Annons

Fotosidan Intressegrupper

Produkter
(logga in för att koppla)
Allt mörkrum i en pool!

Lite synd att inte alternativa mörkrumstekniker utökades till att innefatta även vanlig traditionell mörkrumsteknik. Där tror jag ni gör ett misstag? Vi är alldeles för få som sysslar med mörkrumsarbete för att ha detta specialiserat. T.ex så har bara 4 bilder lagts in i poolen alternativa mörkrumstekniker de senaste 30 dagarna. Det skulle vara mycket trevligare om allt mörkrum fanns i en enda pool/grupp.
Hälsn, Nils.
 
Jag tenderar att hålla med. Mitt förslag är att inkludera Traditionellt i gruppen och sen lägga till Analogt mörkrum som Teknikkategori. Sen kan vi lägga på så man kan välja vilka teknik man vill se via gruppen. Vad tros?

Precis skapat en sv/v grupp utöver detta.
 
Verkar vara en bra idé. Att också ha en svartvitgrupp utöver detta kan väl inte skada? Men kanske skulle det vara en svartvitgrupp som gör sina svartvita bilder i datorn, oavsett upptagningsmedium? Filmfotat svartvitt som färdigställts i datorn har, som jag ser det mera gemensamt med digitalt svartvitt eftersom slutbilden färdigställs och justeras just digitalt och inte med traditionell fotografisk teknik.
 
Precis, håller med dig Nils och jag tror att det var så David menade också. Alltså en grupp för mörkrumsteknik där enbart bilder som är framtagna med traditionell teknik hela vägen är välkomna, och en svartvit grupp där man kan vara med om man plåtar digitalt eller har ett hybridflöde.
 
Hur förelår man en ny grupp? Jag skulle gärna se en grupp för resefotografi. Kanske en udda genre, men med ökat resande tror jag vi kommer att se mer och mer av denna kategori bilder. Kort och gott - en grupp om hur man tar sig förbi de rena turistknäppen till lite mer genomtänkt och beskrivande resefotografi!
 
Förmodligen denna diskussionens mest udda förslag men jag tycker en grupp för "järnväg" och dylikt borde införas, finns en hel del som håller på med det och inte kanske vill lägga ut det i vanliga pooler i alla lägen utan vill ha ett lite mer specialiserat ställe att lägga ut det på. Kanske en för kollektivtrafik allmänt om det förstnämnda anses för "specialiserat/eget".

Behöver ni en värd för det så räcker jag upp handen, är moderator i ett annat större forum på ämnet och där är responsen större än man tror på denna annorlunda fotokategori.
 
Kanske en dum fråga...

... men vilken nivå skall kritiken eller kommentarerna ligga på i de nya intressegrupperna? Är de "visa-upp-pooler" eller är det en chans att få vettig kritik av folk som sysslar med samma genre (och därmed inte blir irriterade över att man ägnar sig åt "fel" motiv)? Jag hoppas på det sistnämnda.

Förslag på grupper:

abstrakt fotografi

matfotografi

detaljer (typ makro fast inte blommer : ) behöver inte nödvändigtvis vara makro förstås, men lite spännande utsnitt av vanliga saker, mönster i vardagen och dylikt. Vet inte vad det kan kallas?

P. S. En till (kanske ännu dummare?) fråga: är studiofotografering bara fotografering av människor och modeller? Eller hör prylar och produkter och stilleben också dit? Om de är fotograferade i en studio? Om det bara är modeller så föreslår jag en studiogrupp för prylar också.
 
Hej!

Jag har alltid saknat "Kultur" som motivval eller varför inte nu som grupp!?

"Det glömda rummet" finns ju men det är för "dött" på nå vis... Kultur är ju så mycket mer. Från gamla spår efter människor från senaste istiden, passar bra i de glömda, till vår synnerligen levande kultur med t.ex. bilar, företrädesvis jänkare, från 50-70-talen. Å är man dalmas så finns ju hela mashavet att ösa ur :)

/Leif
 
fotoutbildning

Jag är f.d. yrkesfotograf som arbetat som lärare i fotografi i gymnasieskolan i drygt 10 år.
Engagerad i ämnets utveckling och fotoutbildning i allmänhet.
Vore fantastiskt med en intressegrupp med likasinnade!
 
Mätsökarkameror!

En intressegrupp för oss som samlar på och/eller använder aktivt mätsökarkameror och tillhörande objektiv. RangefinderForum visar ju på det stora intresse som finns för dessa typ av kameror så en intressegrupp om detta tror jag skulle få en del aktiva och hängivna deltagare!
Jon
 
Re: Mätsökarkameror!

JonR skrev:
En intressegrupp för oss som samlar på och/eller använder aktivt mätsökarkameror och tillhörande objektiv. RangefinderForum visar ju på det stora intresse som finns för dessa typ av kameror så en intressegrupp om detta tror jag skulle få en del aktiva och hängivna deltagare!
Jon

Eftersom många gatufotografer använder dessa kameror, skulle man inte kunna tänka sig att just själva mätsökarkameror och den tekniken kan inlemmas även i gruppen Gatufoto? Vad gäller just samlarkameror så vore det kanske inte helt fel med en grupp för just det? Inte bara mätsökarsamlande?
 
Hej!

Om intresset finns kan man starta en grupp för Bara fågelfotografering? Kanske väldigt smalt, men åtminstone jag skulle tycka det vore givande.
 
En annan grupp, som också den skulle vara smal, är en för IR-fotografering. Men jag skulle gärna tillhöra en sådan grupp.

Torun
 
Jag skulle vilja ha en modefoto-pool. Jag gillar inte att man måste berätta allt om sin ljussättning i "Studiofotografering"..

Adrian
 
Journalisikfoto-grupp?

Jag har märkt att det finns en massa fotojournalister på den här sidan, och i varje fall jag skulle uppskatta att få utbyta tankar och bilder med dessa i en grupp. Alltså ITNE en grupp för alla yrkesfotografer (t.ex. PR-foto etc.) utan bara för just jouurnalistikt foto.
Hälsningar,
Lasse
 
Porträttfotografering

Porträttfotografering... var hamnar det i nuläget? Porträttfoto behöver ju inte alltid tas i en studiomiljö utan också i naturlig miljö eller med befintligt ljus. Jag vill gärna lära mig mer om det och undrar under vilken grupp det tillhör, eller om det i så fall kan startas en grupp för detta.
 
Motor

Skulle vara kul med en grupp om fotograferaing av bilar och motorcyklar och motorssport.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.