Medlem i Fotoklubben Avtrycket Björn Björnson

Finanskrisen har fått ett ansikte!

Inlagt 2008-11-01 00:34 | Läst 1969 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Huvudlöst är precis rätt beskrivning :-)
Svar från McBear 2008-11-01 10:02
Man undrar faktiskt vad grabbarna får lära sig på Handelshögskolan och Harvard.
Harvard-grabbarna " gone on to positions of leadership in an exceptional range of entrepreneurial firms, established companies, governments, and nonprofit organizations in countries across the globe. And many of them have maintained that their experience with the case method at HBS has been crucial to their success, giving them the knowledge, the skills, and confidence to deal effectively with the wide array of difficult decisions they have faced throughout their careers.
Man får nog se upp med Harvards "case method" den verkar livsfarlig.
Japp,du har träffat helt rätt.
Träffsäkert Björn! Publicera den i Dagens Industri eller Affärsvärlden under rubriken "Menighetens syn på finanskrisen" =)
Svar från McBear 2008-11-01 15:47
Kan man publicera så där utan vidare?
Jag har haft en egen finanskris hela mitt liv, känns bara rätt att världen kommer ikapp. :)
Svar från McBear 2008-11-01 16:50
Världen kanske kommer ikapp men inte bonuseliten!
Hmm...undrar just hur många av de politiker som infört de regleringar som gjorde att bostadsbubblan här i USA kunde växa sig så stor eller de politiker som bestämde att banker och credit unions var tvugna att ge lån till låntagare som inte hade en rimlig chans att betala tillbaka (s.k. sub primes - en oerhört korkad reglering som införts för att även låginkomsttagare skulle ha möjlighet att äga sin bostad, men som vem som helst som inte är politiker kunde ha anat resultatet av) har gått på Harvard...

Det ironiska i det hela är att de politiker som varit huvudansvariga för finanskrisen här i USA gör allt för att peka ut "marknaden" som ansvariga...
Svar från McBear 2008-11-01 23:17
Vad jag kan förstå var det Clintonadministrationen som tryckte på startknappen. Harvardgrabbarna fattade antagligen att det inte skulle fungera och använde sin kunskap och kreativitet för att hålla grytan kokande så länge som möjligt för att för egen vinning utnyttja systemet. Man packeterade om högrisklånen och producerade "lågriskprodukter" som andra Harvardgrabbar försäkrade var nästan riskfria. Den nya produkten krängdes på marknaden där andra grabbar med hög utbildning inom ekonomi inte fattade vad de köpte.