Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Bildkvaliten på Fotosidan!!

Produkter
(logga in för att koppla)
men du.

det var ett exempel, skitsamma om det var polaroid eller hasselblad..

det är om man visar intresse och vilja i sina bilder och vad man lägger upp som spelar roll..
 
Anna

Seriöst det är väl klart att kvaliten spelar roll om man vill ha kritik på sin bild bör man väl ha gjort sitt bästa med den annars är det ju onödigt med kritik..

om man inte gjort sitt bästa..så kan man ju bättre, lägger man då upp bilden för att få höra att man kan bättre??
 
Re: Anna

joakim_w skrev:
Seriöst det är väl klart att kvaliten spelar roll om man vill ha kritik på sin bild bör man väl ha gjort sitt bästa med den annars är det ju onödigt med kritik..

om man inte gjort sitt bästa..så kan man ju bättre, lägger man då upp bilden för att få höra att man kan bättre??

man lägger upp den för att få kritik förhoppningvis.

jag tror också att kvaliten spelar roll, men jag tror på en mix. om man hade renodlat sidan och endast tillåtit en viss kvalite, hur nu det skulle gå till, så hade inte jag tyckt sidan blivit bättre. tror jag inte iaf. men det är jag det, det är möjligt att andra hade tyckt det hade varit bättre.

sen finns det ju inget som säger att du inte kan hoppa över de bilder du inte anser ha tillräckligt hög kvalite. men det kanske inte räcker...

sen måste jag säga att jag fortfarande inte har koll på vad kvalite i detta sammanhang egentligen betyder.
 
Vettlös och meningslös tidsödsleri

Nej, men kära vänner..!
Inte ska man uppröra sig över varandras idioti.
Sverige är ju socialistiskt - alla är lika kassa.

Det är dags att föra diskussionen till det seriösare planet..!

Jag vet inte om David kommer ihåg det för det var ett par år sen men då pratade(skrev) vi om samma sak som det som förs i denna diskuss.

Censur:

Problemet är ju censuren. Det finns bara ett enda sätt att "hindra" internetanvändare från att använda internet - genom lag.
Internet i sig är från början anarkistiskt.(när datanerdar tog över pentagons militärsystem) Det innebär ju att var och en som "medborgare" på internet har sig själv att bry sig om och alla communitys som har någon sorts "spärr" för yttre användare blir i jämförelse med övriga världen(sverige) en frimurarorder.
Min poäng är att det INTE GÅR att stänga ute "folk" från siter. Det är teoretiskt, politiskt och praktiskt omöjligt. Som datanerd kan jag byta digital "identitet" med en handvändning. Precis som de gör i dåliga hollywood-rullar som "Nätet" med Sandra Bullok.

Jobbiga bilder:

Vad gäller familjealbumsbilder, svampbilder, hundar, undulater, hej-jag-är-full-och-fotar-ändå, änder, näckrosblad i vattnet, mossa och annat som brukar uppröra - DESSA HAR ENDAST I UNDANTAG EN BAKTANKE.
Jag skulle utan tvekan tänka mig fotografera en svamp ute i skogen. Det är ruskigt svårt - enligt mig - att fotografera en svamp och genom det få ett fotografi som "står ut" och som skulle få andra att häpna.
Men.
Jag skulle aldrig lägga den bilden under rubriken "natur" här på fotosidan. Bilden skulle jag endast kännas är värdig beskådning om den har ett innehåll och en svamp har sällan innehåll. Den måste in i ett sammanhang för att få innehåll och i mitt fall skulle den bilden falla inom gränsen för konst.
En "svamp-bild" med innehåll är ex. en svamp som växer på Broadway eller Wallstreet. I svenska skogen är den inte intressant då den inte har innehåll.

Kontrollen:

Hur ska vi lösa detta då?
Som tidigare nämnt så har denna diskussion förekommit tidigare och innehöll, precis som här, nästintill endast kommentarer av människor som tar åt sig av kritik som de fått antingen genom forumet eller genom sina bilder.
Det löser ingenting. Ta åt er nu om ni vill, men - DET ÄR PATETISKT.

Eftersom det inte går att censurera och den här siten har växt sig så stor så behövs det en omstrukturering. Hur gör man på "andra" företag?
MAN OMSTRUKTURERAR. Ex. bygger en ny lagerlokal, nya kontor, flyttar fikarummet längre bort osv..

Jag själv är totalt ointresserad av naturbilder, men jag har respekt för andras intresse för detta. Jag tycker väldigt mycket om "urflippade" foton som inte är retusherade men kanske tagna med en färgfilm som gick ut -86.
Dessa två gengrar möts sällan. De är långt från varann rent smakmässigt och bör därför skiljas åt.

När diskussionen ang detta var uppe för ett par år sen så var inte fotosidan så enorm som den är nu. Då var det inte aktuellt - men nu är den det.

Man kan omstrukturera på olika sätt och jagh är övertygad om att David & Co klarar den uppgiften galant.
Däremot så propagerar jag för att dela på gengerarna inom sidan för att dela på de som är mer seriösa och de som laddar upp failjlealbums-bilder.
Det problem som vi stötte på tidigare var att man skulle få en elitistisk del och en lägre stående med flera skikt emellan smo resultat - dvs ett klasssystem.

Men det problemet finns inte i denna lösning då en "dålig" naturbild och en "bra" naturbild kommer i samma fallang medan dokumentärfotograferna slipper se de fotografierna över huvud taget. Vilket de säkert bilr glada för..

Familjealbumsbilduppladdarna slipper känna sig värdelösa då joakim och jag inte dödar dem med mängder av kritik - en dålig dag - och hej-jag-är-elitistisk-och-gör-konst-ni-inte-förstår-fotograferna slipper förklara 511 ggr vad de menar och att de som inte förstår ha dra åt he#####te.

Kanske de flesta blir nöjda..
Någon som har en annan lösning(gärna med argument)?
 
Hur vill ni att det skall gå till rent praktiskt?
Själv tycker jag tjusningen med FS är att man får infall ifrån alla genrer, men det kanske är för att jag är nybörjare och allmänt intresserad av fotografering.

För mig hade följande varit en bra kompromiss, vad tycker ni?

Att man på sina inställningar kan ställa in vilka kategorier man är intresserad av. Denna inställning gäller då överallt i alla sökningar; bilder på framsidan, senast inlagda bilder, osv osv. Då slipper ni ju störa er på att exponeras för annorlunda bilder, men samtidigt så kan ni, om ni vill, gå in på en persons profil och se alla fotografier ifrån den personen.
 
Det är precis det som är mina intentioner..!

Man ska självklart inte göra 15 olika sidor ex www.fotosidan.konst.se, www.fotosidan.natur.se eller liknande.

Man ska, som du beskriver, precis som nu när man laddar upp en bild och får välja gengre, kunna välja bort vissa gengrar, men självklart kunna nå dessa om man vill.

Mer individuellt anpassade inställningar helt enkelt.
Precis som du säger:
-På förstasidan
-Bland formuen
-Bland rescensioner
-Bland "senast inlagda" bilder
-ÖVERALLT

Som tillägg så ska man kunna "anmäla" om en bild ligger i "fel" gengre eller liknande, men då inte med så stora konsekvenser förutom att den användaren får en tillsägelse om att antingen byta gengre eller att bilden tas bort.

Då alla har olika åsikter om vad som är "konst" så borde det exemplet finnas med som gengre eftersom svamparna gärna letar sig in där (mot Min vilja då), utan ha mer konkreta gengrar som "natur" och "dokumentär" och "mode" etc..

Det gäller bara att hålla sig från vissa inställningar som kan göra diskriminering möjlig.
Ex. "sök bilder endast på medlemmar över 18 år"
Detta ska självklart inte få förekomma och det instämmer fotosidans "ledare" utan tvekan om.
 
Ja, lägger man till en kategori konstfoto eller liknande så låter idén mycket lockande.

Jag kan gärna se på hundar, bebisar och alla kategorier, men jag vill att bilderna ska vara genomarbetande och det ska då även synas, men om man som idag skulle kunna kategorisera bilderna till att vara tex djur, fin konst så skulle jag ju kunna se den.

Den här idén tycker jag om.

/ Marcus
 
Kanon! Inte alltid alla är inne på samma spår. Att ha den funktionen stör mig inte alls. Och det är ju mycket möjligt att jag själv om något år väljer att "kryssa bort" kategorier.
Vad tycker FS-crew om förslaget?
 
Som jag skrev i mitt första inlägg är det en variant av ovanstående förslag som vi redan skissat och kodat på. Vi använder begreppet pooler. Dvs man skall kunna delta i en pool. Poolen kan tex vara en bildkategori (natur) eller en sammanslutning (klubb). Men som sagt, det dröjer ett tag till.
 
Nu vet jag ju inte exakt hur dessa pooler fungerar, men kan det inte då bli (som den här diskussionen går ut på) att en massa "dåliga" bilder hamnar överallt ändå. Det lär väl inte finnas en kort-i-köket-på-fyllan-pool?

Det skulle kunna vara skönt om man kunde klicka i att man tycker det här är ett konstkort och inte ett vanligt kort och så kan man den tillhöra natur/konst korts poolerna och jag tittar på alla bilder som finns i konstpoolen.

/ Marcus
 
Låter galant..!

Var försiktig med "klubbarna" bara.
Jag känner likadant som andra att risken för elitism och en klassindelning får bättre fäste på sidan om man delar in allt för långt..

Ju fler "klubbar" desto fler som står utanför.

Och ju större sidan är desto svårare blir det att kontrollera riket.. ehm.. sidan menar jag.
 
Brummelisa skrev:
Nu vet jag ju inte exakt hur dessa pooler fungerar, men kan det inte då bli (som den här diskussionen går ut på) att en massa "dåliga" bilder hamnar överallt ändå. Det lär väl inte finnas en kort-i-köket-på-fyllan-pool?

Det skulle kunna vara skönt om man kunde klicka i att man tycker det här är ett konstkort och inte ett vanligt kort och så kan man den tillhöra natur/konst korts poolerna och jag tittar på alla bilder som finns i konstpoolen.

/ Marcus

Det är klart att det kan bli så. Vi använder ju bildkategorier idag (som kan motsvara en pool) och fastän kort-i-köket-på-fyllan kategorin inte finns så trillar bilderna in.
 
Agogo skrev:
Låter galant..!

Var försiktig med "klubbarna" bara.
Jag känner likadant som andra att risken för elitism och en klassindelning får bättre fäste på sidan om man delar in allt för långt..

Ju fler "klubbar" desto fler som står utanför.

Och ju större sidan är desto svårare blir det att kontrollera riket.. ehm.. sidan menar jag.

Ta in order "klubb" för allvarligt. Det var bara ett exempel. Det kan ju likväl vara en sammanslutning av konstkort intresserade eller nåt.
 
Hur kommer de här poolerna skötas? Kan vem som helst bli medlem eller måste man bli inbjuden av den som skapar poolen?
 
Jadu, Björn, jag tänker inte avslöja allt (mest för att jag inte vet). Men jag misstänker att vissa typer av pooler skall kunna skapas och sedan bli inbjuden eller ansöka till. Andra kanske helt öppna. Vet inte riktigt, men jag tror att det kan bli ganska fint. Ungefär som forumlistan, med tiden listar vi ut vilka grupperingar som behövs och sen hittar man sitt favoritforum i hela forumlistan.
 
Jag förstår inte riktigt vad man är ute efter här!

Det finns många bilder som jag tycker hör hemma på msn foto eller vad det heter.. Men det tar mig 1 sek att trycka fram nästa bild.

Många misstolkar fotosidans syfte eftersom de inte läser reglerna eller för att de skiter i dem, det är vilket som för mig!

Jag kommenterar aldrig bilder som inte säger mig någonting, därmed inte sagt att jag inte kommenterar bilder som jag tycker är skräp! Jag tycker att det skall finnas ett potential i bilderna för att jag skall kommentera dem, annars tar det tid från någon annan bild som jag finner intressant!

Den enklaste lösningen på det här "problemet" tror jag är att strunta i att kommentera bilder man inte tycker hör hemma här och vara snabb med fingret för att få fram en ny bild.
Om 25 % av bilderna är rent skräp enligt trådmakaren så är ju 75 % av bilderna bra!? Lägg ner tiden på dem istället för att skriva arga trådar om sånt här! Jag tror ändå inte att de som lägger upp bilderna vi pratar om är med i dessa diskussioner!?
 
Jonas:

Detta är de facto ett problem och har varit så i alla fall två år.

Problem löser man inte genom att ignorera dem - man gör något åt dem.
 
Agogo skrev:
Jonas:

Detta är de facto ett problem och har varit så i alla fall två år.

Problem löser man inte genom att ignorera dem - man gör något åt dem.


Jag är medveten om att "problemet" alltid funnits för vissa. Dock inte för mig och vad jag vet fler än det!


Så länge det inte finns något sätt lösa "problemet" på så är den bästa medicinin att ignorera det! Internet är ju som alla känner till ett forum för alla och det är omöjligt att på en sida, öppen för alla kontrollera vilka som registrerar sig och vad de lägger upp. Oavsett hur många regler man sätter upp så kommer alltid folk att ignorera dem, om de ens känner till dem!
Det hela blir så mycket svårare av att fotosidan.se är ett forum för kreativt skapande varelser som på sitt sätt utövar sin konst. Det hade varit lättare om sidan bara var för sportfotografer för då kunde alla andra bilder "anmälas" och raderas. Jag tror att fotosidans crew är mycket mycket försiktiga med att lägga in personliga värderingar om vilka bilder som läggs upp!

Jag tycker att fotosidan.se är en utmärkt sida, med eller utan "familjebilder", håller man inte med så är det väl bara att leta upp en annan sida eller skapa en egen?

För mig är det här lite av "dagens I-lands problem"!!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.