Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 352 / Bilddagbok.

________________________________________________________________________

Jag har lekt lite mer med min A6000.  Och som jag gillar.

Bilderna är inte bearbetade - P-läge, JPEG och auto ISO.

Bildtexterna är under bilderna.

 "Standard Color".

 "Standard Color" og +3,0 contrast.

"Black and White".

"Black ande White" + 3,0 contrast.

Picture effect: "Black and White - Rich Tone". Kameran tar 3 snabba bilder och sätter ihop dem till 1. (Bracketing).

Picture effect: "Black and White High Contrast".

Som ni ser har konstfotografen dagen fri och amatörfotografen har tagit över :-)

http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-349-beskurit.htm#comments

http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-loggen-350-mer-konst.htm#comments

Här på adressen bor där flera olika typer av fotografer - amatör - hobby - familj - porträtt - dokumentar - reportage / fotojournalist - konst?. Alla i en och samma person - mig😀

Jag måste bara säga att de alla har tillgång till samma bildbehandlingsprogram från: Apples Photos - LR - Hela NIK paketet - Tonality  - Snapseed - Fotor och olika RAW-konverterare.

Tiden är kanske dags att välja, begränsa och minimera eller bara fortsätta med denna suveräna hobby som ger så mycket glädje och möjlighet att uttrycka och beskriva med? Jag tror att efter en tanke, kommer jag att fortsätta som tidigare - varför inte utnyttja att man är en amatör i detta ordets bästa och ursprungliga betydelse: Amare (av latinsk : kärlek). En person som bedriver en verksamhet med en passion och kärleksfull värme på sin fritid och inte som en del av sitt arbete..

Hälsningar från Erik.
Amatörfotograf.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2016-07-06 18:50 | Läst 1799 ggr. | Permalink

"Möjligheterna med digitala bilder och moderna bildbearbetningsprogram är oändliga och det är långt från alltid jag vet i förväg hur jag vill ha bilderna. Ofta gör jag därför precis som du - provar mig fram med olika varianter. I mitt fall gör jag det oftast i datorn, det funkar enklast där och eftersom jag alltid fotar i RAW har jag alla bildbehandlingsmöjligheter kvar också efter att jag tagit bilden. Inte minst gäller det när jag kör sv/v i Nik, då kan jag ta fram 5 -10 olika varianter av en bild. Mer än en gång har det hänt att jag stannat för en variant som har en helt annan karaktär än det jag såg när jag tog bilden. Jag kan väl tänka mig att en och annan av de gamla lärde rynkar på näsan åt en sån metod, alltså att jag vid datorn tar fram något helt annat än det jag först såg när jag tog bilden. Det är ok för mig, själv tror jag att det som får mig att ta en specifik bild i ett specifikt ögonblick och med det ljus jag väljer är en ganska komplex process. Alla motiv jag fotar har på något sätt påverkat mig känslomässigt och jag är övertygad om att det finns många lager som jag omedvetet upplever i det jag fotar. Det är långtifrån säkert att det är det yttre, första intrycket av ett motiv som är det som ger störst intryck på mig, det kan mycket väl vara sånt som ligger lite "dolt" i motivet och som kommer bättre till sin rätt i en mer bildbehandlad variant. Så småningom har jag som bieffekt bättre börjat lära mig hur olika bildbehandlingar förstärker vissa känslor. Många hälsningar/ Björn T"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Möjligheterna med digitala bilder och moderna bildbearbetningsprogram är oändliga och det är långt från alltid jag vet i förväg hur jag vill ha bilderna. Ofta gör jag därför precis som du - provar mig fram med olika varianter. I mitt fall gör jag det oftast i datorn, det funkar enklast där och eftersom jag alltid fotar i RAW har jag alla bildbehandlingsmöjligheter kvar också efter att jag tagit bilden. Inte minst gäller det när jag kör sv/v i Nik, då kan jag ta fram 5 -10 olika varianter av en bild. Mer än en gång har det hänt att jag stannat för en variant som har en helt annan karaktär än det jag såg när jag tog bilden. Jag kan väl tänka mig att en och annan av de gamla lärde rynkar på näsan åt en sån metod, alltså att jag vid datorn tar fram något helt annat än det jag först såg när jag tog bilden. Det är ok för mig, själv tror jag att det som får mig att ta en specifik bild i ett specifikt ögonblick och med det ljus jag väljer är en ganska komplex process. Alla motiv jag fotar har på något sätt påverkat mig känslomässigt och jag är övertygad om att det finns många lager som jag omedvetet upplever i det jag fotar. Det är långtifrån säkert att det är det yttre, första intrycket av ett motiv som är det som ger störst intryck på mig, det kan mycket väl vara sånt som ligger lite "dolt" i motivet och som kommer bättre till sin rätt i en mer bildbehandlad variant. Så småningom har jag som bieffekt bättre börjat lära mig hur olika bildbehandlingar förstärker vissa känslor.
Många hälsningar/ Björn T
Det har hänt mig flera gånger när jag skriver en kommentar att jag utvecklar en tanke jag aldrig tidigare " följt upp" eller så att säga gjort klart för mig själv tidigare, så blev det här. Har du ngt emot att jag gör en blogg där svaret till dig får vara bloggtexten, jag tycker det skulle vara intressant att få andras (och dina) synpunkter på funderingen./ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-07-06 23:11
Det er OK for mig👍