Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6717 // Stockholmsplanket! Time pass liksom! :)

Stockholmsplanket för många, många år sedan! Och visst finns det något här i bilden som drar blicken till sig? Eller hur Barthes?  ;)

Och i dag skall vi in till Stockholm och titta runt på Stockholmsplanket! Resan in går med Regionaltåg! Fem minuter promenad till stationen här i Gnesta och resan tar sedan 45 minuter! Lyxresa! Sedan går vi från Centralen upp till Mejtens gränd! Och vädret verkar bli bra, inget regn och lagom varmt! Och så hittar vi säkert något bra fik på vägen dit upp! :)

Ha det bra ni med!

/Bengan

Postat 2024-08-17 07:39 | Läst 431 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6716 // Canon 1,5/35 mm ltm! På M Leica!

Covid-19

.

Jag tycker det vore intressant att veta om objektivet Canon 1,5/35 mm har en enkel antireflexbehandling! Men det borde väl vara så! För objektivet kom 1958, och MC kom väl  några år senare på amatörkameramarknaden? Och det är väl det här som gjort objektivet så intressant att priset gått upp! Ett objektiv med personlighet, brukar man numera säga om äldre objektiv! Men jag tycker det finns andra objektiv som är minst lika personliga, fast dom har inte fått den här utmärkta marknadsföringen som Canon 1,5/35 mm har fått! Med tillhörande pris! Så kan det nog även vara med bilder, jag har sett många bra bilder, udda bilder, men då bilderna inte är tagna av kända fotografer, så kan man få de bilderna för en spottstyver!

Vad göra åt det här då, att man med en bra marknadsföring övertygar oss att just det här är ett intressant objekt eller intressanta bilder!
Inte så mycket vill jag säga! Om man nu inte vågar välja litet själv! :)

Vad gäller Canon 1,5/35 mm, så har jag tagit några bilder med objektivet och med utgången färgfilm!
Varför det då! Tja, beroende på en viss nyfikenhet och att det verkar gå bra! :)

/Bengan

Ps. Och om jag inte missminner mig är bilden tagen med Canon 1,5/35 mm på M Leica i Nyköping! Film Ilford FP4!

Postat 2024-08-16 07:45 | Läst 457 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 6715 // Sommaren går mot sitt slut men en liten ljusning finns faktisk!

Här är en ljusning! :)
"Harman Technologies gjorde en investering på flera miljoner pund i sin verksamhet och säger att det nu är ett av de största och "mest aktiva" filmproduktions-, forsknings- och utvecklingsföretagen på planeten.
Företaget, baserat i Storbritannien, säger att det bekräftar sitt engagemang för framtiden för analog fotografering genom att investera i toppmodern anpassad teknologi som tar formen av två nya konverteringsmaskiner, som är de första som produceras sedan före år 2000!"
Det låter väl bra! :)

Vad övrigt så är sommarkvällarna ljuvliga, vi sitter länge på verandan på kvällarna! Vi äter ofta där också! Igår en italienliknande maträtt med svensk Pesto! Med Västerbottenost! :) Och då det finns mycket äpplen i år, det står korgar med äpplen nästan utanför varje tomt, så blev det äppelkaka till efterrätt! :)
Vad mer kan man begära?

/Bengan

Ps. Men visst finns det fotografiska orosmoment, för inget lever för evigt, som man sa i Blade Runner! Varken vi eller våra kameror lever för evigt! Jag har ju en Contax G2! En kamera som är en framtidskamera vad gäller analogt fotografi! Den har automatisk filmaddning, autofokus och en del annat som gör den nästan lika snabb/lätt att fota med som en digitalkamera! Dessutom har den några objektiv som är bland de skarpaste som tillverkats! Men det finns ingen som kan reparera den här kameran om det händer något! Men, då de här objektiven till Contax G2 anses vara så bra så kan dom konverteras för att kunna användas på en M Leica! Nu har M Leica inte sådana finesser som Contax G2, men det här är bättre än ingenting! :)
Läs mera här!

Postat 2024-08-15 07:59 | Läst 504 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6714 // Spionprogram på min telefon? Och en utmanare till M Leica!

Snart är vi här igen!  (Bilden är tagen med leicautmanaren)

Och visst kan man bli litet oroligt av allt det man läser på nätet! Och där är ju mobiltelefonen den största boven, för den har man med sig nästan jämt! Och dagens mobiltelefoner är ju minst av allt en telefon, utan mest en dator/nöjesmaskin med litet praktiska funktioner! ;) Och det finns risker med datorer så klart! Nu tänker jag inte på risken av att vi tränar vår hjärna för litet, för vi Googlar ju mest och får ingen minnesträning, men det märker nog de flesta, utan jag tänker mera på risken att bli hackad!

Hur veta om jag blivit hackad på min telefon då? Här finns information om hur man kan kolla det!
https://www.kaspersky.se/resource-center/preemptive-safety/spyware-on-android

Nu kan man bli orolig av att läsa det här också! :)

Ok, det va inte bara om det jag tänkte blogga om, men jag har upptäcket att om jag skriver om flera saker i en blogg, så får jag ofta bara svar på en sak/ämne!
Så det låter jag bli idag! Att skriva om flera saker alltså! ;) Jag kan väl berätta att det jag tänkte skriva om, det är om en utmanare till M Leica!
Men det blir i en kommande blogg!

Och nu då?
Ett tips är, Grip dagen, för snart är det försent! :)

/Bengan

Ps. Fast jag skulle nog kolla källan till den där informationen, Kaspersky alltså! Google är inte dålig till allt! Det gäller bara att välja liksom! Och även att välja bort, tycker jag!  :)

Postat 2024-08-14 07:36 | Läst 610 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6713 // I går blev jag fotad i Trosa! :)

Det här är Falsterbo, inte Trosa! (Leica M6 med Kodachrome)

Men vi va i Trosa i går och hade thermos med kaffe med, men köpte fikbröd! Och hittade en soffa vid kanalen där vi tog vårt kaffe med bulle! Vi satt på rätt sida av kanalen, de flesta gick på  andra sidan! Efteråt skulle en av oss kolla i några butiker på torget och jag satte mig på en soffa under tiden! Ser ett par turister komma, hon fotar huset där biblioteket ligger, han går med kameran i handen på ett välbekant sätt! ;) Ser att det är en digital M Leica! Dom samtalar, och sedan ser jag i ögonvrån att kvinnan fotar mig! Jag låtsas inte märka det! Man måste bjuda till litet!
Och min Leica M6 har jag hängande i rem runt halsen!
Kanske va jag ett intressant gatufotomotiv för det här paret! :)

/Bengan

Postat 2024-08-13 07:38 | Läst 518 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa