Frukost
Man skall äta en hälsosam och stärkande frukost, det har Luther bestämt och då måste ju alla svenskar göra det. Och ägna en massa energi att få sina barn att göra det osv. osv.
Eftersom jag tillhör den morgontrötta sorten lägger jag gärna lite extra tid på frukosten. Det känns lyxigt att få vakna ordentligt, lyssna på nyheterna och äta i lugn och ro, även om man får jobba en stund extra på kvällen i stället. Det funkar ju om man inte har en massa hämta-och-lämna-plikter.
Med tanke på förra blogginlägget har jag nu nogsamt sett till att frukosten är korrekt enligt alla Lutheranska kostcirklar, att man tydligt ser hur ingående produkter ser ut och att det är fullt med ren disk i diskmaskinen. Eftersom jag gillar färg har jag lyckats klämma in större delen av färgcirkeln också, till framtida generationers båtnad.
För att balansera upp färgchocken kommer här en monokromare bonusbild. Tyvärr inte utsikt från mitt fönster.
Utmaningen går vidare, hur ser DIN frukost ut?
Undrar Ylva
För övrigt har jag samma inställning som du, en lugn morgon med en god frukost innan man börjar bekymra sig för vad dagen innehåller, det är så jag vill ha det. Och det ska sägas, eftersom jag lever på skatteåterbäring -- eller kallas det konstnärslön? -- så är det inte alltför svårt att ordna till.
Får ni leverpastej och gurka hos dig? Eller måste ni fixa själva?
Ganska lik min "fritids-frukost". Även pålägget.
Till vardags blir det ju mer typ http://www.fotosidan.se/cldocpart/140190.jpg
Leverpastej och gurka finns här. Men inte någon inlagd sill värd namnet. Fast jag har en vän som jobbar invid Ikea i Vancouver, där han kan köpa in lite sådant om jag behöver. Vi hade en affär på stan som sålde Kalles Kaviar. Men de har stängt nu. Dagarna innan skyndade jag ned för att förse mig med en tub eller två, men det blev tji. "Den är slutsåld" förklarade innehavaren. "Det var en person inne här i går och köpte alla åtta tuberna jag hade kvar." Det måste ha varit en svensk!
Men det ska sägas, i de större städerna är det inga problem att hitta svenska specialiteter. En kompis till mig bodde ett år i Vancouver. Tvärs över gatan fanns ett riktigt svenskt kondis som sålde semlor året runt. Men vi lämnar nästan aldrig ön, så vi får nöja oss med vad som finns lokalt.