Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

BYGGARBETSPLATSPOESI...

Lördag morgon 12/3-16

Frosten knastrade under mina fötter. Fina runda iskristaller bredde ut sig över byggbråte och grävmaskiner. Dimman låg som en tunn, tunn slöja i luften. Och inte en själ syntes.

.

Förmodligen tycker ni väl att jag har en skruv lös, men jag upplevde att det var vackert att kliva runt där i stillheten bland allt bråte. Och jag tyckte dessutom att det var kul att jag fick chans att ta mig in på området och få miljön dokumenterad. (Någon hade gjort åverkan på stängslet under natten) Kul att kunna dokumentera för att det pågår en stor förändring i industrilandskapet och dess omedelbara närhet. Den här platsen ligger precis angränsande till industrilandskapet. Och dels förstås eftersom jag bor i bostadshuset i höger på bild.

Det huset är för övrigt över 100 år och tjänstgjorde som små bostäder åt fabriksarbetare i början på 1900-talet. Mitt emot, i den ruckliga träbyggnaden fanns det bland annat utedass, och säkert stall. Där bor det studenter idag.

Inlagt 2016-03-14 08:12 | Läst 1722 ggr. | Permalink

"Byggarbetsplatser är fantastiskt spännande miljöer på flera sätt. Där finns mycket kulturhistoria att hämta. Norrköping får en stor guldstjärna för sättet att ta hand om ett industrilandskap som ett tag var väldigt nedgånget och under hot att utplånas."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Din nya utsikt växer fram, klart du ska föreviga den och även få med dina tankar.
Ser lite drömskt ut och man kan väl drömma in att det blir något snyggt av bråten där.
Svar från Lena Eriksson 2016-03-14 09:59
Det blir nog bra när det blir färdigt, framför mig till höger i bild skall det bli hus och till vänster upp en grön park...känns helt ok. Som det varit nu i flera år har det bara varit avstjälpningsplats och P-plats åt besökande till industrilandskapet.

TACK för synpunkter! Ha en trevlig dag.
Byggprojekt är roliga att följa, när dom väl är klara brukar det vara svårt att komma ihåg hur det såg ut innan, då är det roligt med bilder från före och efter!/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2016-03-14 20:23
Jag har bott här snart i 30 år. Under den tiden har omgivningarna förändrats runt mitt hus; den gamla fabriken vägg i vägg brann ned för säkert 25 år sedan och det har rivits och byggts nytt om vartannat åt alla väderstreck ...men såhär nära har dynamiten och grävskoporna aldrig varit...
Men det har länge behövts en uppsnyggning här i backen...så jag hoppas det blir bra!

TACK Björn!
Snyggt fotat Lena så det blev poetiskt av denna plats som förmodligen
är ganska rörig.
Det var bra jobbat på alla sätt.
Undrar hur bilderna kommer se ut i fortsättningen därifrån.
Sov gott
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2016-03-15 09:49
Den här gången hade jag tur att få komma innanför staketet. Det blir betydligt svårare att få till bilder utanför då det är ett rejält stängel som man också klätt in med tyg med reklam tryckt på. Men vi får se, alltid kan man nog få till det på något sätt. Min idé är att se vad som händer månad för månad.
Kul att du gillar bilden, det är nog inte gemene man som uppfattar något fint i en bild från en byggarbetsplats!

TACK Gun-Inger!
2016-03-15 00:07   https://llhertz.wordpress.com aka llh
Byggarbetsplatser är fantastiskt spännande miljöer på flera sätt. Där finns mycket kulturhistoria att hämta.
Norrköping får en stor guldstjärna för sättet att ta hand om ett industrilandskap som ett tag var väldigt nedgånget och under hot att utplånas.
Svar från Lena Eriksson 2016-03-15 10:02
Håller med dig fullständigt på båda punkter. När jag flyttade hit till huset på bilden för snart 30 år sedan var det nedslitet och sunkigt och jag kommer ihåg kampen om miljöns bevarande runt Holmens pappersbruk på 80-talet.
Men jag hade ändå inte sett skönheten i industrilandskapet förrän jag började fotografera. Industrilandskapet är verkligen unikt och tänk att ha ett så fint historiskt turistmål och vattenfall mitt i centrum...

Kul med ditt besök i min blogg!
TACK för kommentaren!