Photocon
Aktiv medlem
Please don't shoot the messenger.
Jag vet inte vad han gör för fel, men vackert är det inte.
Man får väl hoppas att de får det trevligt efter bröllopet istället med brusig älskog, b(e)rusade av kärlek och kättja
Plusmedlemskap kostar 349 kr per år
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Please don't shoot the messenger.
Jag vet inte vad han gör för fel, men vackert är det inte.
JPG genererad i kamera, med "optimal" brusreduktion ger 2 stegs förbättring i Mk4 jmf med Mk3 men om man istället tittar på RAW och processar filerna i ex. DPP får man 1 stegs skillnad... jag tolkar det som att man kan vinna ett steg med Mk3 och köra RAW istället för JPG.
Tanken att köra med samma optikexemplar och allt annat lika är väl det ultimata och mest välkomna testförfarande man kan tänka sig. Mycket bra!
Det hindrar även AF att spöka, speciellt när man med MF kan ställa skärpan mer exakt via LV plus att 2 objektiv av samma typ kan variera i centrering och faktiskt även någon decimal från uppgiven ljusstyrka.
Detta förfarande borde vara legio i stora publicerade tester där olika märken ska jämföras med varandra,
Vad säger detta om verkligheten då? Jag brukar då aldrig ha nikonobjektiv på mina canonkameror.
Bröllop med Nkon D3s, för dom dom vill jämföra brus. Jag tycker mig kanske inte se den stora skillnad som många pratar om ...
http://www.franknuernberger.de/blog_fotograf_berlin/?p=472
...
Det finns en ganska hysteriskövertro på att man måste ha det senaste alltid - och jag tycker faktiskt att klinisk testning pekar åt andra hållet. Det finns ganska LITEN anledning att byta upp sig VARJE generation enkom pga att man tror att man ska få en "prestandavinst".
...
Hejsan nu ska jag ge en liten kort feedback på hur kameran funkar. Jag har kört Canon sedan filmtiden och har jobbat med alla deras digitala proffshus. Jag tycker att kameran känns himla rapp och levererar vad den ska. Bilderna är skarpa och kameran hittar focusen på ett bra sätt. Jag gillar att den har cf.n 11 där du kan jobba med två olika skärpeknappar för din tumfocusering. Det fanns tidigare men inte på mark3 kameran men har kommit tillbaka till mark4. Med denna focusmetod så jobbar man med två olika tumknappar för att få optimal focusering beroende på vilken situation man befinner sig i under t.ex en ishockeymatch. Ena knappen, (lämpligast den längst till vänster har centrumpunkt) den andra knappen har alla 45punkterna aktiverade. Med denna inställning så kan man enkelt utan att ta ner kameran byta focusinställning bara genom att glida över till intilliggande knapp och klara av de snabbt skiftande focusförhållandena som råder vid sportfotografering. Man kan dessutom dedikera en särskild punkt för horisontalläge/vertikalläge som kameran automatiskt byter till beroende på om man fotar höjdare eller breddare. Jag tycker att det är en otrolig focusering numera på att man ska kunna fotografera på höga ison, exempelvis fotografera ishockey på iso 6400 för att man kan. Jag vill säga att det är sjukt bra att man kan jobba på otroligt höga ison men att man kanske inte ska göra det bara för att man kan. Jag tycker nog att kvalitén kanske tom är högre om man håller sig på så lågt iso som situationen tillåter istället för att gå på så högt iso bara för att man kan... Jag vill än inte ge mig in i diskussionen om brus och brusreducering då jag inte ännu satt mig in i kamerans alla funktioner och samtliga inlägg på detta forum som hittills har skrivits.
titta på denna länk där nikon kameran visar vad den går för. Det är bildspecial från Rögle - Linköping och den bild jag mest reagerar på är den sista bilden i serien som jag anser är katastrof för hur en bild ska se ut. Här kommer länken
http://www.roglebk.se/bildspecial/visa/34_bildspecial__omgtresex_roglelinkoping
vidare har jag en kollega på Sydsvenskan som testade Mark IV och är mycket imponerad. Här kommer en länk med bilderna i filmscen en av 25 bilder är oskarp.
http://www.youtube.com/watch?v=pQz7OM_-1fY
Slutligen. Det jag hittills har sett av kameran är imponerande och jag är mycket nöjd med att jobba med den nya kameran efter att ha testat D3s & D700 en tid innan jag beslutade mig för att fortsätta jobba med Canon´s kameror.
/Andreas Hillergren
Vi ser väl inte alls vad varken en Nikon eller en Canonkamera går för, vad vi ser är hur enskilda fotografer hanterar sina verktyg vid en hockeymatch och hur ett bildspel presenteras.
Nikon d3s har höjt ribban återigen, är vi vana att få bra resultat från exv 3200iso så är det nu möjligt med 12800iso.
Vad vi ser är ju det som levereras av kamerorna. Det är väl i högsta grad intressant och viktigt. I det ena fallet (Nikon) är det singelactionbilder hockeybilder. I en för denna kameratyp mycket typisk situation. Vad som levereras ur kameran är vad som leveras till kunden. Det finns oftast inte tid till finlir. Det är dessutom en av de större väletablerade bildbyråerna som tagit bilderna så de kan antagligen hantera kamerorna.
I det andra fallet så ser man hur kameran hanterar autofokusen. 25 bilder i följd under starten i en motocross. En (1) bild var inte i fokus. Det om något som diskuteras i denna tråd är väl intressant!!
Det känns ju tryggt att mkIV levererar vad den ska.
Sen är ju inte hela pusslet lagt med detta som grund. Detta är bara EN pusselbit att ta med i var och ens beslutsunderlag. Men i mitt tycke en av de intressantare.
Nikon d3s har förbättrats på ett antal punkter, exv är full well capacity extremt hög samt kameran har försetts med bättre elektronik etc.
MEN 1dmk4 har samma tendens till färgbrus som alla mina Canonkameror uppvisar i de rawfiler jag har sett, dvs något som inte existerar i D3 D3x eller nu D3s i samma omfattning.
Till detta har Canon valt en mindre sensor än värsta konkurenten Nikon, bara det är ett handikapp.
Nikon d3s har höjt ribban återigen, är vi vana att få bra resultat från exv 3200iso så är det nu möjligt med 12800iso.
Att sedan snacka om att man skall hålla så lågt iso som möjligt , vilket dravel, är 12800iso ribban så betyder det kortare slutartid, större skärpedjup=bättre resultat speciellt om det gäller motiv med mycket rörelse.