i alla fall..
Hälsn!
Svar från Lena Eriksson 2017-11-14 23:53
Den kamera jag brukar låna av Thomas nu är en d800, och jag gillar verkligen de många pixlarna och bildkvaliteten...men fler och fler pratar ju varmt om de mindre kamerorna...om Fuji etc....men jag är skeptisk...
Ja ja det får bli att låna kamera ett tag till - inkomsten är inte så stor medan jag pluggar!

TACK för titten!
Med andra ord sp har du födelsedag även i dag. Grattis!
Val av kamera är inte lätt, men att gilla din bild här är lätt
Svar från Lena Eriksson 2017-11-14 23:48
TACK Margareta! Japp jag har födelsedag idag ännu några minuter...men tyvärr är vi sjuka hela familjen i feber å sådant trist...men blogga orkar jag från soffhörnet!
Margareta Cortés 2017-11-15 00:32
Lite fel i tid är jag, för jag har just ätit frukost på nästa dag. Down under.
Svar från Lena Eriksson 2017-11-15 01:40
ja just det...du är där nu! Njut av resan!!!
En fantastiskt bild och lycka till med kameravalet :-) Jag ångrar inte fullformat men de både väger och kostar.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2017-11-15 21:33
Jag har ju vant mej vid att fota med fullformatare...och det känns säkert, man blir nöjd med kvalitén. Men när man går omkring på stan och fotar känns de otympliga...i synnerhet om man vill ha en normalzoom på. Och efter långa promenader kan jag känna av vikten i form av ont i ryggen...men samtidigt vill jag inte tumma på bildkvalité - då släpar jag nog hellre.
Men det finns ju mycket att välja på....och många pratar så gott om de nya små bra kamerorna...
TACK Lena!