Erik Madsen/DK
Roskilde-bloggen # 2947: Mitt mest använda sätt på gatan.
Bildtexten finns under bilden.
Förstora.
Med vind hela året.
Det är vad jag gör mest när jag fotograferar på gator och torg: Färg - 35 mm - f/8 till f/11 - 1/250 sek. - auto ISO - och människor i miljön och med omgivningen.
Jag uppmuntrar inte til någon debatt eller diskussion om detta ena sätt jämfört med många andra. Titta bara på bilden.
På gensyn.
Roskilde-bloggen # 2946: Dimbild från Kattinge sjön.
Nu vill jag också vara med i dimtrenden :-):-) he he.
Det har gått många år sedan jag fotograferade landskap. Den här är från 29 oktober 2007. Fotograferad med min Nikon D70 och ett 70-300 mm zoomobjektiv. f/11 - 1/125 sek. - ISO 200 och vid 82 mm.
Det var en medlem som hade klickat på den och den väckte nostalgiska minnen. Det var detta område jag cyklade ut till när jag kom till Roskilde som ung i 1962. Sjön här ligger 7-8 km från Roskilde.
Området ligger också på den rutt som jag senare körde prov- och underhålls ture med min Volvo Amazon. En rundtur på 19-20 km för att hålla igång den när jag inte var på veteranmöte eller på ferie med den.
Jag har ännu inte vågat mig ut dit med crossern fast jag har fått större batterier så den borde kunna gå ca. 50 km på full laddning. Alternativt måste jag ansöka om en "kørelejlighed". Nu går säsongen i koloniträdgården mot sitt slut, så det kan bli så att frugan ställer en bil till förfogande :-) he he. Jag har inget körkort längre :-( ØV.
På gensyn.
Roskilde-bloggen # 2945: Lövfall.
Bildtexterna finns under bilderna här hos mig och några andra (svenska) medlemmar :-)
Det finns fortfarande löv på några av träden här i "Byparken".
Andra har dock slängt löven - här på samma plats och tid i "Byparken".
På gensyn.
Roskilde-bloggen # 2944: Viggo Rivad.
Boken jag pratade om i ett tidigare inlägg handlade om den danske fotografen Viggo Rivad. Jag minns honom från en av fototidningarna som jag prenumererade på.
Han föddes 1922 och dog 2016. Han var självlärd och försörjde sig som arbetare, specialistarbetare och senare som oberoende taxavognmand. Det sistnämnda gjorde han under hela sitt liv!
Han reste mycket både i Europa, men även till andra platser i världen.
Han har vunnit många priser.
Hans bilder från Kofoeds skola var typiska för hans arbete, att följa och dokumentera livet med de udda existenserna. Rivad kunde förverkliga den sistnämnda bildserien först när Danska konstfondens treåriga arbetsstipendium på totalt 100 000 DKK, det första som tilldelades en fotograf, 1974 gjorde det möjligt för honom att bekanta sig med denna speciella miljö under månader. En annan fördel med detta välförtjänta stöd var en serie magnifika fotos 1976 från Venedig i färg och svartvitt. Och det var den boken jag plötsligt hittade hos min vän Jørgen på Hestetorvet.
Roskilde-bloggen # 2942: Bokköp. - Fotosidan
På gensyn.
Wikipedia: Kofoeds Skole er en selvejende institution, der hjælper socialt udsatte mennesker. Den første skole blev oprettet i 1928 af kordegn Hans Christian Kofoed (1898 - 1952). Den største skole findes på det nordlige Amager i København, men der er også en skole i Århus og projekter i flere andre danske og europæiske byer.
Roskilde-bloggen # 2943: Kameraköp.
Igår var det bokköp:
Roskilde-blo ggen # 2942: Bokköp. - Fotosidan
Loppisen mitt emot Jørgen hade något som han trodde var något för mig. Han kallar mig "Fotomassen" utan d :-)
Jag var faktiskt inte ute efter fler kameror :-) Det var inte heller en vara som säljaren brukar ta med och inte hade ett pris för det. Innan jag hade bestämt mig sa hon att jag kunde få allt för 50 DKK. Jag antar att det inte kunde gå fel - strunt i det.
Det hela såg trevligt och välskött ut. Tyvärr satt batterierna i både kameran och blixten. Jag tror inte att kontakterna var skadade - det var lätt att rengöra dem. Jag upptäckte att kameran inte fungerar utan batterier. Man kan varken flytta fram filmen eller använda slutaren. Detta står också i den medföljande DANSKE bruksanvisningen. Jag måste leta efter rätt batterier för den.
Det är en slutarprioriterad kamera. Den tidigare ägaren hade därför köpt ett extra tillbehör - en "Manual Adapter" se bild nummer 4. Så han/hon kunde använda kameran helt manuellt. Zoomen verkar inte ha använts särskilt mycket och låg bubbelförpackad i originalkartongen.
Det finns en 24 st. Fujicolor F-II i kameran, där de 18 togs. Sedan finns det en exponerade 36 st. IlfordHP5. Jag vet inte vad jag ska göra med den här just nu.
På gensyn - Erik Madsen - med d :-)